Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Šerlok Homeless

23. 2. 2012 14:47
Slunce svítí zadarmo, ale

solární energie není zadarmo. Za každou kWh solární energie dodanou do sítě obdrží solárník 4x více energie, než za kWh energie ze sítě odebrané. Kdo to zaplatí? Podělí se na tom všichni, kteří jsou k síti připojeni, a to alikvotně. Na faktuře za elektrickou energiito najdete ve sloupci "Příspěvek na podporu obnovitelných zdrojů".

Takže vůbec nejde o snížení spotřeby elektrické nenergie, jak si možná dokonce i autor myslí. Jde o čistý parazitismus a lobbying a autor jen dělá užitečného idiota. (Doufám, že jen idiota a že tomu, co píše, skutečně věří).

0 0
možnosti
LV

jilav

24. 2. 2012 22:18
Re: Slunce svítí zadarmo, ale

Nejde o roli idiota. Jde o cenu solární energie, a jak ukazuje tento diskuzní  příspěvek, jedná se o cenu stanovenou politickým rozhodnutím, a ne tržním mechanismem. A o toto upozornění autorovi článku jde.

0 0
možnosti
KV

_-1-_

18. 2. 2012 22:45
Jste snílek, který nemá o realitě

zajištění potřeby el. energie v jednotlivých částech dne ani potuchy ............ jinak byste nemohl uvádět ty hlouposti.

PS: doufám, že se ve třetím díle zaměříte na ekonomickou stránku celé věci a vysvětlíte nám, kolikrát je výroba el. energie z obnovitelných zdrojů levnější

0 0
možnosti
LV

jilav

20. 2. 2012 17:36
Re: Jste snílek, který nemá o realitě

Věřím, že Váš zájem o energetiku je hluboký a opravdový. Nabízím dialog: zkusme vynechat slova o hloupostech, a pojďme se bavit věcně.

Pro začátek Vám posílám odkaz na návrh zásad nové energetické koncepce:

http://www.chytraenergie.info/images/stories/chytra_energie.pdf

Věřím, že si materiál prostudujete - najdete tam snad i odpověď na Vaši otázku. Omlouvám se, ale třetí díl článku Slunce svítí zadarmo již psát nehodlám - veškeré argumenty pro změnu energetického paradigmatu najdete právě v doporučovaném matreiálu.

Těším se na shledanou zde a těším se na VAši reakci na Chytou energii.:-)

0 0
možnosti
JRJ

Já rád játra

17. 2. 2012 21:49
kdyby to bylo vyhodne lide by si to sami porizovali

Kdyby byly FVE systemy tak vyhodne jak tvrdite tak si je lide sami dobrovolne instaluji, bez umely vyhnanych cen a nuceneho odkupu. Je mozne ze se do toho stavu za 10 - 20 let dostaneme ale v soucastnosti jsou instalovane FVE jen a pouze nastrojem na vytahovani penez z cizich kapes, bez praktickeho uzitku za tu cenu.

1 0
možnosti
LV

jilav

17. 2. 2012 23:24
Re: kdyby to bylo vyhodne lide by si to sami porizovali

Zeptejte se každého, kdo si v posledním roce pořídil na střechu nebo fasádu fotovoltaiku, jak je s investicí spokojen. Zeptejte se, o kiolik méně peněz doéplácí za roční spotřebu. A pak teprve  mluvte o vytahování peněz z cizích kapes...

0 0
možnosti
P9

pavel 99

17. 2. 2012 18:41
Je vidět, že jste znalec metod manipulace,

"...Vytváření strachu z budoucnosti je důležité pro všechny, kteří chtějí prosadit své záměry..." - přesně podle tohoto schématu probíhá "zelený boj proti jádru".;-D

0 0
možnosti
MK

miksv

17. 2. 2012 20:22
Re: Je vidět, že jste znalec metod manipulace,

... jádru, jadernému "odpadu", globálnímu oteplování (resp. změnám klimatu) ... větší mistry v manipulaci a vytváření strachu z budoucnosti než jsou tito "ekologové" aby člověk za pravého poledne s lucernou v ruce pohledal...

0 0
možnosti
L

lesicatko

17. 2. 2012 17:03
Trocha mimo

Ako keby som čítal nadšenca z doby biopalív...

A len pre Vaše info  - ešte ani nie je dobudovaný ITER / koncept získavania termojadrovej energie / a už na výstavbu a skúšanie 2 generacie takýchto zariadení koncepčne na to naväzujúcich , DEMO reaktory chce prispieť Brazília a Čína. I keď to ma byť realita výhĺadovo okolo r 2040 -2050 . Proste vidia to ako perspektívu, hoci taká Brazíla už desiatky rokov robí metanol/etanolový program a hoci Čína tiež veľmi  investuje v oblasti alternatívnych zdrojov. Praveže len ak zvladneme to jadro tak máme budúcnosť, Množivé štiepne reaktory majú paliva na niekoĺko storočí, / beží ale zatiaĺ jedina takáto elekrareň už dlhé roky v Rusku /  termojadrova fúzia na niekoĺko tisícročí aj pri stúpajúcej spotrebe.

Tam treba urýchliť vývoj.

0 0
možnosti
LV

jilav

17. 2. 2012 17:45
Re: Trocha mimo

Termojaderná fůze se jeví zatím jako mnohem větší sci-fi, než využívání obnovitelných zdrojů. viz http://www.nazeleno.cz/energie/energetika/termojaderna-fuze-energeticka-spasa-nebo-armageddon.aspx

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

17. 2. 2012 16:40
Pane ekologu

to, že jsou zaneřáděny pole a louky fotovolatickými elektrárnami proběhlo pod vládou Vaší strany, Strany Zelených.  Důvodem totiž není Zákon o podpoře obnovitelných zdrojů, na který se odvoláváte, nýbrž cena za výkup fotovoltaické el.energie, kterou každoročně stanovoval osobně Váš pan předseda, dr.Bursík. Ná základě ceny, stanovené každoročně tímto Vaším Ekologem No.#1 došlo k obrovské devastaci lesů, vod a strání, a také peněženek občanů, která nemá v tomto státě obdoby. Tak raději někam zalezte a nevylézejte, dokud ten šrot někdo neuklidí, děkuji

0 0
možnosti
JRJ

Já rád játra

17. 2. 2012 21:44
Re: Pane ekologu

Na tom se podilely vsechny (ano vsechny) strany rukou nedilnou. Schvalovanim i naslednym klickovanim.

0 0
možnosti

cerny.prem

17. 2. 2012 16:04
Zajímavé

Nemělo by se ale v ekologii začít úplně od začátku. Netrvrdím, že člověk zemi neškodí ale dokud ti, kteří mohou a musí nezačnou znovu přezkoumávat minulé statistické údaje na základě kterých se rozjelěa celosvětová akce s uhlíkem tak do té doby jim nebudu věřit ani milimetr. Mimochodem na stranu zelených jsem před měsícem psal dotaz co si myslí o názorech, že co2 nezpůsobuje globální oteplování tak jak je světu prezentováno a dosud jsem bez odpovědi. Ale chápu to je velmi krutá pravda.

0 0
možnosti