Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Milý pane Zykan, víte, co je demokracie? Netolerovat zlo, a to se po sametové revoluci s komunisty nestalo. Proto nám dnes znovu chtějí vládnout přes různé intriky ve vládě, bývalí nepotrestaní vrazi, zloději a populističtí lháři.

Zlo, které napáchali od roku 1948 na obyvatelích v naší zemi nebylo potrestáno a viníci nebyli řádně odsouzeni a strana s nenávistnou ideologií postavena mimo zákon. Hádejte proč, větší zbabělce jsem zatím neviděl.

A to všechno minulé vlády nechali vyhnít a tam, kde je temno, tam je i korupce a intriky, jak by odstranili všechny ostatní z jejich cesty.

Proto pokud se nebude opakovat demonstrace z roku 1989, demokracie v ČR definitivně končí a komunismus v podobě ANO, SPD a KSČM převálcuje celou společnost.

Pak bude následovat referendum o vystoupení z EU a z NATO. Také vystoupení z celosvětové organizace o lidských právech. O tom, že je už značným způsobem ovlivněná justice napovídá i fakt, že když udělovali azyl 80 křesťanům z komunistické Číny, bylo vyhověno jen osmi. To znamená jen jediné, že dalších 72 posílají do Číny nazpět na jistou smrt...Tomuhle říkáte demokracie???

3 0
možnosti
IZ

I55v98a65n 27Z47y41k13á82n

6. 3. 2018 13:26

Pane Pešorno, Vy zaměňujete pojmy. Demokracie nerovná se soubor všeho správného. Demokracie znamená pouze vláda lidu. Tečka. Ano, všichni chceme žít v ideální společnosti, kde se ctí správné charaktery, správné hodnoty. Otázka ale nastane už ve chvíli, kdy se začneme všech lidí ptát .. co to je správná hodnota? To, co dnes vnímáme za v naší kotlině uznávaný hodnotový žebříček je jen výsledkem nějakého procesu, nějakého společenského konsensu, na němž se shodla většina. Jsou lokality na Zemi, kde se lidé většinově shodují na tom, že chtějí mít institut trestu smrti. Je to samo o sobě zlo? Zneužít se nechá všude všechno, takže i neprávem někoho odsoudit, ale to je jiné téma. Takové společnosti si nastavily taková svá pravidla a lidé je tam respektují. Jim to vyhovuje. Nemáme právo je za to odsuzovat. Demokracie ve výsledku může mít nepřeberně podob a ty státy si vzájemně budou nepodobné jako hruška a jablka. No a? To není chyba. (Abych byl správně chápán .. NETVRDÍM, že mám přehlížet zlo, jak jej já vnímám, je-li pácháno v mém prostoru, v mé společnosti!)

Zpět ale k tomu tolerování komunistů. No nerad Vám to připomínám, ale bohužel ta tolerance komunistů po 89. byla de facto posvěcená demokraticky tím, že se na toto téma zákonodárný sbor na ničem takovém neusnesl. Řadu lidí to rozlítilo, chápu. Ale pak se ptám, co ti lidé pro změnu udělali? Iniciovali změnu skrze volbu jiných, takové myšlence nakloněných stran? Nebo interpelovali své poslance, že je takový výsledek neakceptovatelný? Chtěli vypsat referendum, které Vám, ale zdá se, přijde jako komunistický institut, pokud pro mě paradoxně hážete SPD mezi komunisty? A že se obáváte možnosti, že spojení ANO, SPD a KSČM převálcuje společnost a skončí demokracie? Přesněji skončí demokracie Vaší optikou? No, pokud by jejich voliči získali ústavní většinu ve volbách a ty strany pak naplňovaly přání svých voličů, pak bude zcela demokratické, bude-li demokracie v těchto obrysech ukončena. Demokratickým hlasem lidu.

0 0
možnosti
VB

Máte pravdu, ale po zvolení Zemana se ukazuje, že lidé chtějí totalitu, lži, ponižování, odmítají demokracii, svobodu, pluralitu názorů, chtějí mít nepřátele (ty na které ukáží Vůdci), adorovat zachránce (Vůdce).....

