Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pavel.61.

31. 10. 2012 17:21
Pane Vrchovský, loučím se s diskuse.

Děkuji za podmětné články. V době nástupu komunistů a zelených raději zůstanu skryt. Budu Vaše články číst dále a vyjadřovat se případně na disk uteri eu. Možná občas sám neco napíšu k tématu tamtéž.  Mějte se

0 0
možnosti

pavel.61.

17. 10. 2012 10:20
nic k věci

zdravím pane Vrchovský a jen upozornuji na článek http://nejedly.blog.idnes.cz/c/292229/Prechod-nemecke-energetiky-k-obnovitelnym-zdrojum-II.html a na diskutera "ekspertyza" . 

Co říkáte volbám? Taky se vám zdá , že voličům levice zlodějny (a voličum KSČM i vraždy) nevadí? Nemyslíte si, že KSČM svým názvem propaguje nacismus teda komunismus? Já vím že bez zločinné Rudé armády totalitu neprosadí ale přijde mi to "nemravné". Už vůči těm obětem

0 0
možnosti

Gmurr

5. 10. 2012 10:39
takze zeny ny volebnich listinach nekrouzkovat!

Takhlese do politiky nesmu! Takhle ne!

Pratele,krouzkujte tak jak jste to delali doposud. Same muze. A potom, ze pohlavi nerozhoduje.

0 0
možnosti

jilav

5. 10. 2012 11:48
Re: takze zeny ny volebnich listinach nekrouzkovat!

Ale klidně kroužkujte ženy, nebo muže - ale ne na základě pohlaví, nýbrž na základě znalosti o jejich morálním kreditu, kompetencích

a odbornosti. Tedy NEKROUŽKUJTE vám neznámé muže jen proto, abyste vyřadili ze hry ženy a NEKROUŽKUJTE vám neznámé ženy jen proto, abyste vyřadili ze hry muže a aby bylo více žen v politice. Opakuji: pohlaví není ani kompetence, ani kvalifikace, a to platí v případě mužů i žen..

0 0
možnosti

furrat

5. 10. 2012 9:00
Další otázka je,

zda se v případě žen děje stejně jako v případě mužů - totiž že do politiky dobrovolně jdou a vydrží v ní spíše draví a po moci dychtící jedinci, u nichž přímo úměrně s časem stráveným v politice ubývá skrupulí a přibývá bezohlednosti, egoismu a jiných odporných vlastností. Opravdový odborník a člověk s velkým Č do politiky nepůjde nebo tam nevydrží.

Obávám se, že tento mechanismus u žen nebude jiný, alespoň pokud jsem si stačil u činných političek všimnout. Naopak přirozená rafinovanost slabšího pohlaví jim boj o moc značně usnadní...

1 0
možnosti

Renatus Karmín

5. 10. 2012 10:44
Re: Další otázka je,

Tak jistě, že to tak je. Kdo chce bojovat a uspět mezi dravci musí být sám dravec. Představa, že budou vládnout ovce ve formě vlídných a spravedlivých žen je úchylná. Stačí pár dravců mezi nima a je po nich. A zabránit tomu, aby se dravci cpali do politiky dost dobře nejde. Žena - dravec je pochopitelně mnohem nebezpečnější než muž, protože to není na ni na první pohled poznat.

0 0
možnosti

antonixaes

5. 10. 2012 7:28
Nefunguje to

Ženy kroužkuju už pár let, ale žádný vliv to nemá, stejně se jich v politice moc neobjevuje. Nebezpečí, že zakroužkuju K. Kočí tady sice je, ale i mužů se mi může stát, že zakroužkuju Langra, Grosse, Paroubka, Kalouska, Drobila a dalších nepočítaně.

1 0
možnosti

SYETEY_KOTZOUR_mocně_duní

5. 10. 2012 0:20
použít "onu" jako pokladničku

...je běžné už od nepaměti, proč by tedy nemohla fungovat kačenka jako kvalifikace? :-)

Osobně bych ale raději volil dle schopností....i ženu, ale jen... bude-li lepší. Kroužkovat libovolnou dámu kvůli pohlaví je každého svoboda. Proč ne?[]:-)

0 0
možnosti

colonel32

5. 10. 2012 0:04
.

Nápad aby poměr mužů a žen v politice byl stejný jako ve skutečném světě je přibližně stejně moudrý, jako nápad, aby takto byla garantována místa v politice romům. Pak se přidá ještě balancování podle sexuální orientace, vyznání, a toho, jakou ruku mají dominantní. Nakonec nebude možné udělat fungující vládu, protože nebude možné najít vhodnou kandidátku na pozici žena/romka/levačka/homosexuální orientace/vyznání: islám, přestože přesně takové místo bude tabulkově existovat.

1 0
možnosti

bednarik62

4. 10. 2012 21:28
Samozřejmě

nikdo nesmí ženám bránit vstoupit do kalných vod politiky, zvl. té naší. Ale já ženy varuji, starosti a problémy vás zlomí a předčasně a rychle zestárnete. Prohlédněte si známé ženy, jak vypadaly před 5 roky a dnes, Angelu Merkel, paní Thatcher, paní Clinton, všechny jsou nalomené, ustarané, sny a mládí rychle vyprchalo. Českým politikům narostou v obličeji, na pupíku faldy,a, konta a zašpičatí se jim a prodlouží harpagonsky nos.

0 0
možnosti

vioš

4. 10. 2012 20:47
ženy kariéristky jdou přes mrtvoly

Ano, tohle je tragický přístup k věci.

Vytváří se špatné (ne)konkurenční prostředí, kde rozhoduje správné pohlaví. Osoby lepší (odborně zdatnější) tak nemají možnost se přes osobu se správným pohlavím umístit, poněvadž její výhody nejsou schopni dosáhnout. Šílené to je, pokud se jedná o obor s malým počtem ženských odbornic. Jejich cena pak nehorázně stoupne, přitom mužských odborníků je dostatek a jejich cena absurdně klesá. Systém 50% jim ale nedovolí se prosadit.

0 0
možnosti

antonixaes

5. 10. 2012 7:31
Re: ženy kariéristky jdou přes mrtvoly

Teoreticky je to sice možné, že něco takového nastane, ale v praxi jsem v naší zemi diskriminaci mužů takovýmto způsobem nikdy nezažil.

1 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1326x
Ladislav Vrchovský, publicista, divadelní kritik.

Seznam rubrik