Diskuse

Vánoce

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Alfie

13. 11. 2009 18:08
Jaký si to uděláš, takový to máš!

Když tolik lidí skuhrá, že Vánoce jsou zvrhlé svátky konzumu, proč se toho tedy účastní? Přece to není povinnost, všichni ti, co se mačkají v obchodech, aby nakoupili spoustu věcí na dluh pro lidi, které by třeba nejraději neviděli, ti všichni to dělají zcela dobrovolně.

Pro mě jsou Vánoce oslavou zimního Slunovratu, svátky prožité s lidmi, které mám ráda, s dobrým jídlem a radostí z dárečků, které s láskou vybíráme pro lidi nejbližší. Nechápu, co komu brání udělat si Vánoce, jaké má rád a jak by je chtěl?

0 0
možnosti
BT

Barbarka_CZ

13. 11. 2009 19:56
Re: Jaký si to uděláš, takový to máš!

Problém je v tom, když vy vidíte vánoce jinak než vaši blízcí, s kterými je třeba chcete/musíte trávit. Když pak nechcete vyvolat trapnou a nepříjemnou situaci, většinou se přizpůsobíte.

0 0
možnosti
P

PetrBrno

13. 11. 2009 16:03
Já bych to neviděl tak černě.

Děti mezi cizími lidmi rády přehánějí. Spíš by byla dobrá anketa zeptat se rodičů o co si děti napsaly. Jsem si jistej že u většiny z nich jsou přání o dost obyčejnější.

0 0
možnosti
G

gh_12

13. 11. 2009 15:25
Kam vlastně patří vánoce?

Ten čas kolektivního šílenství, kdy se lidé, které nesnášíme, prostřednictvím náboženských tradic, které nám nic neříkají, domáhají ve jménu konzumu peněz, které nemáme.

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2351x
Jsem žena která o životě ví už své a nechá se dál životem ráda překvapovat. Psát začínám a hodně mě to baví.

Seznam rubrik