Co tím získají neví a oni také ne, ale prostě to chtějí.

2 0
možnosti
OU
IZ

I79v70a56n 71Z22y74k59á49n

6. 3. 2018 9:10

Pane Vrchoto, uniká Vám, co je demokracie. Pokud se volební většina přikloní k nějakému názoru, k nějakému posunu v rámci vnímání hodnotového žebříčku, je to demokratické, protože si to tak ta většina přeje. Na Vás je buď to jako poražená strana akceptovat, nebo s tím nesouhlasit, i to je Vaše právo. Ale nemůžete prohlašovat, že ta změna je nedemokratická, že má demokratický deficit. To, co způsobuje nikoliv deficit demokracie, ale devalvaci tohoto slova, jsou všechny jim podobné aktivity, jako je např. "Demokratický blok", který své chování staví na odmítání demokratické volby. Čím víc tyhle skupiny obyvatelstva vyřvávají o (té své) demokracii, tím více jsou lidé alergičtí na toto téma. Čili tihle "demokraté" dělají medvědí službu skutečné demokracii. Můžeme se jen ptát, zda je to z nevědomosti nebo je v tom ukryt záměr.

1 3
možnosti
VB

Omyl. Hitler i Gottwald se dostali k moci tak nějak demokraticky, ale to jim nedávalo demokratickou legitimitu dělat co dělali.

Kdo odmítá demokratické volby a jak? Babiš měl pouze 29 % nebo kolik, a to ještě z těch co se dostavili. Určitě není pro všechny.

5 0
možnosti
JS

J64a58n 11S39o69u36č61e33k

6. 3. 2018 8:24

Také mám obavy o demokracii v ČR. A to hlavně z toho důvodu, že je zde neustálá snaha o zpochybňování výsledků voleb, snaha o prosazování jediného správného názoru a s ní související počínající cenzura. Snaha o destabilizaci společnosti pořádáním různých nátlakových akcí a manipulací s určitou částí obyvatelstva. A tou nezávislostí veřejnoprávních médií, za kterou je nutné bojovat, jak píšete, s tou to dnes asi tak horké nebude, že? O nějaké nezávislosti se nedá mluvit již delší čas.

4 2
možnosti
VPS

Pane Vrchoto,

doporučuji Vám vrátit se do té Itálie.

Po volbách tam budete mít podstatně více příležitostí radit, jak to mají dělat a co nedělat, jako v Česku.

Osobně si myslím, že s Itálií teď zažije Evropa ješte kopec srandy.

6 0
možnosti
JS

Důdsledky jste vyjmenoval a teď ještě příčiny ono totiž akce jde ruku v ruce s reakcí8-o

3 0
možnosti

Kecy v kleci.Škoda času to vůbec číst.Docela dost omylů,dezinformací a zbožných přání.

5 2
možnosti
TK

Kavárna se nám zase probudila? ;-)

7 4
možnosti
PV

Ja jsem to jen tak ocima preletl ty jednotlive sekce, v nekterych mate mozna i pravdu, ale tohle opravdu myslite vazne?? 8-o

"Po nechutné a lživé mediální štvanici na protikandidáta Jiřího Drahoše.."

Pokud ano, tak pak nema smysl ten zbytek vubec cist, a dekuji, ze jste mi takhle usetril cas.

9 2
možnosti
OU
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1337x
Petr Vrchota se považuje za "revoluční" dítě, jelikož se narodil v bouřlivých listopadových dnech sametového roku 1989. Cítí proto chorobnou nutnost aktivně se zapojovat do veřejného života. Po studiu na gymnáziu v Třeboni nastoupil na bakalářský stupeň oboru Mezinárodní vztahy - britská a americká studia na Západočeské univerzitě v Plzni. Vystudoval magisterský obor bezpečnostní studia na FSV UK. V letech 2011 - 2012 byl šéfredaktorem politologického magazínu e-Polis. Studoval a pracoval v Mexico City a účastnil se dobrovolnických projektů v Indonésii. Momentálně působí v Agentuře pro sociální začleňování, kde má na starosti koordinaci vzdělávacích aktivit.