Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jilav

7. 6. 2012 23:25
Nahlédněme to obecně!

Naše politické strany modifikovaly NEPOKRADEŠ STAROZÁKONNÍHO Desatera: Nepokradeš, pokud nepůjde o dobro stranické pokladny! Z dosud zveřejněných odposlechů je zřejmé, že účastníci hovorů při vší své cyničnosti přece jenom ještě cítí, že krást do vlastní kapsy není úplně košer.Ovšem jakmile jde o naplnění stranické kasy,např. za účelem financování volební kampaně,jsou všechny skrupule pryč. Takové kradení je pozitivní a žádoucí a není nemenší důvod k výčitkám svědomí. MYslím, že je to pozůstatek komunistického myšlení.Strana je nade vším a její dobro je vrcholem vší etiky. Strana je zbožštěna, stojí nad vším lidským a snad i metafyzickým, je to vlastně Bůh-nejvyšší krása.nejvyšší dobro a nejvyšší pravda.Jsem věřící, ale ne bigotní a už vůbec ne žádné konkrétní

církve, prostě privátní monotheista.

Obávám se, že bez skutečné víry (v Boha) nelzetento postoj filozoficky vyvrátit.     

Petr Pavlovský

0 0
možnosti

stařec bez moře

6. 6. 2012 16:58
Proto si strany rozdělují ministerstva, ze kterých mohou

bohatnout. Nejsou třeba žádné zákony. Je třeba vyloučit politické strany z vládnutí.

0 0
možnosti

jilav

6. 6. 2012 18:53
Re: Proto si strany rozdělují ministerstva, ze kterých mohou

Píšete: je třeba vyloučit politické strany z vládnutí. Mohl byste zkusit popsat Vaši představu o vládě v případě vyloučení politických stran z vládnutí? Nedovedu si představit, jak by se to dalo vsystému parlamentní demokracie uskutečnit...Váš recept mne opravdu zajímá. Děkuji.

0 0
možnosti

pivak2

6. 6. 2012 10:32
Od Strany zelenych to zni vtipne

0 0
možnosti

jilav

6. 6. 2012 18:56
Re: Od Strany zelenych to zni vtipne

ano, my jsme docela vtipní. někdy až moc, až jeden člověk druhému říkal, "ti jsou tedy vtipní, raději je típni". Ale to je už doufám za námi....

0 0
možnosti

petrph

6. 6. 2012 8:39
na druhé straně

politika je v dnešní době drahá věc,i když se chce dělat poctivě. Takže,jestli má někdo představu,že 3 měsíce před volbama založí stranu, oznámí lidem že "to chce dělat poctivě",voliči nějak (nevím jak ) poznají že to skutečně poctivě myslí a tu jeho stranu svými hlasy katapultují do parlamentu,kde už tito borci dělat-za státní peníze "ty správné věci" budou,tak takhle to skutečně fungovat nemá a nebude.

Nevím zda jste poslouchali před nedávnem paní Dvořákovou,ta říkala že už jen na to aby mohla existovat skutečně nezávislá média, která by mohla informovat správně občany ke potřeba spousta peněz, Už jen na to aby mohly existovat nezávislé občanské iniciativy,které by byly schopné bránit občany proti zvůli státu je potřeba spousta peněz.Už jen aby mohla existovat silná politická strana (nikoliv jen její poslanci v parlamentu) je potřeba spousta peněz...Ale že ve skutečně demokratických státech jsou třeba i ti bohatí dát peníze i těm slušným stranám.Ale u nás se bohatí patrioti nerodí.

0 0
možnosti

jilav

6. 6. 2012 9:13
Re: na druhé straně

Děkuji za věcný a uvážlivý příspěvek do debaty.

Jsem člen Strany zelených, přiznávám to ve svém portrétu na blogu, a patřím mezi členy předsednictva této strany. Vím, jak je těžké bez parlamentního úspěchu, který znamená státní příspěvek za obdržené hlasy (pouze stranám, které získají 3 a více procent hlasů) udržet politickou starnu při životě. I když po posledních volbách nedostáváme od státu ani korunu, pohybujeme se na hranici volitelnosti, kolem 5 procent v preferencích. Zvyšuje se počet dárců, kteří nám přispívají na transparentní účet, a jsou mezi nimi i bohatí lidé, sdílející s námi názory a program, kteří svoje peníze získali poctivě, pílí a usilovnou prací. Od jiných bychom ostatně ani peníze nevzali. A náš postoj k nám přivádí stále nové členy. Je to velmi povzbuzující, stejně , jako Váš příspěvek, (/ať již volíte a podporujete kohokoli).

0 0
možnosti

bofums

6. 6. 2012 8:37
Situace není růžová,

ale Bůh nás chraň, aby " ZELENÍ" opět zaplevelili  parlament.  Bursík a jeho partneři stačili !!!!

2 0
možnosti

jilav

7. 6. 2012 20:30
Re: Situace není růžová,

Na to opravdu "příliš silné kafe", které předvádějí současné parlamentní  strany, byli Bursíkovi zelení pouhý "čajíček".

0 0
možnosti

Mordred_

6. 6. 2012 8:19
Která většina

národa si to myslí? Myslí si to Slováci, Poláci, Němci nebo snad Vietnamci?

0 0
možnosti

Daniel P.

6. 6. 2012 8:19
ne, to si většina národa nemyslí, leda tak Vy

Rath, stejně jako všichni ostatní, krade především do vlastní kapsy. A SZ bych radil, aby vyčistila ze svého programu ty rudé a totalitní body, stala se čistě enviromentalistickou stranou, a pak snad bude zas volitelná.

0 0
možnosti

jilav

6. 6. 2012 8:26
Re: ne, to si většina národa nemyslí, leda tak Vy

Prosím, zmiňte alespoň jeden rudy a jeden totalitní bod z programu SZ. Jinak Váš příspěvek nemohu brát vážně.

0 0
možnosti

Maryša Šárecká

6. 6. 2012 8:18
Bez ohledu na to,

že Zelené bych nevolila ani v komatu, souhlas a děkuji.

0 0
možnosti

jilav

6. 6. 2012 8:28
Re: Bez ohledu na to,

Kóma Vám nepřeji, štastnou  a uvážlivou volbu, které byste nemusela litovat, to Vám přeji. A pevné zdraví k tomu.

0 0
možnosti

horal3

6. 6. 2012 8:15
"většina národa"

Bez ohledu na obsah vašeho blogu by mě zajímalo, jak můžete vědět, co si myslí "většina národa"? To nemůže vědět nikdo, protože ani k volbám nepřijde většina národa, ale jen část... Můžete mluvit maximálně za vaše voliče a to jistě není většina národa.

0 0
možnosti

jilav

6. 6. 2012 8:30
Re:

Často se zúčastňuji besed se studenty, různých veřejných akcí, mluvím s lidmi, a to již mnoho let. A dospěl jsem k závěru, o kterém píšu. Neříkám, že to lidé ví, říkám, že si to myslí...mluvím tedy o podezření, které téměř na všech takových akcích někdo vysloví a setká se jen se souhlasem ostatních. A také čtu blogy...

1 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1326x
Ladislav Vrchovský, publicista, divadelní kritik.

Seznam rubrik