Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Patrně nepřekonatelnou překážkou všemu rozumnému, co se ekologie týče, je náš dobrý občan, který, když se dozví, že kvalitnější vzduch, vodu, lesy, půdu... bude muset nějakým způsobem zaplatit a nebo mu nebude dovoleno chovat se tak, jak on si představuje, tak se rozječí jako požární siréna, neboť to je přeci sprosté :-/:-)

0 0
možnosti
Foto

Jaroslave.....není to tak černobílé...ekologie si dost zlikvidovala renomé zejména amatérskými aktivitami přírodních nadšenců a pak profesionálními aktivitami pseudoekologických tunelářů.

Jo a pro pár procent občanů pak platí to, co říkáš. Jsem celoživotně tramp, čundrák.....přírodu miluju a přesto mi taky pění krev, když slyším ekologie. Sám se přitom ale vcelku ekologicky chovám.

1 0
možnosti

Česká republika potřebuje především všechny ekoteroristy hnát k zodpovědnosti za škodu, kterou páchají.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Chovanče. U Vašeho příspěvku je to stejné, jako u pana Kandy: Můžete uvést nějaké případy škod napáchané ekology? (Pominu Váš emocionální výraz "ekoteroristé", jen se chci zeptat: to máte od pana exprezidenta Klause?)

0 0
možnosti

Nemám rád nařízení, příkazy, zákazy a omezení. Nemám proto rád ani ekology, kteří své představy o životě násilím vnucují ostatním právě prostřednictvím zákazů a příkazů. Doufám, že se ani jedna zelená strana do parlamentu nedostane.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den. Mohl byste prosím uvést nějaký zákaz nebo příkaz, o kterých píšete?

0 0
možnosti
Foto

Velice si ekologů cením!

Leč zhusta se poněkud zdráhám nazývat každého, kdo je eko-, jen proto hned ekokologem; koncovky -log a -logie se mi stále ještě pojí se značnou měrou vzdělanosti a fundovanosti.  Mámť podezření, že pozitivní vztah k čemukoli (psychice, ženám, psaní, bakteriím...) nečiní grafologem, psychologem,  bakteriologem či gynekologem každého gynekofila, grafomana, bakteriofága, psychotika anebo psychopata (neřkuli pedologem pedofila). 

Z tohoto pohledu se ovšem mohu s Vaším dnešním blogovým titulkem vlastně ztotožnit, že? ;o)

1 0
možnosti
Foto

ekologie je přínosem, je-li efektivním a správně fungujícím prvkem průmyslové společnosti, jíž my jsme....nikoli bojovníkem proti ní, tedy proti nám všem.

Nikdo nechce kontaminovanou zem, a znečištěné vody či vzduch, ale ČR potřebuje spíš risk manažery s ekologickou (tj. biochemickou ale i trchnickou) způsobilostí, ne batikované děti voděných na provázkách cynickými ekonomickými mafiány. Takže eko ano, ale ne v současné děsivé podobě.;-)

3 0
možnosti

Díky zeleným magorům máme vše podstatně dražší než by bylo bez jejich výmyslů.Řepka značně zdražila benzin a přitom eko palivo je daleko škodlivější než klasický benzin.Navíc díky dotacím se pěstuje méně obilovin, což zdražuje všechny potraviny a maso..Zničená krajina větrníky a solárnímy poli atd.

1 0
možnosti
Foto

Pěstování řepky nemýlím-li se dotováno není, ale zemědělci kteří se chovají ekonomicky (chtějí-li přežít, nemohou jinak) pěstují řepku protože ji prodají snáze a dráž než obilí. Takže co se řepky týká, nemohou za její boom ekologové. Solární pole si postavili podnikatelé a ČEZ, kteří prosadili zákon o podpoře energií z obnovitelných zdrojů v podobě, kterou ekologové nemohli ovlivnit, protože v roce schvalování toho zákona Strana zelených v parlamentě ještě nebyla (2005). Ekologové chtějí prosadit dasňová zvýhodnění tradičního zemědělství a ochranu orné půdy návratem k tradiční pěstební kultuře i z důvodů protipovodňové prevence: řepka a kukuřice nemají kořenové systémy držící ornici na místě v okamžiku přívalového deště. Je to prostě jinak, než to vidíte vy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1326x
Ladislav Vrchovský, publicista, divadelní kritik.

Seznam rubrik