Rusové se chovají jako ubožáci a zločinci

Nenechat ženy a děti odejít z míst bojů, nebo střílet po záchranářích ukazuje ubohost a barbarství ruské armády na Ukrajině.

Prostě to řekněme jasně. Neumožnit humanitární koridory ale považuji za zločin. Naprosto neomluvitelný zločin.

Rusko v této válce ukazuje, že není ani technologicky, ani morálně vyspělá země. Možná se někdo může pousmát fotkám zastaralé ruské techniky, která se využívala v bojích za první světové války a je nasazená znovu na Ukrajině. Prostě technologicky zastaralá armáda, která na přehlídkách ukazuje tanky a letadla z knihy O Potěmkinových vesnicích.

Čemu už se ale nesměji je chování ruských vojáků. Absolutně neomluvitelné bombardování civilních cílů, neumožnění vytvoření humanitárních koridorů pro ženy, děti a seniory z obklíčených ukrajinských měst je opravdová prasárna a zločin.

Opravdu si Rusko myslí, že zlomí odpor Ukrajiny, když zabije tisíce žen a dětí!? Ne, ba naopak. Celý demokratický svět si ho bude pamatovat jako největší ubožáky a lidské zrůdy, které se nezastaví před ničím.

Záběry z Ukrajinských měst jsou totiž natolik hrozné, že si je všichni budeme pamatovat jako naši rodiče a prarodiče fotky z osvobozených koncentračních táborů. Prostě Rusové jsou ubožáci a zločinci. To bude to, co si každý z této agrese proti Ukrajině odnese. Proto věřím, že se Ukrajině ubrání a zlo bude potrestáno.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Markéta Vyvlečková | pondělí 28.3.2022 11:21 | karma článku: 29,67 | přečteno: 740x