Proč vytáčí kauza Janoušek lidi, paní soudkyně?

Všichni jsme si rovní a někteří jsou si rovnější. Asi tak by se dalo shrnout to, proč dnes řada lidí nevěří některým politikům a justici.

Bývalí poslanci Lubomír Volný obráží demonstrace proti opatřením proti Covid 19 a Zuzana Majerová Zahradníková jezdí lyžovat. Na tom by nebylo nic zvláštního, pokud by nebyli na nemocenské vypočtené z poslaneckého platu.

 

Dnes kárný senát Nejvyššího správního soudu odmítl potrestat brněnskou soudkyni Jaroslavu Bartošovou, která neposlala lobbistu Janouška zpět do vězení kvůli jeho vážnému zdravotnímu stavu, který mu ale nezabraňoval létat na dovolené do Chorvatska nebo jezdit do Alp.

 

A co mají obě kauzy společného? Lidi to prostě točí. Vidět v našem státě, jak funguje/nefunguje spravedlnost je prostě neskutečně ubíjející. Představte si na jejich místě jakéhokoliv jiného občana České republiky. V prvním případě by dostal pokutu jako blázen, v tom druhém by okamžitě šel sedět.

 

Pokud někdy hledáme příčinu frustrace, hledejme ji v těchto zdánlivě malých kauzách. Být slušný a poctivý nesmí znamenat být hloupý. V opačném případě budou volit lidi nohama. A pak se budou všichni skutečně výsledkům voleb divit…

Autor: Markéta Vyvlečková | pondělí 17.1.2022 15:18 | karma článku: 36,96 | přečteno: 1152x