Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NB

j@ck

14. 9. 2008 15:56
-

Vektory se ve vysokoskolskych textech skutecne znaci ruzne, zalezi zcela na konvenci, nekde tucnym pismenem, jinde podtrzenim, nekde nijak a musi to byt jasne z kontextu. Ucitelka te spis nema rada, treba se ji az priliz snazis dokazat jeji hloupost a to ti skutecne hloupi neradi.

0 0
možnosti
DB

doktor_bota

14. 9. 2008 19:15
Re: -

Přesné. A nejde samozřejmě jen o symboly. Učitelka je zjevně přesvědčena o tom, že je forma důležitější, než obsah.

Hádat se se s takovými lidmi nedoporučuji, mám bohaté zkušenosti s tím, že není problém je usvědčit z hlouposti, ale pak je velký problém přežít jejich vliv.

0 0
možnosti
JJ

TloolT

14. 9. 2008 15:14
cheche

V tom matematickým příkladu záleželo na zadání. Jestli bylo za úkol co nejvíc zjednodušit výsledek, tak tam mělo být 2*odmocnina ze dvou. Jestli šlo jen o výsledek,je stejně dobrá i odmocnina z osmi.

Jestli to pravDěpodobně bylo napsaný v diktátu, tak je to jasná chyba. Nevím jak u vás, ale u nás se dělily chyby na malé a velké. Velká chyba je třeba špatné i/y, a za každou jde výsledná známka o stupeň dolu. Tohle byla malá chyba, takže půl stupně.

A ještě drobnost. Nikdy jsem neslyšel říct "na lovy vzdálené". Říká se přece na hony. Slovo sice znamená skoro to samé, ale celé spojení ne...Dřív mě napadlo, že je to jiné vyjádřebí peněz, než ten pravý význam..:-)

0 0
možnosti
JN

tom-2718281828459

14. 9. 2008 15:05
vektory

nechápu kde je problém, vektory jsou vždy jenom jedny a značí podle dohody, takže pokud se dohodlo značení šipkou, značí se vždy!! šipkou. Jsou i jiné druhy značení, třeba že se píší latinkou a čísla se píší řeckou abecedou. Kdyby si to značil každý jak chce byl by v tom strašný bordel.

odmocnina z 8 je rovna 2*odmocnina ze dvou. Takže byl nejspíš špatně výsledek.

U diktátu nevím, stačí se ale zeptet na vysvětlení učitelů, ne?

0 0
možnosti
JR

Daun

14. 9. 2008 14:20
Doporucuju se vice venovat matematice,

nez tem blbostem, cos vyplodil.

0 0
možnosti