Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Už jsem se závistivě lekl, že ten koš lišek jste nasbíral za Plzní, hned bych tam vyrazil. Ale jinak není nad pravé ryzce jen tak na sádle, s kmínem a čerstvým chlebem 8-o !!!

2 0
možnosti
Foto

Já nějak poslední dobou nemám štěstí na syrovinky... jinak těch obecných lišek jsem tu tolik ještě nenasbíral...ale nálevkovitých se kousek od Plzně koncem října počátkem listopadu dá najít i víc :-)

1 0
možnosti
Foto

krasne houbicky, ja je miluji hlavne v octovem laku ;-D

1 0
možnosti
Foto

Díky, některým z těch fotek by ta úprava sedla :-)

0 0
možnosti
Foto

Já jsem nedávno narazil na takového zajímavého červenokloboučníka

https://www.inaturalist.org/observations/54453963

ale do polívky jsem se ho strčit neodvážil :-)

2 0
možnosti
Foto

Hřib červený,nebo něco z blízkého okruhu...s takhle robustním třeněm je to vzácnost, ale umí to :-) Díky za návštěvu.....R^

2 0
možnosti
MP

Filipe, doporucil byste mi houby zapecene s hermelinem a kecupem nebo spis s tatarkou? Pekny blog, karma;-DR^

1 0
možnosti
Foto

Já k smaženým tu tatarku, ale pssst, je to důvěrné info :-)

3 0
možnosti
ZS

Houby rádi sbíráme, ale nejíme. Rozdáváme "potřebným", kteří houby jedí, ale nemají čas (tedy prý) na ně do lesa chodit.

2 0
možnosti
DV

D74a74v65i75d 19V80l22k

1. 8. 2020 16:57

jakou úpravu Muchomůrky zelené doporučuješ,když je tak lahodná???

1 0
možnosti
Foto

Davide vyfotit.... nejlépe z dálky, zamávat a jít... :-) Proč z dálky? Je taková pověra, že houba přestane růst, když se na ni podíváš a často se tak děje. Ovšem ne kvůli uhrančivému pohledu nás junáků...ale tím že jim dupneme na podhoubí přerušíme přívod živin ;-D

2 0
možnosti
JK

Zdravím. Já velmi rád pracuji s ryzci pravými. Též nádherně drží a mají jemně kořeněnou chuť. Jinak sbírám skoro všechno a jsem schopen houby narvat skoro ke všemu. I ze starších ne moc kvalitních ,,babek" se dá udělat výborný karbanátek. Velmi rád si též dělám k jakémukoliv steaku houbovou omáčku ,,na rychlo". Pak už nepotřebuji žádnou přílohu. No nic. Musím se jít na chvíli podívat do lesa, honí mě mlsná.:-)

3 0
možnosti
Foto

A písničku

Našel to dědeček, našel to v lese, napích to na klacek domů to nese ....

znáte? R^

5 0
možnosti

Kdo by neznal podpapírák?!:-)))

3 0
možnosti

R^ Nejraději sbíráme hřib hnědý alias suchohřib (zkrátka "sucháč"). Je nejlepší na sušení. Kdysi se nám do sklenice se sušenými houbami dostali moli. Dostal jsem šílený nápad, že je zlikviduju v mikrovlnce. Nasypal jsem houby do uzavíratelné plastové misky, vrazil do mikrovlnky a zapnul ji. Během chvilky hořely houby, moli i ta plastová miska a smrad to byl šílený.:-)

2 0
možnosti