A je to tady

 Napsal jsem ve svém předchozím článku o několika chybách pana Babiše v kampani. Nyní si dovolím malý komentář k jeho cestám do regionů.  

  Psal jsem, aby paní Babišová (jemně) dloubla svého manžela, když začne zbytečně dlouho mluvit a navíc ne věcně. Nyní by paní Monika měla manžela „dloubnout“ pořádně a vymluvit mu jeho návštěvy v regionech. Jak ukázala setkání v Jablonci nad Nisou, Děčíně, Liberci a Benešově, nemá to smysl. Je to jen a jen provokace ze strany odpůrců a jejich nechutný slovní souboj s jeho příznivci. Navíc strkanice, skákání před auto, znemožnění mu jít tam, kam míří... Nemá to zapotřebí. Jeho podporovatelé ho budou volit i bez setkání, jeho odpůrci už jsou rozhodnuti, že ho volit nebudou, a ti nerozhodnutí z takového setkání mají jen pocit, že sice dostali jeho fotku nebo leták, ale tahle nechutná atmosféra je může buď pobavit, nebo spíše otrávit. Ti, co zůstali doma, přemýšlejí v klidu a možná – když to v televizi vidí – ani volit nepůjdou.

Média mluvila o osmi tisíci obdivovatelích generála Pavla v Brně a jen jedno poznamenalo, že jde o neověřený odhad organizátorů. Odpůrci tam asi žádní nebyli. Jasné vítězství pro dojatého generála. Konflikty také nebyly, ti přesvědčení jen přišli vzdát hold a ti z opačného tábora zůstali doma. Co se změnilo? Nic.

O prezidentský post není co stát, je to v podstatě jen možná odměna za více než desetiletou práci pana Babiše pro české občany. Staral se o ně pečlivě a úspěšně přesto, že národností je Slovák. Jako prezident nebude mít žádné rozhodující pravomoci ani možnost zasahovat účinně do chodu státu. Na to jsou jeho odpůrci v parlamentu, senátu a vládě příliš silní. Takže o co jde? Jde jen a jen o odměnu za práci o stát, za starost o jeho občany, o nic víc. A na tu si může počkat. Pro něho a hnutí ANO je mnohem důležitější, aby došlo k předčasným volbám a v nich k jejich vítězství. To má skutečný smysl. Aby tomu tak bylo, musí se o to postarat lid, čeští občané vytrvalými demonstracemi.

To je vše, co jsem měl na mysli.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karol Wild | sobota 21.1.2023 19:55 | karma článku: 16,77 | přečteno: 699x
  • Další články autora

Karol Wild

Otevřený dopis panu primátorovi

30.12.2023 v 14:59 | Karma: 6,17

Karol Wild

Zelenskyj a Putin podruhé

12.12.2023 v 23:43 | Karma: 32,30

Karol Wild

Nakoupíme 24 letadel F-35

26.11.2023 v 18:52 | Karma: 33,47