Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Album Ženský kalendář dostává reálné obrysy

Slyšeli jste o albu Český kalendář? Pravděpodobně ano. Ale co Ženský kalendář? Co takhle vybrat si jméno, ženské jméno a věnovat mu píseň? Začalo to nenápadně. Zhudebňoval jsem - jako jeden z mnoha - nějaké nápady na texty Michala Horáčka. V té době připravoval album Český kalendář. Něco se mu líbilo, něco méně a nechal si to "v šuplíku". Já tak trochu doufal, že ho třeba napadne, že bych si mohl nějakou píseň na albu nazpívat sám a stát se součástí alba jako interpret/skladatel. Ale Horáčkův plán byl jiný a tuto eventualitu asi ani nepřipouštěl. Šel po slavnějších "tahounech", což je pro obchodníka logické. Nijak mi to nevadilo, vážně. Řekl jsem si:"No tak si napíšu svůj kalendář, no..."

Později jsem jednou koukal na playlist svých písní které hrajeme a četl: Angelina, Lady M , Caroline, Týna a plácl jsem do publika, že je to takový Ženský kalendář. Pak jsem to rozvedl:"Michal Horáček má Český Kalendář a Honza Vytásek má "Ženský kalendář" :)... Z vtípku se stal plán. Nápad se začal setkávat s ohlasem kdekoli o něm padla zmínka. Plán byl natočit alespoň jednou měsíčně písničku s klipem pro YouTube, věnovanou konkrétnímu jménu. Píseň autorskou, nebo převzatou. Začal jsem s "Julií" od Beatles a následovala autorská "Lucie eS"... Dostal jsem pak komentáře od lidí, že se jim nápad líbí, ale že čekali, že všechny písně budou české a autorské. Prvotně jsem měl obavy z jisté "uniformity" toho, že budu psát více jaksi "na objednávku" ale kytarista Zatliáni mě podpořil, slovy:"Ale to nemusí být perfektní veledílo. A Ty máš nápady. Stačí, když si někam zalezeš a vždycky něco napíšeš...". Měl pravdu. Tak se zrodil finální plán psát průběžně a v listopadu - rok poté co jsem začal - vydat album. Inu, chybí mi už jen dopsat dva měsíce, dvě jména...

Časově je to jen tak tak, ale pokud bude vydání v prosinci, bude to ještě fajn... O album se nebudou prát megastory, takže no stress.

Vlastní produkce alba je velmi jednoduchá. Jde o písničkářské akustické album, které točím ve svém domácím studiu, které jsem začal stavět v roce 2009. Od první zdi až po nahrávací místnost. Ano, nedosáhnu kvality Sona, ale album bude nahrané kvalitně. Chci mít pocit a radost z kreativity a nedívat se na to, že každou hodinou tečou tisíce. Zažil jsem to mockrát. Proto točím takhle a album nechám ve "velkém studiu" smíchat.

Ani nevím koho z novinářů oslovit - jestli vůbec někoho oslovovat, jestli dávat tiskovou zprávu nebo cokoli... Nevím. Nemám ambice album prodávat za 250,-... nejsem cvok. Chci jen, aby se dostalo mezi lidi, a to se myslím povede.

Chcete vědět, která jména se dostala na kalendář? Kromě výše zmíněných třeba Lucie eS, Radana (tady je zvláštní paradox-obě jsou v prosinci, takže bude místo 12ti písní 13 :))...

Andrea, Pro Elišku, Ivana, Veronika, Nikola Tesla, Zuzka... Zbývají mi napsat 2 jména...

Ke každému jménu bude samozřejmě video a podrobný popis, proč jsem si vybral zrovna toto jméno a co nebo spíše kdo probudil k onomu jménu inspiraci...

Plánuji si vydání 13.listopadu 2014 - před svými narozeninami... Ale nevím nevím jestli to stihnu...Ale třeba jo. Tak mi držte palce!

 

www.janvytasek.com

www.facebook.com/janvytasek

 

Autor: Jan Vytásek | středa 10.9.2014 13:40 | karma článku: 9,64 | přečteno: 467x
  • Další články autora

Jan Vytásek

Boby Championky, retro oteplováky a mír...

