Z testování dětí ve školách se stala neskutečná šaškárna

Ne, nejsem žádná biomatka, která by nechtěla své děti na covid19 testovat. Ba naopak. Očkování i testování lidí na covid19 jako způsob otevření naší společnosti jsem podporovala.

Ale co z toho udělala zase tato vláda za šaškárnu, je vážně neuvěřitelné.

Podle současného ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha bylo testováno 1,4 milionu studentů základních a středních škol po návratu do lavic 1. a 2. září. Z toho je 111 pozitivních testů ze zhruba 86% všech škol. (tedy zlomek procenta)

Stejné výsledky se dají očekávat i 3. a 6. září, a dá se bez přehánění říct, že nákaza ve školách je naprosto minimální, nebo spíše nulová. Nevidím sebemenší důvod, proč pokračovat v testování školáků a vyhazovat další a další veřejné peníze.

Navíc jak potvrdila řada lékařů, v současnosti používané antigenní testy jsou naprosto pro preventivní testování nevhodné a měly by se používat již dnes cenově srovnatelné PCR testy. Ty však vláda nakoupit nehodlá. A tak se ptám jako rodič, k čemu ta šaškárna vlastně celá je?

A perlička na závěr. Podle informací serveru Novinky, stát ani hygiena neví, kde jsou výsledky velké části testů studentů. Ať mi nikdo neříká, že se výsledky covid testů šestiny žáků jen tak ztratily?! Ano, prý je hledají. K tomu bych asi těžko hledala slušného slova.

S ohledem na to, kolik celá ta komedie s testy stojí, že vychází jeden pozitivně testovaný na odhadem půl milionu korun, by to bylo na okamžitou demisi ministra zdravotnictví… bohužel zatím ne u nás. Ale to už naštěstí brzo můžeme změnit!

Autor: Markéta Vyvlečková | středa 8.9.2021 10:22 | karma článku: 25,30 | přečteno: 890x