Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Juli, velmi dobře napsáno, i my máme podobné zkušenosti, vždyť to dobře víš. U Tebe to byl IKEM, u nás zase ÚHKT, kde to jde tak, jak by mělo všude, kde jsou lékaři maximálně vstřícní, sestry vždy starostlivé, přátelské a usměvavé (i zdravotní bratři, jako třeba Jarda Frei, Jardo díky za vše, jsme rádi, že jsme se před pár dny potkali!!), totéž platí i o ostatním personálu (třeba i pro sanitářky). Zvlášť musím vyzdvihnout řidiče sanitek ÚHKT, vždy maximální vstřícnost a ochota pomoci, to není nějaká krátkodobá epizoda, to trvá už více než 7 let. Někde to jde perfektně, jinde je to o mnoho horší, otázka zní, proč??

1 0
možnosti

První zážitek je katastrofální, bohužel ne ojedinělá praxe na odděleních, kde jsou staří lidé. Zdravotníci očekávají, že staří nesoběstační lidé budou za péči vděční. Očekávají, že člověk bude srdečně děkovat, když dostane napít, bude pokorně prosit, když bude potřebovat mísu... Předpokládají, že staří lidé nedokážou správně zhodnotit vlastní potřeby. Očekává se, že nesoběstačný člověk počká, až na něj někdo bude mít čas a bude trpělivý. Tato očekávání jsou daná dlouho zaběhnutým systémem péče o staré lidi u nás a k tomu ještě přispívá katastrofální personální stav na odděleních. Sestry nemají čas na péči mimo přesně stanovených několik minut, kdy doběhnou na pokoj udělat hygienu, nebo podat léky. Pokud chce někdo přesadit na gramofon jindy, je to komlikace, která způsobí zpoždění v péči o jiné nemocné. Péče v IKEMu je jiná díky tomu, že na odděleních, kde jsou obvykle mladší lidé již došlo k "reformě" myšlení a jednání zdravotníků a pacienti jsou braní jako svéprávní lidé s nárokem na uctivé zacházení odvíjející se od jejich potřeb, nikoli jen od toho, co vidí jako prospěšné zdravotníci. Taky oddělení nebývají poddimenzována personálně, protože se na nich poskytuje léčba a péče pojišťovnou lépe finančně ohodnocená. Je možné zaplatit více sester. Práce také bývá intelektuálně náročnější, sestry jsou motivovány k poskytování kvalitní péče. Ošetřovatelská lůžka a LDNky dostávají celkem málo peněz a práce tam je extrémně náročná fyziky i psychicky a personál obvykle nemá dostatečnou podporu ani vybavení, aby mohl svou práci dělat na vysoké úrovni. Sestry se oprávněně cítí přetížené, nedoceněné a frustrované. První kdo to odnese jsou bohužel nesoběstační pacienti, kteří nemají dost sil, aby se bránili nedůstojnému zacházení. Chyba podle mě není v konkrétních sestrách, které jsou pravděpodobně ve svém základu laskavé a svou práci mají rády, ale v systému, který je vysává a podporuje jejich vyhoření.

0 0
možnosti

No mně dokror u vizity řekl,  doslovně, milá paní, nežerte a budete mít po problému s tlakem. Že to bylo daleko závážnější onemocnění toho študováného nenapadlo. Měla jsem slabou nadváhu. A reakce pana MUDR?  Tak jsem se spletl na a co! A předem mnou utekl!

0 0
možnosti

Za co teda dostala nemocnice Znojmo certifikát Spokojený pacient za rok 2014 v kategorii ,,Lůžkové zdravotnické zařízení" a ,,Lékaři lůžkových zařízení" a obhájila nejvyšší rating kvality ,,A+" ?

0 0
možnosti

Na to se prosím zeptejte blogera Vodvářky. Vysvětlí Vám to. vodvarka.blog.idnes.cz

1 0
možnosti

J39a96r32a 86R11a65n78k

22. 4. 2015 3:32

Skoda, ze jste si nemohl nechat pro sebe Vasi jedovatou poznamku. Pan Vodvarka je jednak nejsrozumitelneji pisici bloger, ale take skvely lekar, tak se mu omluvte!!Za to, ze ceska zdravotni skola asi nekde zapomina na zaklady zdravotnickeho uceni a nemuze se rovnat tem "jinde" - muze system.

0 0
možnosti
Foto

Odpověď je jednoduchá....

Peníze, peníze a peníze

0 0
možnosti
Foto

Ale také lidi, lidi a lidi.. :(

3 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 921x
Jsem snad úplně normální žena s občas bláznivými nápady..