Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EM

armon

8. 5. 2012 8:07
srdceryvná scéna z lékárny

nějak se nám to tu začalo rozmáhat.Neopisujte tolik.Babka údajně nemá na léky a já se ptám - proč jí nechají živořit její děti?Máma jim nestojí za drobný příspěvek?Jak si je vychovala? Je-li to bezdětná vdova, nemá jistě důchod tak špatný, protože bere vdovský příspěvek?Pokud žila celý život sama, neinvestovala do dětí a mohla si našetřit na důchod.K otázce doplatku - může si zajít do jiné lékárny, kde lék mají nebo navštívit znovu lékaře a požádat o lék bez doplácení.Kde je problém?Nikde, jen citové vydírání v jednom opsaném blogu.

0 0
možnosti
W

Wesloun

7. 5. 2012 21:55
Možná bych oné

důchodkyni spíš poradil aby si vzpomněla na svou matku, která neměla léky žádné, důchod menší a přeci svůj život zvládala. Na mnoho nemocí měla bylinky i jiné přírodní a nestresovala se zbytečně tím  "co tomu řeknou lidi".

40kč na den je 1200,- měsíčně, nejnižší možný důchod (který paní 100% nebere) je 2940,- nejvíc pravděpodoběn bere nějákých 7 -9k měsíčně, jestli dá zbytek za bydlení tak je prostě jen blbá!

0 0
možnosti
JN

osvobozeni

7. 5. 2012 23:01
Re: Možná bych oné

Znakem vyspělé společnosti bývá jistá důstojnost ve vyjadřování, a jistá kultivovanost projevu.

Myslím si, že nepatříte do vyspělé společnosti, a o kultivovanosti Vašeho projevu jste nám ukázal myslím dost.

3 0
možnosti
AN

TondaN

7. 5. 2012 19:30
já jsem takovej blb,

že bych to tý paní doplatil!!

1 0
možnosti
FS

strnádek

7. 5. 2012 11:11
Aktuálně výstižný BLOG

Zažil jsem, že babička v lékárně přede mnou - nemohla zaplatit pro její život nezbytné léky, neboť doplatek 548 Kč byl pro ní neakceptovatelný. Odmítla léky se slovy, že tolik peněz nemá. Byla si vědoma, že musí zemřít - avšak ze svého nízkého důchodu si může koupit nejzákladnější potraviny anebo zaplatit léky. Byl jsem naprosto konsternován. A nezapomenu.

Většina penzistů za této vleklé a strašlivě hluboké  k r i z e  kapitalistického neřádu nežije - je nucena živořit. Důchodci v  žádném případě tuto krizi nezavinili, nezpůsobili, svými nízkými důchody ji způsobit nemohli !! Přesto budou za ni ze všech společenských skupin trestáni nejvíce. Za pouhé tři roky = 2013 až 2015 =  ODS a TOP 09  o k r a d o u důchodce o  48 000 000 000  Kč !  Při téměř 2 500 000 seniorů - tak každý penzista utrpí újmu 20 tisíc Kč

 = přijde o celé dva měsíční důchody. Mstít se na bezbranných, starých a nemocných lidech = na důchodcích = je největším zavržrníhodným politickým  z l o č i n e m  21. století !!

10 0
možnosti
J

jendazmoravy

7. 5. 2012 11:29
Právě jsem Vás okradl o milión.

Uvažoval jsem o tom, že Vám dám milión, ale podíval jsem se do kapsy a on tam žádný není. Prosím, račte si stěžovat, že jsem Vás okradl o milión.

0 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

7. 5. 2012 10:59
Abych to doplnil, nechci znít jednostranně

Důchodci nemají zvlášť vysoké penze. Jenže větší problém jsou lidé s nižšími platy. To jsem už psal.

Jiná věc je, že poslankyně - prý doktorka - má k důchodcům přístup, jak sama vyjádřila. Jsou zvyklí na válku, zvyknou si na bídu (interpretuji svými slovy). Toto je skandální a ukazuje to přístup k důchodům její, bývalé lékařky, i Kalouska a Drábka. Prostě moc se s nima nemazat, šlápnout jim na paty, a´t tak nekřičí.

