Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jde o kostel sv. Václava v Ostravě a výstavbu budovy biskupství. Kostel byl poškozen tím, že těsně kolem něho vedla trasa pro nákladní vozidla. Jezdily tam více jak dvacet let. Ořesy a vlivem poddolování se terén propadl a kanalizace ztratila spád, měla nejnižší bod právě u kostela. Farní úřad na to upozorňoval a žádal nápravu po dvacet let. Marně, až někdy před 15 lety se to vyřešilo, nákladní vozidla jezdí po břehu Ostravice, kanalizace již má zase správný sklon. Pak žádali, aby opravy kostela hradil ten, kdo poškození zavinil. Myslím, že se toho nakonec domohli. Je fakt, že novináři se tenkrát otírali o budovu biskupství, napříkald se jim zdála drahá.

1 0
možnosti
Foto

Ladislavu Jílkovi: Potvrzuji všechno, co jste ve svém příspěvku napsal. Předchozímu režimu bylo celkem lhostejné, jak historická budova kostela trpí, po listopadu 1989 se církev římskokatolická snažila získat finanční prostředky na opravu, získat spoluúčast města i státu. O tom ale nepíšu v článku, ke kterému diskutujeme. tady jde o podobnou necitlivost, jakou církev projevila při zahájení stavby biskupství, byť mohla zahájit opravu kostela buď dříve, nebo souběžně (jeřáb stál de facto nad kostelem). Podobná necitlivost se projevila i co se oprav kostela na Tachovsku týká.

2 0
možnosti

Pozemkové knihy, či jak se to dnes jmenuje, lze nalézt na internetu. Kdo se v tom vyzná, ať se podívá na plzeňské biskupství, kolik pozemků v poslední době nakoupilo a bude to jasné.

1 0
možnosti

Ladislav Vrchovský, ...člen předsednictva Strany zelených. Autor těchto plků. Dělá čest svému kmotrovi Danieli Cohn-Benditovi poslanci Evropského parlamentu, přítelíčkovi nejbestiálnějších teroristů, vrahů desítky obětí, revolucionářovi z doby, kdy my se v 68. chtěli oprostit od Říše zla - SSSR, on na pařížských barikádách dělal vše proto, aby ji rozšířil až po Atlantik. A teď jezdí do ČR školit Zelené, jak na to. Vrchovského nesmysly jsou výsledkem jeho práce.

1 2
možnosti
Foto

Pane Karlíku, členem předsednictva SZ už nejsem. Před posledním sjezdem SZ jsem se rozhodl do této funkce nekandidovat. Ale pokud byste měl zájem o názorové proudy uvnitř SZ, rád Vás s nimi seznámím v e-mailové korespondenci mezi námi dvěma, abyste nežil v omylu. Daniel Cohn-Bendit už také není předsedou Evropské strany zelených. Do ČR přijel naposledy před několika lety. Přeji Vám, abyste ve Vašich dalších příspěvcích našel schopnost více vycházet z reality, než ze snahy pošpinit autora slovy, která s tématem článku vůbec nesouvisí.

3 0
možnosti

Autor přišel poněkud s křížkem po funuse. Už se provalilo, že nikdo za ty peníze žádné pozemky nenakupoval, ale že byly deponovány do fondu na opravu kostelů... bylo by skutečně dobré, kdyby si místní pisálci alespoň ověřili o čem píšou a jestli můžou lhářům z Novinek věřit. Je jasné, že místní rudá  smečka čeká s vyplazeným jazykem na každou zmínku o tom že církev je ta nejhorší. Té je to jedno, že jsou jí předhazovány informace, jejichž relevance je zcela nulová!

10 8
možnosti

J52i47ř46í 30R19o82v22n74ý

4. 12. 2012 15:52

"Už se provalilo ..." - to jako že už stihl ten hamižní biskup vymyslet nějakou lež? Navíc ještě tak průhlednou!

A samozřejmě, všichni kritici církve jsou "rudá smečka" a lháři, jak jinak. Že vás hanba nefackuje, mamonáři podvodní a chamtiví! S takovým jednáním církve a názory, jaké máte vy, ztratí církev ještě těch pár zbylých příznivců a fanatici na čele s biskupy a preláty ať se vystěhují do Vatikánu. Ale bez našeho majetku!

5 9
možnosti

To, že v církvích nejsou seriózní lidé ví lidstvo už dávno, Hus by mohl o tom vyprávět.

3 5
možnosti

J84a92n 13H12l44e72d58í89k

4. 12. 2012 15:47

pane Beránku, nedělejte z univerzitního profesora Husa komunistu, on byl silně věřící, speciálně velmi ctil svatou Pannu Marii, opravil českou gramatiku, ale nepadl do oka pijanovi Václavu IV., synu Karla IV., který ho urážel a napadal, a snad i proto Hus našel inspiraci ve Wicleffovi a začal hlásat likvidaci římského papeže, a totální změnu přístupu ke zpovědi, k panovníkovi, k učebním předmětům atd atd

2 2
možnosti

Zpráva je v médiích publikována takovým nevěrohodným způsobem, že si o ni můžeme myslet prakticky cokoli. Očekával bych jasná vyjádření zúčastněných, informace z více zdrojů. Ale i kdybychom připustili, že to bylo tak jak popisují média, co se tím změní? Zjistíme snad, že neseriozní lidé se vyskytují i v církvích? To není žádný objev.

3 5
možnosti

No ano vypadá to tak, že první počinek církevních restituentů bude dorovnání platů do průměru církevních hodnostářů ve Vatikánu.

2 3
možnosti

Jak jste na to přišel?

3 3
možnosti
Foto

Církev byla taková už odjakživa. Být boží ve smyslu bible, neměli jsme státní svátek 6.7. a M.J. Hus by zemřel sešlostí věkem nebo na choroby provázející středověk a nebyl by ani zmiňován v učebnicích dějepisu.

2 3
možnosti

Katolík Hus jistě zemřel neprávem, byť byl oprávněně obviněn z šíření bludů. Ostatně jeho radikální fanatičtí následovníci ukázali, zač je toho loket. I když by s tím jistě sám mistr Jan nesouhlasil, určitý díl viny na celonárodním masakru také nese.

4 2
možnosti

Autore, neberte jméno boží ani jméno Filipčík nadarmo, neboť přijedu za váma do Ostravy a budete muset uspořádat sbírku nanovou  zubní protézu.... ;-D

2 3
možnosti

J93i95ř93í 45R49o37v50n59ý

4. 12. 2012 15:13

Cože se vám nelíbí pravda a hned byste chtěl někomu šahat na zuby ???

Tohle je křesťanské ???

Pěkně se, ptáčci církevní, vybarvujete !!!  Hnus fialovej !!!

5 4
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1326x
Ladislav Vrchovský, publicista, divadelní kritik.

Seznam rubrik