Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hovn

12. 7. 2012 17:19
Já jsem zas přesvědčen,

že vy jste nepochpil co říká. Ve zkratce říká -  když už imunita je a musí se o vydání hlasovat, musí být žádost logicky vyfutrovaná a nikoliv zjevně vylhaná. Bylo-li by tomu tak, jsem přesvědčen, že i Kalousek by sklopil uši - jak prosté

0 0
možnosti
LV

jilav

13. 7. 2012 11:43
Re: Já jsem zas přesvědčen,

Pořád si nerozumíme. Tak znova: sněmovna hlasuje o vydání POSLANKYNĚ-POSLANCE. Sněmovna se nezabývá trestním stíháním MINISTRA VLÁDY. Podezření ze spáchání trestného činu v případě Vlasty Parkanové je podezření ze spáchání trestného činu MINISTRYNĚ Parkanové.Ne poslankyně.PArkanové.Já samozřejmě vím, že při souběhu funkce poslankyně a členky vlády se musí hlasovat o vydání k trestnímu stíhání. Můj článek obsahuje určitou nadsázku. Ale pan Kalousek bojuje podle mne spíše za sebe, než za paní Parkanovou....

Bylo by dobré začít se zabývat možností zamítnutí souběhu funkce poslance-ministra s tím, že by zákonem byl zaručen návrat do poslanecké lavice v případě, že by poslanec - ministr odešel zpět z vlády do poslanecké lavice. Takový zákon bych si dovedl představit - prostě náhradník další v pořadí by se ze zákona také vrátil do občanského života.

Tím by odpadly veškeré tahanicer o vydávání ministrů k trestnímu stíhání.

0 0
možnosti
RS
JJ

Šerlok Homeless

12. 7. 2012 13:46
Je to tak, jak píšete.

Ostatně, říkal-li Kalousek "Bude-li vydána V. Parkanová, pak zrušme imunitu", mělo by se to vztahovat jen na odstavec (4), tedy "Poslance ani senátora nelze trestně stíhat bez souhlasu komory, jejímž je členem. Odepře-li komora souhlas, je trestní stíhání navždy vyloučeno". Ostatně, i jíá si myslím, že tento bud by měl být zrušen: O tom, zda je poslanec nebo senátor stíhán ss politickým podtextem, rozhodují ... politici. Trošku, ehm, ... kontraproduktivní, nebo jak to říct - žádná pojistka apolitičnosti trestního stíhání by to stejně nebyla, kdyby přišlo na lámání chleba.

To, že poslanec či senátor nesmí být stíhán za výkon svého mandátu, by ovšem mělo být zachováno.

0 0
možnosti
LV

jilav

12. 7. 2012 13:55
Re: Je to tak, jak píšete.

Imunita poslanců a senátorů je uzákoněna zejména kvůli ochraně opozičních politiků, kteří by v případě zneužití moci vládních struktur mohli být pronásledováni v zájmu těch, kteří mají v parlamentě většinu a ovládají (samozřejmě ve státě, kde je moc zneužívána) i justici a orgány činné v trestním řízení. Proto je dobré imunitu poslanců a senátorů, týkající se ovšem pouze činnosti ve sněmovně, v ústavě mít.

To, že je nyní vydána k trestnímu stíhání poslankyně-členka vládní strany, svědčí ve prospěch současné Poslanecké sněmovny, neboť bez hlasů koaličních poslanců by vydání neprošlo. Těch, kteří ač členové koaličních stran, hlasovali pro vydání, si vážím.

0 0
možnosti
BP

bpod

12. 7. 2012 11:19
Obávám se,

že pan Kalousek toho nepochopil mnohem víc.

1 0
možnosti
MG

bukina1

12. 7. 2012 10:49
Myslím si,

že je nezmysel, aby bol minister zároveň poslancom. Počas "ministrovania", by mal jeho mandát spočívať. Zdá sa mi nelogické, aby napr. pri vyslovení nedôvery vláde poslanec-minister osobne hlasoval......

Na Slovensku je to lepšie uzákonení, žiadna doživotná imunita a žiadne spojenie funkcie poslanec-minister.

0 0
možnosti
KDBP

Kdo dřív brzdí, prohrává...

12. 7. 2012 10:35
No to je naprosto správné,

škoda ale že to někdo nezmínil hned před měsícem, mohli jsme být ušetřeni trapných kalouskových exhibicí i sporů odborníků na všech úrovních na téma posudky a policejní zvůle i včerejší debaty o hovnu v PS :-P

0 0
možnosti
MV

marek,voksay.idnes

12. 7. 2012 10:40
Re: No to je naprosto správné,

R^

0 0
možnosti
MV

marek,voksay.idnes

12. 7. 2012 10:26
Výborně napsáno pane kolego .....

máte naprostou pravduR^

3 0
možnosti
JH

Bruno5

12. 7. 2012 10:18
Souhlas

Mám zcela stejný názor. Včera jsem čekal, kdo z poslanců s tímto výkladem vystoupí. Nesledoval jsem sice diskuzi celou, ale domívám se, že nic podobného ve sněmovně nezaznělo. Přitom je to tak prosté.

2 0
možnosti
MV

marek,voksay.idnes

12. 7. 2012 10:28
Re: Souhlas

ono to bude diferencí mezi intelektem poslanců a běžným občanem ( u občana je vyšší ) .... nebo možná tím, že politici mají strach na koho se co ještě provalí ....;-)

2 0
možnosti
VC

Velkej chytrak

12. 7. 2012 10:06
docela trefné

R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1326x
Ladislav Vrchovský, publicista, divadelní kritik.

Seznam rubrik