Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠM

dík za připomenutí našeho skvělého pekaře, pana Pecky....

0 0
možnosti
PS

Vážení diskutující, abych se nemusel stále opakovat tak vězte: My třebas netrpíme změnou času dvakrát ročně, ale každého z nás biologické hodiny v nás dostávají náraz. Kolem roku 1994 tohle v TV debatě pan astronom z Ondřejova přirovnal k vlně tsunami na klidném moři. Až o takový náraz do našeho těla se jedná. K tomu navíc nejvíce trpí děti školou povinné, které musí od března do října denně vstávat o hodinu dříve. Trvale od roku 1979. Takže když LČ žádné úspory nepřinášel a ani nepřináší, jaký je vážný důvod jej stále zavádět? Spolku "Čas pro Evropu" je znám i další důvod pro zrušení LČ, jeho vinou se dosahuje milionových škod, statisticky doloženo.

4 2
možnosti
LP

Nejde o úspory, jde o hodinu světla ve volném čase.

A zkuste mi neradit, ať si v dopravním podniku dohodnu jiný jízdní řád a v obchodě jinou otvírací dobu, žádám předem.

1 0
možnosti
IL

Při změně času trpím. Už nám ho změnili asi před třemi týdny, vzbudím se ve tři a nemůžu usnout. Jen, co si zvyknu, tak přehodí opět zimní čas a jedu nanovo. Zvykám si několik měsíců. Jeden celoroční čas by byl perfektní.

3 0
možnosti
PS

Už nám ho změnili asi před třemi týdny...

-------------

Nerozumím tomuto sdělení, neboť včera, tedy o Velikonoční neděli 31.3.2024 ve dvě hodiny ráno, jsme coby občané byli povinni podle textu vládního nařízení posunout všechny hodiny o 60 minut dopředu. Jak uvádíte, zvykáme si na jiný čas a bác, opět změna koncem října. Od roku 1979 trvale. Takto trpěl pan Pecka, pekař z Chrudimi. Dostával stovky dopisů z celého Československa, v nich se podepisovali rodinní příslušníci. Jak dlouho ještě musíme snášet stav, kdy děti školou povinné denně vstávají o hodinu dříve do školy?

2 1
možnosti
Foto

Filipe, jsem sova, nespavostí trpím celý život a práce v nepřetržitém provozu to jen prohloubila. Takže ten hodinový posun je u mě už zanedbatelný. Přeji Ti lepšící se náladu.

2 0
možnosti
Foto

Ty jo, já noční dělal naposledy na baru v dobách hodně dávno minulých... Ale tak do půlky dubna budu do těch osmi, devíti ráno jak praštěnej pytlem... pak se to srovná.... Je pěkné, že dneska a ještě ani zítra vstávat ve čtyři nemusím, tak to je takové miniaklimatizační dvojdenní :D

2 0
možnosti
LP

Letní čas oproti zimnímu pro mě každý den znamená mít o hodinu víc času na sportování a venkovní aktivity. A je mi úplně jedno, co se děje ráno a co připadá správně astronomům. Podstatné je pro mě světlo ve volném čase.

5 0
možnosti
Foto

Letní čas je proti zimnímu posunut o dvě hodiny.

Vláda jen ten zákon o zimním čase už třičtvrtě století nepoužila.

0 0
možnosti
MZ

Snáším to špatně, a navíc si myslím že to dělá potíže v nepřetržitých provozech. Čas by měl zůstat zimní, ten je prý vypočítán už starověkými astronomy. V létě bude teplo a hezky i bez blbých časových změn.

3 1
možnosti
LP

Astronom je víc než to, co vyhovuje lidem?

1 1
možnosti

Mně na změně času obtěžuje jenom přenastavování hodin. A že jich, které se jako mobil nebo počítač dokážou srovnat samy, doma máme...

Zdravotní problémy citlivějších lidí, které jsou občas uváděny, považuju za blábol. Mraky lidí pracuje na směny a tak nějak samozřejmě to dávají.

5 4
možnosti
Foto

Až tak samozřejmě nikoli. Biorytmus existuje, a nesrovná se ze dne na den. Popírat to mohou pouze ti, kteří ve směnách, či turnusech nikdy nepracovali

4 1
možnosti
Foto

Problém se změnami času na jaře a na podzim nemám. (Pokud cestujete někam do vzdálenějších zemí, může být změna časového pásma daleko výraznější.) Zavedení letního času považuji za rozumné. Zrušení letního času ztroskotalo na tom, že evropské státy se nedokázaly shodnout, jaký čas zavést.

4 1
možnosti
PS

Ještě maličkost - zdůvodnil byste smysl "letního času"? Úspory nebyly, ani nejsou, nebudou. Zvláště když problém nepociťujete, ale Vaše biologické hodiny určitě. A co Vaši potomci, děti školou povinné, kteří musí denně vstávat o hodinu dříve na úkor odpočinku, spánku? Proberte tohle s Vaším lékařem, jak dostává organismus zabrat.

2 2
možnosti
JP

Mám to stejně. Letní čas nemám ráda. Hodně brzy vstávám do práce, vadí mi vstávat do tmy a chodit spát za plného světla, abych naspala alespň 6 hodin. Bolí mě častěji hlava, necítím se ve své kůži a cítím se hodně unavená. A trvá mi mnohem delší dobu se změnou se srovnat. Asi i věk hraje roli. Až budu v důchodu asi mě to pálit nebude, ale teď bych změnu času zrušila okamžitě.

2 1
možnosti
LP

Kolik procent lidí vstává do práce tak brzy, že si všimnou letního času, že to musí omezit ty ostatní?

1 1
možnosti
  • Počet článků 673
  • Celková karma 20,95
  • Průměrná čtenost 2115x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik