Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

blueheart

29. 2. 2012 15:57
Etika zmizela

Díky za jiný úhel pohledu. Západní svět za poslední dekády prošel procesem "ekonomizace", vše se redukuje víceméně na peníze, zda bude růst či krize, za nedůležitější mozky současných společností jsou považováni ekonomové (kteří ovšem radí to, co je výhodné pro jejich vlastní příjmy). Problém je v lidech, kdyby jim nešlo jen o materiální hodnoty, tak by tomu asi bylo jinak i nahoře. Japonsko: přijede vlak, lidé vystoupí, nikdo se proti nic necpe, lidé čekají o kus dál ve frontách, teprve když pasažéři vystoupí, vlak couvne přesně na centimetr tak, aby čekající klidně nastoupili. Je to o úctě lidí k sobě navzájem. To z Čech kamsi zmizelo. bylo to tady někdy? A dokud se respekt člověka k člověku nevrátí, tak líp nebude. Nikdo se už ani moc nevidí, že politici kradou miliardy, justice je zkorumpovaná a zemi vládnou mafiáni. A lidi, co jdou proti, jsou bílé vrány.

0 0
možnosti
LV

jilav

2. 3. 2012 22:12
Re: Etika zmizela

A situaci změní jen rozmnožení "bílých vran"...

0 0
možnosti
RP

radim36

28. 2. 2012 11:13
Co se týká ovzduší na Ostravsku,

je třeba v první řadě sjednotit limity se sousedním Polskem. Není možné, aby na Ostravsku platily jedny limity a vedle v Polsku limity třikrát benevolentnější. Z Polska sem jdou exhalace a firmy na Ostravsku jsou za toto automaticky bity. Jestli to tak bude pokračovat, firmy na Ostravsku budou přemisťovat svoji výrobu za hranice do Polska a nám tady zůstanou jen nezaměstnaní na podporách. . Protože výroba se posune o 5 - 100 kilometrů na sever, ale lidi tam do Polska za prací jezdit nebudou.

Klidně by se i u nás limity, hlavně na prašnost, mohly zdvojnásobit. Ty současné jsou stejně lhaní do kapsy, stačí jedna trochu frekventovanější silnice a prašnost v okolí je překročena. A nic se s tím nedělá. Kromě toho, že se šikanují firmy a majitelé kotlů na tuhá paliva.

0 0
možnosti
LV

jilav

28. 2. 2012 13:19
Re: Co se týká ovzduší na Ostravsku,

V současnosti probíhá průzkum původu znečišťujících láte v ovzduší. Máme čtyři hlavní zdroje: průmysl, lokální topeniště, dopravu a vliv Polska. Do té doby, než budou k dispozici věrohodná data, nechci spekulovat - ale myslím si, že vliv Polska je nejmenší...samozřejmě souhlasím se sjednocením limitů, ale v přístupvé smlouvě k EU má Polsko ještě pět let garantovány nižší limity než ČR. A do té doby se s ničím v oblasti polských limitů nehne....

0 0
možnosti
S

standysman

28. 2. 2012 11:13
Topol

to asi myslel tak, že současná politika v ČR je jenom o tom komu peníze vezmu a dám ;-D

Stav by tomu odpovídal i když určitě jsou vyjímky, ale mnoho jich není.

Když se např. ředitel DPP chlubí, že vydělal 50mega, ale přitom je DPP neustále ztrátový podnik a město na něj doplácí, je to trochu divné, aby měl manažer takové odměny a firma, kterou řídí negeneruje zisk. A podobných příkladů jsou tisíce.

0 0
možnosti
VB

malý červ

28. 2. 2012 10:40
Politika

je o potlačování přirozeného tržního prostředí, vybírání daní, poplatků, a nemůže na tom změnit nic to, že si to někdo, kdo tomu nerozumí nemyslí. Samozřejmě má stát i jiné úkoly, tak například proti občanům používat represi, aby bylo potlačeno nezákonné chování, starat se o obranu, ale to už není politika a nedělají to politici. Politika je, rozhodnout, kolik seberu kuřákovi, motoristovi, boháčovi či pivařovi a dám to důchodci, lékaři, mrzákovi nebo taky třeba na stavbu dálnice.

0 0
možnosti
LV

jilav

28. 2. 2012 14:30
Re: Politika

Zapomínáte třeba na to, že politici mohou být dobrými vzory. Bohužel jimi až na výjimky  nejsou a jsou spíše zatracováni. A myslíte si, že to dnešní zatracování politiků a politiky souvisí jen a jen s přerozdělováním peněz?

0 0
možnosti
O

okmnbhuij

28. 2. 2012 10:14
:-D

Myslíte, že na označování DOBRA je potřeba 1bilion korun ročně???

.

Proberte se ... zlo je definováno v trestním zákoníku, zbytek je opravdu pouze přerozdělování...

0 0
možnosti
S

supich

28. 2. 2012 8:45
obecné dobro

O obecném dobru a jeho prosazování vaší stranou a jejími souputníky (Duha, Děti země, ...) se pobavte s lidmi, kterým kolem domů jezdí tisíce aut denně zatímco téměř dostavěná trasa dálnice čeká na vyřešení zelených obstrukcí. Pokud to myslíte vážně, měl byste se postavit proti tomuto typu zelené politiky. Jenže ono to vydírání něco nese (neříkám, že přímo vám). Například Bárta si bohatě platil jako poradce stejného človíčka, který organizuje ty obstrukce. Tak co vy na to?

