Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SW

hph

16. 8. 2008 20:49
K doručování sousedům:

Zvonila jsem na paní, nebyla doma. Zvonila jsem na její rodiče (druhý vchod do rodinného domu), nebyli doma. Pak jsem dostala vynadáno, že jsem to nedala k sousedům, co bydlí naproti.

0 0
možnosti
B

břetislav

16. 8. 2008 9:45
Kam kráčí česká pošta

Jsem nesmírně potěšen,že někdo napsal článek o České poště.Já jsem pracoval u pošty 6 let a za tu dobu jsem přemítal co vlastně toto soukolí znamená.Co se tíká lidí,kteří třídí jednotlivé zásilky ať listovní nebo balikové,tak věřte,že jsou chudáci,se svími 11000Kč a pracovní doba je zpravidla u přepravních uzlů 12

hodinová tj:6-18 a 18-6.Již několikrát odbory na jednotlivých SPU (sběrný přepravní uzel)chtěli vyvolat stávku,ale vždy se našel patřičně vyškolený stávkokaz,který dle svých instrukcí rozvrátil daný názor.A tak, jak je rozštěpena pošta na jednotlivé divize tak i tolik je vedoucích managerů,ba i ředitelů...Takže na oko,jak Vám řekne mluvčí ČP je vše OK a pošta,ač stále státní podnik,nemá,ale opravdu nemá problémy.Problémy mají jen lidé manuálně pracující,že nedokáží vyhovět tempu ČP a včas doručit,leták,dopis popřípadě balík.

Od roku 1993 se chce po ČP,aby zavedla dvojí doručování,dopolední,které je neefektivní,protože procentálně víc lidí je stále v zaměstnání,a odpolední.?

0 0
možnosti
KK

Santa1

16. 8. 2008 9:28
Co chcete od ŠPATNĚ PLACENÝCH LIDÍ

Je zázrak, že ještě něco na poště funguje tak jak má. Hýčkejte si svého pošťáka. Neopomeňte jedinou příležitost mu dát spropitné, dělá to zázraky.

Nedokážu si představit, jak to bude vypadat, až pošta propustí dalších 10procent zaměstnanců, jak to bude vypadat na poště s pěti přepážkama, kde už dneska sedí jedna ženská a fronta je až na ulici.

0 0
možnosti
JK

Paullow

16. 8. 2008 9:23
Mýty

S článkem plně souhlasím...

Už teď vidím jak mě v pondělí čekájí 4 druhy letáků, makro skoro do každé rodiny, výpisy a nějakých 40 doporučených dopisů...

Doručovatelé jsou dnes podle oficiální statistiky České pošty vytíženi na 180% ;-O Proto se nedivte, že služby jsou takové, jaké jsou... Doručovatel je přeci jen také člověk a nemůže tahat neomezeně zásilek... Navíc se najdou i takový inteligenti, kteří si nechají poslat velkou krabici jako obyčejnou doporučenou zásilku... Takový člověk je podle mého názoru K.K.T na ntou, protože 1) je zásilka pojištěná jen na 500 Kč a 2) doručovatel se s ní nebude tahat...

A proč doručovatelé balíkové pošty hodí radši oznamku než by doručili zásilku? Za 11000 kč měsíčně (což je menší plat než pěšího doručovatele) nedokáže nikdo 200 a více balíků za den doručit...

Každý by se měl zamyslet a být soudný...

0 0
možnosti
JK

jana.krcova

16. 8. 2008 0:01
Posílám Vám velikou

karmu. Skvěle a vtipně napsáno. Teď už jen doufám, že Vám ji doručí ;-D Mějte se hezky.

0 0
možnosti
FV

FrantaV

15. 8. 2008 22:55
To taková optimalizace na vesnici ...

... kdy nový krajský manager v rámci snižování nákladů propustí doručovatelku - to je teprve veselo.

