Dny českého piva

„Dny českého piva pořádá Český svaz pivovarů a sladoven. V letošním roce proběhnou v termínu od 27. 9. do 1. 10.  2017. 

„Dny českého piva jsou svátkem všech milovníků piva, hospod a gastronomie. „Naším cílem je prostřednictvím této akce podpořit konzumaci čepovaného piva a zároveň připomenout a podpořit unikum tradiční české hospody, která je součástí kulturního dědictví – naší národní identity. Není jen o konzumaci čepovaného piva, ale také o sociálním kontaktu, který se v poslední době i díky změně životního stylu vytrácí,“ uvádí František Šámal, předseda Českého svazu pivovarů a sladoven.“ (http://www.dnyceskehopiva.cz/, 28. 9. 2017)

Z významných českých průmyslových pivovarů zůstal v českých rukou pouze Budvar, n. p. 

Při vyslovení této značky se mi vybaví přijetí u kolegy a přítele generálního ředitele Ing. Jiřího Bočka v jeho kanceláři.

Přijetí u kolegy a přítele generálního ředitele Ing. Jiřího Bočka v jeho kanceláři.

Pro prohlídce moderního provozu následovalo posezení v útulné podnikové restauraci, kde jsem mohl ochutnat široký sortiment vystavovaných piv.

Prohlídka moderního provozu v Budvaru.

 

Ing. Jiří Boček se ke konci roku ze zdravotních důvodů vzdal funkce ředitele. Byl nejdéle sloužícím ředitelem v dějinách pivovarství v ČR. Pod jeho vedením pivovar zásadním způsobem zvýšil výstav, rozšířil export do osmdesáti zemí a zaznamenal mnoho vítězství v arbitrážích o právo používat značku Budweiser v jednotlivých zemích nad svým americkým rivalem Anheuser-Busch.

Přeji Ing. Jiřímu Bočkovi brzké uzdravení a zdravím jej při příležitosti Dne českého piva po pivovarsky: „Dej Bůh štěstí!“

Posezení v útulné podnikové restauraci.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vratislav Kozak | čtvrtek 28.9.2017 18:12 | karma článku: 11,97 | přečteno: 248x