Zeman není schopen vykonávat svou funkci

Být kancléřem, poradcem nebo tiskovým mluvčím prezidenta neznamená být prezidentem. Na to v posledních letech zapomněli pánové Nejedlý, Mynář a Ovčáček, který si z úřadu hlavy státu začali dělat svůj pašalík.

Už několik let je jasné, že současný prezident Miloš Zeman má zdravotní problémy. Proto nejen mě osobně překvapilo, že souhlasil s kandidaturou na další období. Prezident má totiž ze zákona mnoho povinností nejen jako hlava státu, ale i jako diplomat reprezentující naší zemi a je navíc vrchním velitelem ozbrojených sil. Proto by měl být v dobrém zdravotním stavu a kondici.

Ano, přejme panu prezidentovi pevné zdraví. Každý může onemocnět. Ale není možné aby si z prezidenta a jeho zdraví udělali soukromou trafiku jeho úředníci. Lhát o prezidentově zdraví, svolávat schůzi na základě podpisu, který je podezřelý nebo jmenovat předsedu soudu, když je prezident na JIP je prostě podezřelé.

A já se ptám, proč? Mynář, Nejedlý ani Ovčáček nejsou prezidentem. A proto je naprosto nepřijatelné, aby převzali jeho funkci. Pokud prezident není schopen vykonávat svou funkci, je třeba se držet ústavy a postupovat podle zákonů naší země.

 

 

Autor: Markéta Vyvlečková | pondělí 18.10.2021 18:20 | karma článku: 29,22 | přečteno: 872x