Jiná věc je, že důchodci s důchodem často špatně hospodaří. Moc velký byt, případně jim nedělalo problém koupit "léky" u šarlatána za dosti vysoké peníze. Myslím různé švédské kapky, které šly koupit zač. 90 let za nějakých 200 Kčs. V době, kdy byl hrubý plat tak 4000 tisíce a životní úroveň už výrazně poklesla vůči době socialismu. To bylo v době, kdy ty důchody byly výrazně menší než nyní, nějakých 2000Kč.

Můj názor jinak je, že v lékárně by měl být jen regulační poplatek. A s doplatkem jen léky, které jsou dražší než standard. Tj. generikum zdarma, v rámci poplatku,

0 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

7. 5. 2012 11:02
Re: Abych to doplnil, nechci znít jednostranně

za doplatek jen zboží od značkového výrobce. Na příkladu, na recept bez doplatku acylpyrin, doplácet ale Aspirin od zahraničního výrobce.

Důchodci by měli jít do lékárny, kde budou mít lék bez doplatku. Nemám moc rád hysterické a plačtivé scény. Prostě odejít jinam a nevést řeči, jak žiju z 40Kč za den. 1200 penzi nemá nikdo. Tržní chování by lékárny donutilo ty léky bez doplatku mít.

0 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

7. 5. 2012 10:39
Důchod není 40 kč na den

Vezměme kalkulačku, kdo neumí počítat z hlavy. Stovka na den činí částku 3000 Kč na měsíc. Přitom průměrný důchod je přes 10 tisíc za měsíc, přesně fakt nevím. Z důchodu lidé platí bydlení, což bývá dosti drahé. Tvrdím, že je neúnosné, aby důchodce si platil moc velký byl. Třípokojový byt, pro ovdovělého důchodce fakt není, vlastně je to luxux i pro pár v důchodu. Pro samotného důchodce by měla stačit garsonka či byt o velikosti 30 m2. Nebo bydlení větší, ale hlavně ne drahé. Dost lidí na penzi se přestěhovalo a bydlí na chatě či chalupě na venkově, důvodem byl spíš poskytnou byt mladým.

Půl penze na bydlení, pak ještě platit elektřinu. Ale i kdyby bydlení stálo 6 tisíc z 9 tisíc, tak tu zbývají ještě 3 tisíce.

Důchody nejsou nijak vysoké. Jenže, vysoké nejsou ani ty platy. Průměr je nějakých 24 tisíc, většina lidí má ovšem méně. Tady je větší otázka, jak vyjít z platu 17 tis. čistého pro rodinu, 3 lidi - platit větší byt, stravu pro víc lidí. A hlavně výdaje, které důchodce má nižší.

1 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

7. 5. 2012 10:45
Re: Důchod není 40 kč na den

Důchodci mají levnější či zdarma dopravu, dále nemusí tolik cestovat, např. denně do práce. Potom oblečení na doma vyjde taky levněji, než když někdo chodí denně do zaměstnání a může mít předepsaný i dress code. Důchodce nedostává stravenky, jenže oběd stojí min. 80Kč a firma přispěje na stravenku zhruba polovinou, tj. vy sám dáte 40Kč. Mít čas a možnost si uvařit, tak to vyjde výrazně levněji než 80Kč.

Co takoví lidé, kteří dělají prodavače ap., mají hrubého 15 tisíc (nebo taky 12) a čistého mají třeba 12 tisíc nebo jen 9 tisíc? Denní ježdění do práce, vyšší výdaje za ošacení, jídlo v práci atd. Staří lidé mívají své byty, mladí bydlí na hypotéku nebo v podnájmu. Jak mají vyjít oni?

0 0
možnosti
PK

pavel kula

7. 5. 2012 10:27
Důchodkyně, která má čtyřicet korun na den...

to mluvíte o důchodkyni z Konga?

0 0
možnosti
F

Faustino

7. 5. 2012 10:38
Re: Důchodkyně, která má čtyřicet korun na den...

Proč z Konga?

Je taky potřeba zaplatit elektřinu, plyn, vodné a stočné, nájem (nebo domovní daň) ...

Kolik pak zbyde důchodci na den. Někteří nemají důchod ani 8000 Kč.

4 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1326x
Ladislav Vrchovský, publicista, divadelní kritik.

Seznam rubrik