Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Vrchovský!

Politika potřebuje slušné lidi, kteří mají odvahu a kteří jsou ochotni sloužit více občanům než sami sobě, kteří jsou ochotni se obětovat. Jistě.

Problém však není v individuální svobodě nebo našem pragmatismu, ale v naší úctě ke konzervativním hodnotám, kam patří kromě svobody i úcta k druhému člověku a úcta k pravdě. Bez toho ani lidská společnost ani kapitalismus nefungují.

To jsou ty fundamentální principy, které vycházejí z Kristova spásného poselství Lásky, Pravdy, Svobody a Spravedlnosti. Když jimi budeme pohrdat, pohrdáme naší lidskou společností. A ono se nám to vrátí jako bumerang ve ztrátě svobody i ztrátě demokracie.

:-)

0 0
možnosti

Musím s autorem souhlasit,ale mám obavu,že lidé,kteří rozhodují o jménech na kandidátkách pro volby,prosadí opět jenom takové,kteří jim budou "demokraticky" vyhovovat.

3 0
možnosti

Kdyby takové články četl člověk neznalý dění ve světě, tak by si pomyslel, že celý svět je na tom dobře, pouze Česká republika je na tom zle.

Pravda je však jiná: Dokud nebudeme vnímat současný úpadek České republiky jako jeden z mnoha projevů úpadku celé západní civilizace, tak se pravdy nedobereme. Tím neříkám, že jsme bez viny: Je nás nějaké jedno procento obyvatel zemí euroatlantické civilizace a tím jedním procentem se na tom úpadku podílíme. Když to zjednoduším, tak na svém úpadku neseme vinu pouze 1%, z 99% na tom nesou vinu jiné země, ale my jim to vracíme tím, že každé z nich jsme to své 1% též nasadili jako kukaččí vejce do hnízda. Ale snažit se vykládat současnou krizi České republiky bez tohoto kontextu je naprostý nesmysl.

1 1
možnosti

S názorem musím souhlasit. Západní civilizace je v kritickém úpadku. První renezance započatá ve 14. století přinesla do života lidí rozum a vědu. Musíme však projít druhou renezancí, v níž se nám vrátí morálka a duše. Pokud to nedokážeme, nemáme právo pokračovat. Nikdo nechrání společnosti, jejichž způsob života se neosvědčil.

2 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1326x
Ladislav Vrchovský, publicista, divadelní kritik.

Seznam rubrik