Na poště zbude jedna ženská, která má vlastně roznášet zásilky a zároveň ve stejnou dobu sedět za přepážkou. Vylepšeno ještě tím, že bydlí 50km daleko a poslední autobus jí odjíždí 5 minut před zavírací dobou.

Zcela reálný příklad z obce Bratronice, už byl i v TV.

U větších pošt pak zákazník vidí jen "nepochopitelně" zavřenou polovinu přepážek a vedoucí která jen krčí rameny že za ně nemá koho posadit, nevšimnul jsem si front zájemců o práci v tom podniku :-/

0 0
možnosti
D

dnb

15. 8. 2008 22:09
mýtus o světě číslo jedna:

v 10 ráno jsem doma - nepracuju

mýtus o světě číslo dvě: všichni lidi mají platební kartu Poštovní spořitelny ;-D

0 0
možnosti
T

thufir

15. 8. 2008 21:20
Mýtus: Pošťák vždycky zvoní dvakrát

Na mě nezvoní ani jednou a prostě mi hodí do schránky opakovanou výzvu(aniž by byla první), že si mám vyzvednout na poště zásilku.

Mýtus: Vyvolávací systém urychluje dobu strávenou na poště: Jednou měsíčně provádím následující experiment. Jdu platit babičce byt, na "své" poště si vezmu lísteček následně odejdu na  dvě minuty vzdálenou tram. zastávku, svezu se dvě zastávky, jdu další dvě minuty na poštu bez vyvolávacího systému, vystojím si frontu, zaplatím a jedu zpět, cestou se podívám jak to vypadá na "mé"poště. Ještě se mi nestalo, že bych přišel po vyvolání mého čísla. Jenže, když už si tam musím jít pro zásilku sleduju úřednice třikrát vyvolávající jedno číslo, které berou lidi, co si všimli svého čísla až když tam naskočilo jiné atd....

0 0
možnosti
SW

hph

15. 8. 2008 19:33
Jsou oprávněné stížnosti,

članék řeší ty, které se týkají některých typů lidí. Nezvonění u zásilek z lenosti je chyba toho člověka a je oprávněné si stěžovat. Aspoň u mě, když už tu zásilku (škatuli) nesu, tak zvoním (ať se jí zbavím). Když mám těch zásilek víc (i pět, různé velikosti a tvaru), co mám dělat? Odnést jednu, přijít k domu, tam ji udat (v lepším případě) a vrátit se na poštu pro další? Pokud to nejsou vyloženě krabice od bot, snažím se je nosit. Pak ti lidi nejsou doma a já se se škatulí táhnu celý den. Až bude podle některých návrhů řešení pošta soukromá, snad bude mít lidi na to, aby jeden nosil jen letáky, druhý jen doporučené dopisy, třetí jen duchody, čtvrtý jen dobírky, pátý jen poštu, šestý jen katalogy, sedmý jen objemné balíky. Zatím tu práci dělá jeden člověk.

0 0
možnosti
MS

Matyas Sandorf

15. 8. 2008 19:13
Špatná práce?

věřte, že bude ještě hůře a  nebude to ani dlouho trvat - už od 1. října. Většina malých poboček zkrátí provozní dobu, mnoho řadových zaměstnanců bude propuštěno a ti co zbudou budou muset za menší mzdu dělat práci i za ty propuštěné. Kde nebyly fronty  budou, kde byly - budou ještě větší. A to všechno za situace, kdy ČP vykázala téměř 800 miliónů zisku za roční rok.

A jestli máte dojem, že vaše stížnost je SKUTEČNĚ oprávněná a že ji ČP neřeší - je tady ještě možnost si stěžovat k regulátorovi poštovních služeb a tím je ČTÚ, kontakt: podatelna@ctu.cz. To je jediný orgán, jehož se management ČP skutečně obává.

Jinak se každá stížnost odůvodní tím, že šlo o selhání konkrétního pracovníka, ale nikdo nepřipustí, že se jedná o systémovou chybu!

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1080x
V dnešním světě pro mnohé blázen - věřící člověk.

Seznam rubrik