Oheň v krbu vesele praská. Zasněžená krajina vábí klidem a čas se zastavil. Moje relaxace a útěk po prosinci tradičně adresuje horskou vesnici s populací v řádu desítek, možná stovek.

26.1.2016 v 15:00 | Karma: 5,82 | Přečteno: 279x | Diskuse| Kultura

Jan Vytásek

Slyšeli jste o Angelině? Aneb natáčení klipu part III.

Je zvláštní navazovat dílem III. na příspěvek, co jsem dopsal před bezmála před rokem. Psal jsem v něm detailně o vzniku videa "Angelina", které jsme točili v Motorkářském Doupěti Humpolec. A byla to story!

27.10.2015 v 13:12 | Karma: 5,67 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Jan Vytásek

Kuriózní žádost o ruku a dojetí na Staromáku

Kuriozní večer, jeden z mnoha, přesto zvláštní. Sedím ve svém oblíbeném Satelitu s kamarádem Jirkou, popíjíme Viléma. Silné pivo. V tom pípne smska.

22.5.2015 v 16:00 | Karma: 7,75 | Přečteno: 435x | Diskuse| Kultura

Jan Vytásek

Klip na Lady M...malý vánoční zázrak

Úvod. Mohl bych to nazvat aneb "jak podvodnice vytvořila nechtěně dokonalý tým" a vůbec bych nepřeháněl... Je to velká, dlouhá story, o které napíšu podrobně později. Ve stručnosti, kdy se pokusím objem informací zkrátit z tisíce na deset, to zkusím vysvětlit.

13.12.2014 v 11:40 | Karma: 9,66 | Přečteno: 508x | Diskuse| Ostatní

Jan Vytásek

Jak jsme točili videoklip na Angelinu - part II.

Asi v půl osmé jsem se probudil. Naspal jsem 3 hodiny, ale adrenalin z připravovaného klipu a zodpovědnost "hlavního vedoucího", který má finální vizi, mě příjemně vytáhl z postele. Dychtivě jsem vykoukl z okna. Oddechl jsem si, s vírou, že přeci jen si někdo nahoře řekl:"Hele, už jsme ho zkoušeli dost, myslí to vážně, tak ho teda podpoříme", a poslal mi avízované slunečné počasí. Teď do sprchy, hezky prohřát, vydrbat, umýt hlavu, aby v klipu nebyl umaštěnej sedlák. Vyfoukat, obléct, sbalit a na snídani. Postupně se začali vyhrabávat i mí spolunocležníci. Šel jsem jako předvoj, trochu poklidil v místnosti u krbu, aby se neřeklo, že jsme byli hluční a ještě nechali bordel. A to už jsm potkal paní z penzionu, co nám šla dělat snídani.

3.11.2014 v 12:30 | Karma: 9,48 | Přečteno: 393x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Tuleja vzdal nominaci na ministra. Selhal jsem, napsal

3. května 2024  14:19,  aktualizováno  14:26

Pavel Tuleja se vzdal nominace na post ministra pro vědu, výzkum a inovace. Připustil selhání v...

„Mimořádně trapné“. Akademici a ekonomové kritizují úroveň Tulejových publikací

3. května 2024  14:09

Kandidát na ministra pro vědu, výzkum a inovace Pavel Tuleja publikoval své práce v potenciálně...

Na Česko loni útočili ruští hackeři. Nechte toho, vyzval je Černínský palác

3. května 2024  13:42,  aktualizováno  14:07

Za loňskými útoky na českou internetovou infrastrukturu stáli ruští hackeři, uvedlo ministerstvo...

GLOSA: Trestání bezdětků? Má-li něco logiku, vytáhněte na to kanon

3. května 2024

Premium Na živořící lidovce se sesypala hora kritiky za jejich návrh, aby bezdětní lidé odváděli vyšší...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 566x
Zpěvák, skladatel, muzikant, někdejší recepční či soukromý řidič "sociální" pracovnice, muž mnoha povolání, filosof, spisovatel, blogger, motorkář, snílek na cestách a na cestě za poznáváním, zážitky a příběhy...

Seznam rubrik