Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

djelem

2. 10. 2011 19:35
Westman ...... radši nic nepsát, než hlouposti !

:-)Rv[>-]

0 0
možnosti
NW

NobodyWasHere

2. 10. 2011 17:29
No, asi

jste měla raději zůstat u těch koček

1 0
možnosti
C

Cynyc_

2. 10. 2011 16:10
Malá oprava

Klaus není a nikdy nebyl liberál, ale konzervativec. Liberál bojuje za svobodu, lhostejno, zda ekonomickou či společenskou. Konzervativec společenskou svobodu naprosto odmítá (poslední Klausův projev je typickým příkladem) a ekonomickou akceptuje jako funkční (nikoli jako správnou).

0 0
možnosti
8

837

2. 10. 2011 16:46
Re: Malá oprava

Klaus chce dirigovat ekonomiku a odmítá společenskou svobodu ;-D

To tvrdíte ale jenom vy co máte ty představy že společenská svoboda je když všichni budou dělat všechno podle zelených a dalších levicových extremistů. Ale ono tohle bohužel není žádná svoboda to je obyčejná bolševická diktatura.

0 0
možnosti
C

cojanato

2. 10. 2011 15:16
Pac a pusu bez rámusu

Zase jedna letitá fanynka, co nestačila vystřízlivět a neustále tápe ?...Se nedivte.;-D

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe LLC

2. 10. 2011 15:05
Nesnažte se mluvit do věcí

, jimž nerozumíte, paní Magdo.

0 0
možnosti
PZT0-4

pyjonýr z tup 009 - 4

2. 10. 2011 16:21
Re: Nesnažte se mluvit do věcí

;-D;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
8

837

2. 10. 2011 14:51
Nechápu co tím autorka myslela

Jak dalece dirigovat ekonomiku to je rozpor tradiční, VK je ten co říká nedirigovat. U těch ostatních záležitostí, tady ve svobodné společnosti snad nikdo nepochybuje (s výjimkou zelených extremistů)  o tom že správné je nedirigovat a nestrkat nos např. do výchovy dětí, neznevažovat institut manželství tím že budeme za manžele a rovnoprávné rodiny prohlašovat sexuálně postižené osoby stejného pohlaví atd.

Že tohle VK vadí tomu se nelze divit, to není žádný fundamentalismus, to je jen ochrana těch skutečně tradiční hodnot před bolševickou zkázou a zmarem. To ti rudí bolševici to byli ještě velcí liberálové, ti si na tyhle vskutku posvátné hodnoty sahnout nedovolili, protože holt věděli že zničit tenhle holý základ společnosti tak už nezbyde nic.  

Ti dnešní zelení bolševici to je daleko nebezpečnější než nacismus a komunismus dohromady, např. s těmihle pohádkami o tom jak budeme integrovat mohamedány a černoušky z Afriky, tady už jde o holé přežití celé civilizace.

1 0
možnosti
PH

petrph

2. 10. 2011 16:32
Re: Nechápu co tím autorka myslela

Sice to tak vypadá -ale pravě takový postoj rozlišuje zodpovědného a rozumného politika od extrémního dogmatika.  (Pojem konzervativní v naší společnosti nemá smysl-předpokládám že ani pan Klaus se nechce "konzervativně" hlásit  k současné politice korupce a propojení byznysu s politikou,ani k předešlé totalitě komunistického státu).

Jenže, právě zodpovědný politik by měl vzít na vědomí,že homosexualita u nás existuje (jako že existovala po celá staletí) a potlačit se nedá, společnost se musí s ní a jejími členy naučit žít. A že tedy bude výhodnější,když i jim dá určitou právní formu partnerského zodpovědného života (jasně právně odlišeného od manželství, to podotýkám), než je nechat vysedávat po kavárnách a shánět  mladý kluky na jednu noc...

0 0
možnosti
PH

petrph

2. 10. 2011 14:46
dalo by se dokonce říci, že blbne na kvadrát

Protože nelze pod jeden politický směr spojit jeho laissez-faire, tedy liberarismus, který hlásal dosud plus konzervatismus, který hlásá nyní......To už člověk nechápe co od něj může očekávat, bude se smět všechno a nebo se bude zakazovat všechno mimo normu?

0 0
možnosti
C

carolusI

2. 10. 2011 13:57
Nejsem obdivovatelem

p. Klause. Jenže svět určitě vidí lépe než autorka. A vůbec se netěším na dobu, kdy nás zaplaví davy muslimů a budou v rámci svých lidských práv požedovat zavedení práva šaria. Pokud se na to autorka těší, není co dodat.Rv

4 0
možnosti
PS

Chrochtadlo

2. 10. 2011 13:18
Váš zvrácený pohled na intergaci

integrovat přistěhovalce??? Proč bychom to měli dělat? Neměli by se spíš oni integrovat, pokud zde chtějí žít?

0 0
možnosti
S

Světlonoš_v01

2. 10. 2011 13:16
já si myslím že Klausovu duši chápu velmi dobře

ale byl bych politicky nekorektní, kdybych tu začal rozebírat psychiatrické diagnozy jako narcistickou poruchu osobnosti a její dynamiku. Většina jeho chování se dá vysvětlit v rámci této diagnozy - nebetyčná ctižádost, touha po moci, snaha neustále na sebe upozorňovat, když ne pozitivně tak negativně, pocit vlastní neomylnosti a nadřazenosti, opovrhování a neúcta k názorům druhých, papalášství, nedostek empatie.

Jaké jsou kořeny jeho nenávisti k EU? Těžko říct zda se jedná o příkazy šéfů v Moskvě (přece jen Klaus pochází z Prognostáku a Prognosták byl založen KGB) nebo mu politici EU šlápli na to jeho patologické ego, když jej nebrali a neberou vážně. Řekl bych že mix obojího. V GO našel jen kontroverzní téma, na kterém se dá zviditelnovat a současně to spojil se svou prastarou nenávistí k ekologii.

Pro mne Klaus příliš složitá ani zajímavá osobnosti není - maloměšťák s provinční mentalitou v područí Ruska.

2 0
možnosti
W

Wilhelm_Afrikaans_De_Joburg

2. 10. 2011 13:21
Re: já si myslím že Klausovu duši chápu velmi dobře

Jojo, to jsou 4 základní urážky, které pokrokáři používají: rasista, fašista, xenofob, a malý maloměšťácký Čecháček. Poslední jmenovaná má ve zbytku Evropy svoje ekvivalenty, např. "little Englander" apod.

Jejich použití se snad musí někde trénovat podobně, jak údery v karate - naprosto reflexivně.

Je jen s podivem, že když se začne blíže zkoumat, jak na tom ti různí ubozí maloměšťáčci jsou, tak jsou to leckdy zcestovalí lidi, kteří viděli desítky kultur, zatímco náš pokrokový hrdina byl jednou na výměnném pobytu v Německu.

A pokud jde speciálně o Klause, jeho odpor k EU je dán tím, že se permanentně setkává s vedoucí politickou vrstvou EU. To je ta vrstva, která přijala do eurozóny Řecko či Portugalsko bez ohledu na to, že to byly tradičně rizikové země, a tím je povýšila na kreditní úroveň Nizozemí či Německa. A která tak teď stojí za krizí obrovských rozměrů.

Jestli tohle ve vás nevyvolá skepticismus, tak už nic.

1 0
možnosti