Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OH

kagan

5. 12. 2008 19:39
Nic nového.

Za vším tímto problémem je datum 15.12.1960. Školní docházka byla prodloužena na základních  školách na 9 let. První byl takto postižen můj ročník 1947 a věřte, že jsme toto opatření cítili jako diskriminaci. Zatím co naši spolužáci, jen o jediný rok starší, mohli ve 14-ti chodit na zábavy, na nepřístupné filmy, veřejně kouřit i randit a měli občanky, my jsme ještě v 15 letech museli poslouchat o 5 roků starší učitele (propadlíci z učitelského institutu byli dokonce jen o 4 roky starší). A proto jsem za snížení trestní odpovědnosti na 14 let s právem na sex. Zrušte však deváté třídy. Stejně si už učitelé s 15-ti letými nevědí rady a ONI je jen z povinnosti trpí.

                                                                                                                                                                                  

                                                    

0 0
možnosti
JK

Terrurek

5. 12. 2008 10:21
:)

taky se mi ten zákon nelíbí. Z pohledu 27letého chlapa bych samozřejmě nejdenu 14ku źneužil... z pohledu budoucího otce, strejdy, dříve bratra... jednoznačně proti. Obávám se že vzhledem k vývojovému rozdílu 14ka nebude chrápat se 14ti letym... pře ten je ještě o dva roky jinde a budou jim vrtat šrouby do hjlavy nejrůznější oplzlý strejcové.

0 0
možnosti
RP

vonDyke

4. 12. 2008 20:47
podivna spojitost

Nechapu, jak souvisi hranice trestni odpovednosti s hranici sex.zivota. Naprosto souhlasim s tim, aby trestne odpovedni byli Cesi od 14 let, nicmene mi pripada zcestne automaticky na stejny vek posunout legalnost sex.styku.

K autorce - mluvite o opacnem pohlavi, nicmene ja si myslim, ze zakon by se mel tykat jakehokoli sex. styku :-)

0 0
možnosti
JH

IronEagle

4. 12. 2008 21:22
Re: podivna spojitost

Predpokladam, ze znate teorii spojenych nadob. Protoze trestni odpovednost a legalnost sexualniho styku jsou takove dve spojene nadoby. V dnesni dobe jsou deti od 15 let povazovani za mladistve a tudiz maji obcansky prukaz. Maji taky castecnou odpovednost za sve ciny a tudiz trestnou odpovednost.

A jde prave o castecnou odpovednost za sve ciny, kam sex patri. Pokud posuneme trestni odpovednost (odpovednost za vlastni ciny) o rok niz tim padem snizime tu pomyslnou hranici mezi detmi a mladistvymi o rok a stat musi temto 14-ti letym mladistvym garantovat stejna prava a povinnosti. Mj. dostanou obcansky prukaz o rok driv, tudiz budou identifikovatelni a bude je mozno soudit. Ale take budou moc zacit chodit na brigady a platit dane.

Jak jsem rekl jsou to spojene nadoby a nemuzete zavest jedno bez toho ze by se nezavedlo i to ostatni. Pokud by byla zavedena pouze ta trestni odpovednost, tak mame na krku diskriminaci mladistvych (deti).

0 0
možnosti
K

koulinka

4. 12. 2008 20:33
Souhlasím - 14-tiletí si mají hrát

http://www.youtube.com/watch?v=c8d-1bQNyEQ

0 0
možnosti
NG

hnedka_zdrapana

4. 12. 2008 20:15
hm

"Zakon chranici lidi pred svobodou"? To zni opravdu dobre ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1080x
V dnešním světě pro mnohé blázen - věřící člověk.

Seznam rubrik