Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Sílí hlasy, že Putin se zbláznil. Omrzl někde mezi Petrem a Kateřinou. Optické zisky území jsou - Jde ovšem o reálnou katastrofu. Už nyní se Rusko nedá rozumně spravovat. Vedle Polska, zasel na Ukrajině generační nenávist. Nějaký kolaborant starosta se určitě najde. Jeho spoření na důchod? Asi smysl nemá. Vladimirovič dělá strašnou politiku. I 2 letá holčička v kočárku, je zakuklená fašistka. O MŠ nemluvě, podobně o běžných sídlištích a rozmlácených univerzitách. To všechno je třeba denacifikovat. S Lavrovem se na setkání nikdo nebaví, nefotí. Tak jede uraženě domů. Má další důkaz - Všichni nám škodí a nemají nás rádi. Tak jim utáhneme plyn a ropu ? Rusko má poslední obchodovatelnou komoditu. Tedy vyklidí trh, geniální ! ... :-)

5 0
možnosti
Foto

Taková je státně sdádní mentalita RF... ale plyn a ropu bohatě zobchodují i bez nás. Díky za návštěvu....

0 0
možnosti
Foto

Ideální by bylo začít s obnovou Ukrajiny. Ovšem stavebníci by potřebovali ochranu před nacisty, co tam řádí. Takže OBRANNÉ oddíly NATO by je musely doprovázet. :-)

4 0
možnosti
MB

Obnova Ukrajiny, je mega příležitostí pro všechny. Oboustranně výhodné. Pak chápu zájem vlády, jako reálnou investici do budoucna. Vše zpečetěno tím nejdůležitějším - doslova krví a reálnou pomocí. Putin a Lukašenko? Absolutně si nemohou dovolit, aby byl uplatněn nějaký Marshallův plán. To by byl jejich konec.Je strašné, když Foldyna mele. Pochází z ČSSD, Asi mu má jít o člověka? Nikoliv, jde mu o vytí po hřbitovech. I sranda. A co ti hrdinové vlastzně padli? Já si myslel, aby se potomstvu žilo lépe. Strašné:-)

3 1
možnosti
Foto

Ano, něco se děje, jak lze soudit z řevu kremrolí. Zmíněné Novorusko se objevilo na wiki už v r. 2008 ve stejné podobě, jako je dnes okupovaná část. A to ještě nebyl uloupen Krym. Jakýsi znalec to tehdy odůvodňoval tím, že v Praze je přece ulice Novorossijská!

Problém je v tom, že Krym bez přístupu po souši nemá pro RF moc velký význam, proto si Kreml celou akci s osvobozením "utlačovaných" Rusů musel zařídit.

Zelenského požadavek na navrácení Krymu má proto svoji logiku - bude-li ukrajinský, netřeba k němu mít ruskou cestu po souši.

Původně měla RF "pronajatý" Sevastopol - přístav za výhodné ceny plynu. Ale proč dát slevu, když to jde ukrást?

Racionálně uvažující člověk by dokázal najít geopolitické řešení - přijatelný kompromis. Jenže - copak to Kreml dodrží?

Ruskem získaná území budou rusáky pěkně pálit do chodidel. Nakonec RA bude demoralizována tak, že se k válčení mít moc nebude, a ruští oligarchové a finančníci dojdou k názoru, že než se Putin zbláznil, bylo lépe.

Jen je potřeba vydržet, neboť žádná okupace netrvá věčně. R^

12 2
možnosti
Foto

Já si myslím, že v dlouhodobém horizontu lze dokonce čekat krvavý rozpad RF, nikoli obnovu impéria. Nic to ale nemění na tragice nynějška...

1 0
možnosti
JZ

Na druhé straně Rusko nemá na to, aby okupovalo celou Ukrajinu.

12 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu... to asi ani nikdy nebylo cílem. Ale už části o které se "hraje" od čtrnáctého roku jsou zločin.

1 0
možnosti
EH

Obávám se, že spousta věcí je mimo naši kontrolu, včetně osudu Ukrajiny, potažmo osudu nás a našich sousedů, kdyby se agresor rozjel.

Nepřeji Ukrajině návrat do macešské náruče SSSR, navíc v rozbitém stavu. Stejně jako jsem nám nepřála Protektorát a následně ČSSR. Jenže některé věci je třeba přetrpět, když nejdou změnit.

Osud Ukrajiny je stále otevřený a i kdyby se jí nepovedlo ubránit, svět nekončí za rok či dvacet let. Putin nebude žít věčně a důležitější než územní celistvost nějakého státu je nedopustit zničení planety.

Za hrdost a území neobyvatelná planeta nestojí.

0 1
možnosti
Foto

A co si zaslouží obyvatelé planety, kteří mlčky přihlížejí neuvěřitelným zločinům? Dante pro ně nachystal to nejhorší peklo.

0 0
možnosti
Foto

Pane Vracocvský, za ten Váš pěkný článek zaměřený na osudy lidí napadené Ukrajiny, karma. Ta rusky Ukrajinka se opravdu nemá kam vrátit. Nedivím se jí. Na těch válkách je nejhorší to, že se válčíci strany vždycky nakonec nějak dohodnou ), ale odnesou si to obyčejní občané, kteří nic nezavinili. A tolik zničený měst, tolik mrtvých. Je to opravdová tragédie. Rv[UA]

4 0
možnosti
Foto

Ano, války jsou hrozné. Díky za zastavení.

1 0
možnosti
Foto

Karma, Filipe. Myslím, že se něco stane...

2 0
možnosti
Foto

Doufám, že dobrého. Díky za zastavení.

2 0
možnosti
Foto

J98a40n 60Š69i40k

15. 7. 2022 8:36

Díky Vám Filipe. Územní zisky jsou pro úspěch ve válce jedna věc. Další je kvalitní vojenská nebo státní správa, toho Rusko není schopné ani doma. Ta poslední a nejdůležitější je podpora obyvatelstva. Hory a džungle nejsou potřeba. Právě tady se v dlouhodobém horizontu ukáže kdo koho podporuje. Když obyvatelé Donécka a Luhanska budou Rusy milovat, tak tam Rusové zůstanou. Když ne, tak Rusové to vzdají sami. V Afghánistánu taky vyhráli a dobyli celou zem. A po deseti letech dotáhli jak spraskani psi sami. Hezký den

9 0
možnosti
Foto

Díky za komentář. Ano, k partyzánské válce se určitě schyluje. Třeba bývalý zakladatel praporu Donbas a také bývalý poslanec Semyon Semenchenko byl propuštěn z vazby a dává dohromady bojovníky. Což značí, že se definitivně přestává "hrát v rukavičkách". Nedivím se tomu. Děje se toho dost mimo oficiální média a objektivy kamer.

4 0
možnosti