0 0
možnosti
LV

jilav

28. 2. 2012 9:34
Re: obecné dobro

Duha a Děti země jsou občanská sdružení lidí, kteří vlastní dobro podřazují pod dobro přírody. Spojovat je však se SZ a označovat je za souputníky nelze - jejich politické názory a volební preference jsou věc jiná. Osobně znám člena Dětí země, který volí ČSSD, a člena Duhy, který volí ODS. K domu a dálnici: není vinou občanských sdružení, že dálnice pořád není dostavěna. Kdyby projekt od počátku bral v úvahu platné předpisy pro ochranu přírody a krajiny, už by se po dálnici dávno jezdilo...Chcete vy sám, aby kolem vašeho domu nejezdila auta a proto je raději pošlete projíždět nejkrásnějšími partiemi Českého ráje?

0 0
možnosti
TJ

třešeň japonská

28. 2. 2012 8:27
Topolánek má strach (a není sám).

Proto se snaží do vlastních tunelů, šméček a zlodějin zavléci i ostatní občany a hodit na ně kus vlastní viny. Klasický projev zbabělosti a strachu, nic víc. :-/ http://zpravy.idnes.cz/meli-by-pozavirat-pulku-naroda-tvrdi-o-rozkradani-expremier-topolanek-1mo-/domaci.aspx?c=A120227_102026_domaci_hv

1 0
možnosti
DZNF

dluhousek z narodni fronty

28. 2. 2012 8:10
v diskusi u clanku

s topolankem jsem prisel o paklicek dukatu protoze jsem doslovne citoval (byt z hvezdickami) pana topolanka - tak jak to uvedly jine noviny mafry, takze tady jen pro jistotu pripomenu ze existuje jisty nedavny rozhovor z lidovek, ktery tuto moralni autoritu nejlepe vystihuje.

a take to docela jasne vysvetluje proc sveho casu politik zvany jako papa tunel oznacil topolankovu vladu presne jako tu nejzkorumpovanejsi v nasi historii.

1 0
možnosti
LV

jilav

28. 2. 2012 8:28
Re: v diskusi u clanku

Zatím se mi nic podobného nestalo, Pokud bychom připustili, že blog na serveru idnes podléhá cenzuře provozovatele, pak bychom pochybovali o svobodě slova v naší zemi. Jsem bývalý aktivní novinář. Znám případy, ve kterých si vedení jisté redakce nedovolilo uvést v plném rozsahu kritiku firmy, která byla současně jedním z největších inzerentů. Také tento případ svědčí o vládě peněz nad moráljkou - ale tak tomu bylo přece v dějinách vždy....nejsem naivní snílek, vím, že proti zli je třeba neustále bojovat i s tím, že boj se zdá co do výsledků marný, ale úplně marný nikdy není.

1 0
možnosti
RR

svatej

28. 2. 2012 0:14
"Politika přece vznikla z potřeby OBECNÉHO dobra."

To jste pěkně jste napsal, svým způsobem souhlasím, řekl bych, krásná představa.

Politika vznikla ne pro obecné dobro... Ale jen jako loutkové divadlo s cílem zamaskovat skutečné mocenské vazby. V každém civilizovaném zřízení vzniká potřeba definovat pojmy DOBRO a ZLO a pro jakoukoliv vládu je dobré ztotožnit se s dobrem, protože takový systém funguje lépe než represe. Dříve to byla církev, která ztělesňovala dobro, a její nepřátelé byli zlo, případně ďábel...

Politika je podle mě pouhá myšlenka, že by správa země měla probíhat za účelem obecného dobra. Se skutečnou mocí nemá nic společného...

(ne že bych zbožňoval pana Topolánka, ale on, jako jeden z nich, to řekl na rovinu přesně jak já to vidím)

0 0
možnosti
HVS

Huczín von Szinágl

27. 2. 2012 23:20
Vršek práší

Vršek? Toho politického turistu není třeba brát příliš vážně. OF, OH, Zelení a kdyby přišli žlutí tak by byl Žlutý. To, že tady dneska kritizuje Topolánka není moc věrohodné. Jsou sice diametrálně odlišní nic méně z jednoho hnízda vládní moci. Takže, pane Vrchovský, raději mlčte o nepravostech Topolánka. Svých hříchů máte jistě dost.

0 0
možnosti
LV

jilav

27. 2. 2012 23:44
Re: Vršek práší

K  politické turistice: Občanské fórum (OF) byl začátek. Polirtické hnutí OF se rozdělilo na dva politické subjekty, politickou stranu ODS a politické hnutí OH-posléze strana Svobodní demokraté. Postupně  OF- OH- SD - a stále se jednalo o jeden subjekt. Nešlo tedy o přestup z jedné strany do jiné. Po zániku Svobodných demokratů a po uplynutí deseti let mimo politiku jsem v roce 2005 vstoupil do Strany zelených - coby Ostravák který už odmítá nabírat do plic svinstvo v ovzduší. Bohužel, milý pane Hučíne voh Sinágl (jak pohodlné skrývat se v anonymitě),  mlčet mne asi nedonutíte. A co týká mých hříchů, zajisté jich nemám málo, a v některých případech dokonce hřeším docela rád...takový Cabernet Moravia, to je přece skvělá věc (myslím, že jsme jej posledně pili spolu). A ať tady neobtěžujeme veřejnost osobními zátěžemi, navrhuji dále přejít na osobní e-mail.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1326x
Ladislav Vrchovský, publicista, divadelní kritik.

Seznam rubrik