Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Ale pane autore, heslo kdo nejde s námi ,jde proti nám , začali vykřikovat komunisté již v padesátých letech a mysleli to doslovně, popravovali a dlouhodobě zavírali své odpůrce, v semdesátých letech to bylo už jenom jejich papouškování. Řekl bych, že lepší příměr k obsahu Vašeho příspěvku je nacistický název akce - noc dlouhých nožů , které také zmiňuje expremier Topolánek a dokonce neváhal použít i částečně v praxi.

1 1
možnosti
JM

Máte pravdu, vyhazovat lidi ze zaměstnání pro jejich politický postoj je neskutečný hnus. Stačí, když tím někdo vyhrožuje. Třeba jako Stránský, politický vězeň, co se ve vypjatých momentech chová, jako normalizační kádrovák. Stačí mu málo, třeba podpora M.Z. Dejdarem v prezidentské volbě. A to je právě ta dialektika. Pokud se podobného a já se to nebojím nazvat pravým slovem, svinstva, dopustí člověk, se kterým Vaše politické názory korelují, jedná se o boj za demokracii. Pokud se tak chová protistrana, je to normalizace;-D

3 1
možnosti
Foto

Dal jsem Vám plus, protože souhlasím. A podotknu, že normalizace. "an sich" začala po dubnovém zasedání ÚV KSČ roku 1969, na kterém byl Gustáv Husák zvolen 1. nebo generálním (myslím, že generálním) tajemníkem KSČ.

A nejen Stránský. Takového nátlaku, ve školách a na pracovištích "Volíš Karla?" byla celá řada.

2 1
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1326x
Ladislav Vrchovský, publicista, divadelní kritik.

Seznam rubrik