Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děkuji za zastavení se ...

0 0
možnosti
DV

D36a60v13i22d 12V80l81k

23. 8. 2022 14:07

To bylo hezké:-)

1 0
možnosti
Foto

Horste to mám radost...

0 0
možnosti
Foto

Úplně tu vůni cítím, Filipe. Stejné i u nás, šel jsem se v tom dešti projít, jen tak, bez deštníku. Bezva...

2 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu i palec :)

0 0
možnosti
Foto

R^:-) ,,Jen se válej, jen se klidně i v blátě válej, ...(,,partafráze na starou písnčku). A hlavně, z kde čeho i kdekoho se nepokálej!;-) Ne každej déštˇ k tanci a zpěvu zve. Dokud však vůně nejen hroudy, či dřeva, vůně přírody i domova vnímat lze, pak jistě přetrvá.R^ P.S.: Rád jsem coural v dešti v přirodě, i po Praze i jejich zákoutích. I tam bývalo až kouzlo, co dodnes z paměti mi nevyklouzlo;-)

3 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu Jiří :-)

1 0
možnosti
PK

No je pravda, že přívalák to nebyl, ale náš malinký potůček Koželužka opět pěkně zatarasil příjezd do osady a zkomplikoval tak rekreační týden mnohým.....

1 0
možnosti
Foto

Zdravím Petře, vím, že všude nepršelo úplně předpisově...:-)

0 0
možnosti
OD

Jste se nadechl, Filipe. Dobře děláte. Je dobré si vždy znova připomenout, že kolem té naší lidské hysterie tu klidně plyne čas v krajině.

Skončilo léto, vůně obilí zrajícího v polích, spalující slunce nad rybníkem, z něj kouká jen hlava, která pozoruje bojku plovoucího lahváče a koupající se nymfu na pozadí, život je horký, pomalý a krásný.

Po vedru navlhlo a zavoněla hlína, kopřivy, mochny a koření. léto se vrátí, ale už hodné, fryšné po ránu a večer, teplé po poledni, ptáci ztichnou, v tichu budou už jen vrzat koníci a pomalu se rozprostře ta těžká vůně kvasících padavčat, vzduchem budou kmitat ožralé vosy a pomalu z bezů zavoní čůčo. Léto bude pomalu odcházet v záři slunce. Vokovská renesance s barvícími se stromy a děsivými opicemi z burčáku. Jen vytáhnout bryčku, flašku a pustit si do hlavy Vivaldiho.

Pak přijde ten den, kdy náhle ve vzduchu zavoní mráz a nastane období lovu. Ze stromu prší zlato, počasí začne být divoké a přijde listopad, Třicetiletá válka - mlhy na polích, holé koruny, hlína na polích voní jako čerstvě vykopaný hrob. Chybí jen ti Švédové v kyrysech . Když už deprese vrcholí, náhle vše ztichne, noc se projasní a místo mokra začne padat peří, ráno se nadechneme a náhle je cítit je vzduch, čistý, zmrzlý. Krátké dny, dlouhé večery a když už je ten černobílý svět nudný, přijde první závan teplého vzduchu, sníh a led sleze a začíná předjaří. Po Popelce a Krakonošových lyžnících přichází Markéta Lazarová, slehlá tráva, voňavé bahno, blýskavé louže a první teplé paprsky světla, ve kterých se rozvalují pohublé kočky než poprvé vyrazí do noci mrouskat. Vše je ještě v posteli, ale peřina je pryč a příroda už vrtí palci. A pak vybouchnou barvy a vůně.......a budeme zase o rok starší, zatímco krajina prožila jen další den ve svém daleko delším kalendáři.

7 0
možnosti
Foto

Díky za krásnej příspěvek... ona mokrá hlína vždycky voní po hrobech. Ostatně prach jsme a v prach se obracíme. Pořád dokola... to mezi tím je život, a vlastně i ten proces obracení je jeho součástí :-)

2 0
možnosti
Foto

Pokud se budete rodnou hroudou jen kochat a nebudete ji obdělávat, tak Vás opravdu neuživí.

Zdejší obec má necelých 70 stálých obyvatel. Ale - obilí je sklizené, jetel zaorán - tzv. zelené hnojení. Kravičky a ovečky se pasou.

Tak to vidím já.

2 0
možnosti
Foto

ano pane Dvořáku. V padesáti bez jakýchkoli znalostí se vrhnu na zemědelství. Právě o takových zmatených názorech je sdělení blogu. Celé generace se z vesnice ztácejí už desítky let. To si většina těch kdož uvědoměle volají po potravinové soběstačnosti neuvědomuje. Není to reálné. Trvalo by to desítky let. Možná, že by se pěkně uživilo těch vašich sedmdesát obyvatel. Co města ? Ty necháme hlady ? Mějte fajn den.

1 0
možnosti
  • Počet článků 657
  • Celková karma 23,29
  • Průměrná čtenost 2139x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik