- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Už jsem se závistivě lekl, že ten koš lišek jste nasbíral za Plzní, hned bych tam vyrazil. Ale jinak není nad pravé ryzce jen tak na sádle, s kmínem a čerstvým chlebem !!!
Já nějak poslední dobou nemám štěstí na syrovinky... jinak těch obecných lišek jsem tu tolik ještě nenasbíral...ale nálevkovitých se kousek od Plzně koncem října počátkem listopadu dá najít i víc
krasne houbicky, ja je miluji hlavne v octovem laku
Díky, některým z těch fotek by ta úprava sedla
Já jsem nedávno narazil na takového zajímavého červenokloboučníka
https://www.inaturalist.org/observations/54453963
ale do polívky jsem se ho strčit neodvážil
Hřib červený,nebo něco z blízkého okruhu...s takhle robustním třeněm je to vzácnost, ale umí to Díky za návštěvu.....
Filipe, doporucil byste mi houby zapecene s hermelinem a kecupem nebo spis s tatarkou? Pekny blog, karma
Já k smaženým tu tatarku, ale pssst, je to důvěrné info
Houby rádi sbíráme, ale nejíme. Rozdáváme "potřebným", kteří houby jedí, ale nemají čas (tedy prý) na ně do lesa chodit.
jakou úpravu Muchomůrky zelené doporučuješ,když je tak lahodná???
Davide vyfotit.... nejlépe z dálky, zamávat a jít... Proč z dálky? Je taková pověra, že houba přestane růst, když se na ni podíváš a často se tak děje. Ovšem ne kvůli uhrančivému pohledu nás junáků...ale tím že jim dupneme na podhoubí přerušíme přívod živin
Zdravím. Já velmi rád pracuji s ryzci pravými. Též nádherně drží a mají jemně kořeněnou chuť. Jinak sbírám skoro všechno a jsem schopen houby narvat skoro ke všemu. I ze starších ne moc kvalitních ,,babek" se dá udělat výborný karbanátek. Velmi rád si též dělám k jakémukoliv steaku houbovou omáčku ,,na rychlo". Pak už nepotřebuji žádnou přílohu. No nic. Musím se jít na chvíli podívat do lesa, honí mě mlsná.
A písničku
Našel to dědeček, našel to v lese, napích to na klacek domů to nese ....
znáte?
Nejraději sbíráme hřib hnědý alias suchohřib (zkrátka "sucháč"). Je nejlepší na sušení. Kdysi se nám do sklenice se sušenými houbami dostali moli. Dostal jsem šílený nápad, že je zlikviduju v mikrovlnce. Nasypal jsem houby do uzavíratelné plastové misky, vrazil do mikrovlnky a zapnul ji. Během chvilky hořely houby, moli i ta plastová miska a smrad to byl šílený.