Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky, Filipe :-), zda tohle potěšení.

2 0
možnosti

Ten blog jsem otevřela teď...tedy po obědě - dobré vepřové roládě! Naštěstí:-))))

Jinak by se to klidně mohlo servírovat jedno po druhém.

Móc dobře to vypadá. Rozhodně to slibuje víc, neż to, co se teď předvádí v tv. Samé "bobky" čehosi po talíři, a uprostřed trůní polosyrové maso:-D

Díky za super blog, Filipe!

A ten tip na potření vepř.kolena (níže) je super.

2 0
možnosti
Foto

Díky moc :) Ony i ty "bobky" na talíři se dají dělat dobře... a když má člověk chuť, tak dokážou potěšit. ale drtivá většina zákazníků se chce dobře najíst bez té "atomové" vědy. Já mám rád jak tu soutěžní, tak takovouto "lidskou" gastronomii, oboje se musí umět :-)

2 0
možnosti
Foto

Nikdy nebudu vegetarián;-DLuxusní!R^

Má dcera je vyučená kuchařka. Ale v gastru pracovat nechce, na učňáku jí to totálně znechutili a u praktických zkoušek také. Přiznám se, že nechápu bodový systém,který za nás nebyl a když se něco uvařilo dobře a něco se nepovedlo, tak se prostě dala trojka, nebo čtyřka...a přihlíželo se i k výsledkům ústním a písemným. Je to na delší povídání, třeba někdy osobně

1 0
možnosti
Foto

Díky za komentář Šárko, já se účastním jako vyučující závěreček poprvé a jsem v naprostém šoku co k nim z ministerstva přišlo. Bude o tom určitě samostatný blog, ale potřebuji na něj trochu klidu. Když si představím, kolik obstrukcí bylo nutno překonat abych se jako odborník z provozu mohl k studentům ve výuce alespoň přiblížit... a pak zírám na materiály, které dělal někdo sice ověšený tituly, ale bez jakékoli základní znalosti technologie přípravy potravin, je mi do breku...

1 0
možnosti
Foto

I81v97a48n 55M93a41r21e37k

9. 6. 2019 12:49

Prosil bych si baštu z fota č.2 . Karma p.Vracovský. R^

2 0
možnosti
Foto

Díky moc... koleno jsme krátce před dopečením potřeli takovou pikantnější omáčkou z červeného vína a povidel. Když je dobře nasolené hodí mu to bezvadně další rozměr.

2 0
možnosti
  • Počet článků 677
  • Celková karma 20,88
  • Průměrná čtenost 2116x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik