Vypněte internet a začněte používat mozek!

Opravdu si nemyslím, že by Český národ nebyl uvědomělý, ohleduplný, trpělivý a vstřícný vůči druhým. Tak proč neustále zaostáváme v proočkovanosti české populace za ostatními zeměmi Evropy?

Ještě nedávno jsme na tom byli s ohledem k stejnému počtu obyvatel srovnatelně s Portugalskem. Ale během léta se to změnilo.

Portugalsko dnes hlásí v rizikové skupině 65+ proočkovanost neuvěřitelných 99.99 % a část z nich už absolvovala třetí dávku. Zatímco ČR je nyní v proočkovanosti ve skupině 65+ stále na 80 % a výrazný nárůst očkování v této skupině v posledních měsících nenastal.

Přece vždy, když si přejeme k narozeninám, tak si přejeme pro druhého to nejdůležitější – zdraví. Nebo to je jen pouhá prázdná fráze? Nemyslím si. Jen by si lidé měli více uvědomovat, že i ti ostatní lidé mají rodiny a děti a chtějí být zdraví, a že očkováním k němu mohou výrazně přispět a předejít tak zbytečným ztrátám na životech.

Můžu být milionkrát přesvědčena, že mám skvělou imunitu, že já očkování nepotřebuji nebo dokonce nejsem rizikovou skupinou, jsem mladá generace, která projde lehkým průběhem. To je všechno pravda. Existuje ale důvod, proč se naočkovat. Říká se tomu lidská solidarita. Ohleduplnost vůči druhým lidem a to především těm, kteří jsou staří a nemocní.

A taky jsem přesvědčena o tom, že nám zde chybí ten správný kapitán v čele potápějící se lodi a chybí mi v naší zemi ta správná motivační kampaň, která zvedne lidi ze židle, aby vypnuli internet a začali používat mozek. Tečka. Vlastně Tečka asi ne. Ta také občas nefunguje…

Autor: Markéta Vyvlečková | středa 24.11.2021 8:16 | karma článku: 19,05 | přečteno: 564x