Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Respekt k odlišnostem není totéž, co protěžování odlišností na úkor tradic a standardu. A ohánět se progresivitou v tom, že budu zavrhovat tradice a mínění většiny? Nějak to ve mně evokuje bolševickou revolučnost komsomolců při boření starých pořádků!! Rv

1 0
možnosti
OG

Nojo, mladý, mizerné popřevratové vzdělání, mizivé životní zkušenosti, nulový všeobecný rozhled, zato přemíra sebevědomí. Navíc lenost (či nedostatek času? time is money?) vyhledat si dostatek podkladů a souhrnně je kriticky zhodnotit. No, je to pořád dokola. Svazáci v padesátých letech, mladí neoliberálové, nebo militantní ochránci lidských práv a "ušlechtilých" idejí dnes. S tou lží máte pravdu a v mnohém jiném taky, po několika řádcích jsem myslel, že se našel mezi mladými výjimečný bloger...ale pak jste mne zklamal. Vy si myslíte, že ty vaše pražské elity a pravdoláskoví svazáci máte pravdu! Měl jsem příspěvek za seriózní kritický pohled na naši současnost a ona je to zatím jen obyčejná agitka. I když, musím uznat - rafinovaná! Nezapomeńte ale na fyziku - Zákon akce a reakce. Čím víc se budete snažit svými "pravdami" většinovou společnost převálcovat, tím víc se tomu ta společnost bude bránit. Ona tisíckrát opakovaná lež se totiž vždycky nemusí stát pravdou! Nepodceńujte lidi!

2 0
možnosti
JP

Takže z Vašeho článku vyplývá, že jste se jako náš vystudovaný politik dal na stranu odpůrců naší země. Problém intelektuálů je, že uznávají jen sebe a neintelektuály jen pohrdají. To nejsou budovatelé, ale zloději a rozvraceči. S tím Bradym to bylo jinak, máte špatné zdroje: http://dfens-cz.com/z-kanadskeho-tisku.

1 1
možnosti
VM

"

Na povrch sebez uzardění a s čím dál větším sebevědomím derou neumětelské a podvodnickémaškary, které rozeštvávají společnost, bezostyšně lžou a urážejí jimneservilní a alespoň trochu kriticky myslící spoluobčany, odmítají odlišnost,nerespektují zákony a z morálky si dělají fackovacího panáka, otevřeně bojujíproti údajně největšímu zlu současnosti – politické korektnosti, a namísto tohochtějí uplatňovat příslovečný selský rozum, který má být všelékem na neduhyspletitého a komplikovaného světa dneška"

A co z toho pyne? Že ta Vaše pravda je ta jediná správná?

Je to Váš názor, já ho jako takový respektuji a toť asi tak vše.

Hezký den.

1 0
možnosti
PA

P83e29t63r 32A62g73u46l71á37r

17. 11. 2016 16:30

Bláboly úplně o ničem. Svobod máme, že nevíme co s nimi. Povinnosti už ale nikomu nevoní. Máme justici, která nedokáže vymoci u soudu ani dodržování základních pravidel. Máme policii, která se nejdříve podívá s kým má tu čest a pak jedná. Policie už se bojí řešit jakékoliv přestupky nebo trestné činy, pokud by byla osočena z rasismu nebo xenofobii a to po celé Evropě. A vy chcete další svobody? K čemu? Budeme rádi, když se ten kolotoč bude ještě chvíli točit a nezasekne se. Jinak vám zbyde jen právo, vlastně povinnost, se modlit.

15 3
možnosti
MB

Já myslím, že by úplně stačilo aby se lidé začali chovat dospěle. Aby se přestali litovat, že je někdo podvádí, že jim něco ukradl, že někdo za něco může. Ať přestanou vyhlížet nějakého mesiáše a omílat fráze o pravdě, lásce, toleranci a spravedlivosti ...a ať si udělají jasný názor, co vlastně konkrétně chtějí a nechť si to v životě a ve volbách prosazují. Nikdo jim nebrání.

Nelíbí se mi kňourání, že žijeme v nějakém bahně. Ten, kdo vidí dále něž na špičku svého nosu, musí vidět, že naše "problémy" jsou ve srovnání se světem vlastně legrační.

4 2
možnosti
BH

autor by nejspise dobre zapadl na norskem ostrove Utöya ;-D

7 2
možnosti
Foto

Jenomže politická korektnost je zlo. Vždycky, když dáte rozvíjející větný člen před něco, co je dobré, změníte to v perverzi. Politická korektnost, sociální spravedlnost, progresivní liberalismus atd. Demokracie je o tom, že proti sobě stojí dvě nebo více myšlenek a jedna vyhraje. Politická korektnost znamená, že než se myšlenky mohou utkat, tak musí projít filtrem. Tedy cenzurou. A historie jasně učí, že tam, kde začne cenzura to nakonec skončí diktaturou. Abyste mohl problémy řešit, musíte je správně pojmenovat.

11 0
možnosti
SS

Nekorektnost ani korektnost nemá žádnou vypovídací hodnotu o relevanci, a že někdo pojmenovává věci správně. Paradoxně tak v zájmu nekorektnosti činí lidé úplně to samé jako v zájmu korektnosti, domnívaje se, že pojmenovávají tedy věci pravými jmény. Autor článku je důkazem nízkého kritického myšlení jako kdokoliv jiný.

Na podporu svých přesvědčeních lidé z jedné i druhé strany nevědomky klamou sebe a vytváří stejný domnělý boj za to, co považují za dobré a správné.

Relevance dostává na frak ze všech stran. Což je ale přirozenost našeho druhu (mozku, jež je energeticky náročný a zjednodušuje si vše jednoduchou dedukcí, která není nutně špatná, ale často tak mozek retrospektivně chybně určuje kauzality na základě logických klamů), kdy podléháme kulturním vzorům a přesvědčením, jež si právě podporujeme logickými klamy, kdy pak každá ze stran tvrdí, co je správné.

Relevance tak často odporuje jak jedné tak druhé straně či jakýmkoliv a kritické myšlení vyžaduje mnohdy velké sebezapření.

Kritické myšlení se nevyučuje - znalost logických klamů, kdy nevědomky klamem sebe, ostatní a druzí takto nás. Nevědomky si podporujeme obraz v mozku, jež si vytváří již od narození přijímáním informací z okolí a při formulaci názorů, myšlenek se s ním nevědomky ztotožňujeme.

Přehodnocovat však, verifikovat, vyhýbat se chybné interpretaci pomocí logických klamů, abychom si jen pouze nepodporovali tento obraz, umí sotva 5 procent populace (často vědci, jež umí i pomocí zaslepených a jiných metodik najít slepé cesty neb znají tuto vlastnost mozku, kdy si nevědomky podporujeme přesvědčení). Takže to pravděpodobně bude vždy souboj mezi nesmyslnými tvrzeními a nejrůznějšími kulturními vzory.

Do nějaké míry bychom si pomohli, kdybychom zavedli výuku kritického myšlení, znalost logických klamů a verifikace vlastních i jiných výroků, vhodnou formou již od ZŠ.

Nikoliv však domem demokracie za sto milionů, který měl kritickému myšlení učit, jak s tím přišla nedávno Valachová.

1 0
možnosti