Čeladenský návrat k tradici

Jsem čelaďan, žiju zde přes třicet let. V posledním době zde „vyrostlo“ několik developerských bytových komplexů, mega-hotel Miura a nyní nejnověji – rekonstrukce hotelu Čeladenka. Většina těchto nových soukromých projektů je spolufinancována z peněz EU a svědčí o tom cedulky na každém rohu. Na slavnostní otevření zde přijel i ministr zdravotnictví...

Jsem čelaďan, žiju zde přes třicet let. V posledním době zde „vyrostlo“ několik developerských bytových komplexů, mega-hotel Miura a nyní nejnověji – rekonstrukce hotelu Čeladenka.

Většina těchto nových soukromých projektů je spolufinancována z peněz EU a svědčí o tom cedulky na každém rohu. Na slavnostní otevření zde přijel i ministr zdravotnictví.

Tady uvnitř, v čeladenské kotlině, se vše daří. Zdejší starosta Pavol Lukša (místopředseda Top 09) zde stříhá jednu pásku za druhou, sází pamětní stromky  a ministrantuje zdejšímu knězi při slavnostních křtech. Idyla.

V místním zpravodaji se dočítám o nepopiratelném přínosu obnovy hotelu, o množství nových pracovních míst (staro-nové zbrani komunální politiky), zato z tisku a zpravodajských serverů se dozvídám o různých podrobnostech ohledně podezřelého financování a přiklepnutých dotacích.

Minulý víkend jsem na kole projížděl kolem této horké novinky. Chtěl jsem pochopit proč zde, na Čeladné, to je chápáno, hlavně z pohledu současného vedené obce, jako přínos a na druhé straně z pohledu novinářů – šťouralů – je to podezřelý tunel. Není nad to, udělat si vlastní názor. Starosta Čeladné Lukša má pravdu, je to nádhera. Ta vlajka EU tu fakt krásně vlála a pobyty v lesních lázních pro děti ze smogových oblastí tu VZP bude proplácet zcela právem. A tak odjíždím a míjím ukazatel u cesty který hlásá: „Čeladenka - Návrat k tradici“..Zastavím se a přemýšlím jakou to tradici myslí.

O pár dnů později se o svůj zážitek podělím při tenisu svému kamarádovi. Ukážu mu pár fotek, které jsem tam pořídil a ptám se jak to chápe on...on jakožto, také starousedlík-čelaďan neváhá a řekne: “ Čeladenka,no jasně, bývalý KSČ hotel....tam chodili žrát a chlastat velké komoušské zvířata z celého kraje “..díky, už je mi to jasné jakou tradici mají na mysli. Mám krátkou paměť, jsem asi jako všichni.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr VYoral | pátek 4.7.2014 14:56 | karma článku: 14,52 | přečteno: 737x
  • Další články autora

Petr VYoral

Svobodné volby

20.10.2017 v 15:23 | Karma: 5,67

Petr VYoral

Prezident osvoboditel

13.5.2017 v 23:11 | Karma: 24,76

Petr VYoral

Populistický vtípek

22.12.2016 v 10:17 | Karma: 39,05

Petr VYoral

Donald and Mickey

11.11.2016 v 15:39 | Karma: 18,89