- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Byla jsem tady panem Agulárem osočena z toho, že jsem naprosto sobecký kuřák. Takže, pane Aguláre: Vajgly odhazuji VŽDY do košů, popelníků. Pokud nemám žádný po ruce, nosím s sebou svůj příruční, do kterého nedopalek odložím do doby, než potkám koš. V přítomnosti nekuřáků se ptám, zda-li jim nebude vadit moje cígo. Pokud čekám na MHD a kouřím, stojím VŽDY mimo prostor zastávky. Pane Aguláre, jestli ale budu kouřit DOMA, tak to je opravdu má věc. A pokud byste uměl správně číst a interpretzovat text, zveřejnil byste i druhou polovinu mého dřívějšího příspěvku. "Je to věc má a mé rodiny". Budu DOMA kouřit dokud uznám za vhodné a opovažte se mi v tom, vy, fanatici zabránit. Jste horší, než zimnice.
Když mám byt nad rodinou, kde všichni kouří, tak nemohu ani vyvětrat, abych neměl byt plný kouře. Takže to není úplně vaše věc.
"Argumenty o svobodě podnikání jsou kecy.Je snad podnikatel v pohostinství něco víc než já, Táňa nebo vy čtenáři tohoto textu?"
I když je hostinský živnostník a bez hostů se neobejde, pořád je to "pan domácí", a my hosté jsme u něj na návštěvě (proto "hosté"). Nikdo nás tam nenutil chodit, přišli jsme dobrovolně a jako hosté respektujeme pravidla pana domácího.
Pokud bydlíte v nájmu - a to asi bydlíte - také se chováte podle toho, co Vám domácí dovolí. A bez keců.
Hostinský nese riziko podnikání, je to jeho živnost, a nikdo nemá právo mu do toho kecat.
V hospodě je hostinský rozhodně víc než host, protože za ty hosty i za majetek zodpovídá. Zodpovídá za to, aby se jim tam líbilo, aby se rádi vraceli a aby bylo kam se vracet.
Hostinský ví, že se nezavděčí všem. Proto si hosty vybírá. A pokud si vybere kuřáky, nějaká Táňa je mu fuk. I kdyby byla na pivu ve Finsku. Táňo, pokud lze něco označit za kecy, je to Váš poslední odstavec. A když to chcete vědět, pro mně je podnikatel v pohostinství víc, než všichni ti, kteří - dle Vaší sebecharakteristiky - "trochu pomáhají měnit svět k lepšímu". Měňte si, co chcete, ale proboha: Svět nechte na pokoji!!!! O Vaše zlepšování nestojí.
K tomu jsem se ani nedostal. Takže, Táňo, ano, podnikatel je v pohostinství mnohem víc, než vy, protože mu to patří. Jasné?
A co třeba zakázat na všech bazénech v republice plavat kraul, protože to cáká?
Je to vážně nepříjemné pro ženy provozující styl "prsa", protože pak mají mokré vlasy.
Japonci vyřešili kouření na pracovišti velice originálně. Chceš-li, kuř, ale počítej s tím, že přijdeš o 15 % platu, tolik času v průměru ztratí zaměstnanci kouřením. A pokud mají připomínky, je jim doporučeno vyhledat jiné zaměstnání, kde mu budou kouření tolerovat. To by se však nahledali! I ostatní kulturní svět se obrací proti kuřákům a kdo přesto kouří dál, je pokládán za téměř nesvéprávného. Pokud se takové klima nevytvoří i u nás, budeme si kouřením komplikovat život vzájemně dál.
Když jsem byl v Japonsku, čudil tam v práci skoro každý (mluvíme-li o kancelářských krysách) a čudili v kanceláři, takže žádný čas neztratili. Ale musím přiznat že to byl statisticky neprůkazný vzorek jedné firmy
Milá blogerko. Přestaňte chodit do nádražky nebo "na růžek" a najděte si podnik, který vám bude vyhovovat...
Spíše bych řekl, že by si ten svůj podnik měli vyhledat ti, kteří jiným otravují vzduch nikotinem.
Přelouskala jsem několik diskuzí pod blogy, které se zabývají kouřením, či nekouřením a došla jsem k nezpochybnitelným závěrům. KOUŘENÍ PROSPÍVÁ INTELIGENCI. Zatím co nekuřáci nejsou schopni pochopit, že v kuřáckých restauracích se kouří, tudíž je tam smrad, pořád tam lezou a požadují upravit pravidla, kuřáci naopak velice dobře chápou, že v nekuřáckých restauracích se nekouří, tak tam nelezou, nebo jdou s cigaretou ven.
Nemáte pravdu, i v těch diskuzích se najde dost nekuřáků nebo bývalých kuřáků s rozumem.
To až potom. Podle toho, jak dopadneme s tím kouřením.
Nekuřáckých klubů je v Praze málo, to je pravda. Nicméně restaurací nepřeberně. Myslím si, že toto rozdělení funguje, jen musíte vědět, kam jdete.
Je hafo nekuřáckých restaurací, spousta kuřáckých má oddělené prostory, anebo alespoň zákaz kouření přes obědy. Ty stížnosti na nedostatek nekuřáckých podniků jsou je alibismem autorky.
Souhlasim se zakazem vseho co v restauracich zpusobuje zapach. Navrhuji zrusit zejmena toalety a kuchyne, resp. je umistit minimalne 250 m od mistnosti s konzumaci. A v dalsi fazi bych zakazal na zachodech prdet uplne
Pssssst,nebo někteří magoři se toho chytnou.