Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jo, kdyby si komo propaganda jediné vymyslela rodný Klémův dům, to by se tu asi žilo... No bohužel. Díky všem za diskuzi :)

1 0
možnosti
JL

Klema nebyl hned soudruhem, aspon ne pro verejnost. Mam na neho dve vzpominky, prvni je z roku 1949 kdy jsem zacal chodit do skoly, v prvni tride jsme se ucili basnicku:

Za to, ze se tata smeje, za maminu pisnicku

mam vas "pane" prezidente zapsaneho v srdicku

Druha vzpominka je z doby pozdejsi (asi 1955) kdy jsme byli s pani ucitelkou na vylete, podivat se na "rodny" domek K. Gottwalda, nebylo to v Herolticich, ty jsou u Tisnova. Bylo to v Dedicich u Vyskova. Provadela nas pruvodkyne, ktera pravdepodobne byla, uz svym vzevrenim a vyrazivem, asi zaslouzilou clenkou strany. Zminila se, ze se Klema ucil stolarem, otevrel jsem si hubu a poznamenal: "To je dobry remeslo, svate' Josef byl taky stolar". Nase ucka me zliskala a pozdeji me rekla: ty vosle, ta babizna z toho mohla udelat poradne' prusvih. Tak jsem ji, za ty liskance dodnes vdecny.

0 0
možnosti
Foto

Díky za čtení a komnet.

0 0
možnosti
Foto

8-o mam totálně překopaný dětství... tak kdo se to do..rčic narodil v Dědicích u Vyškova, co jsme se to museli naučit nazpamět? Do soutěží? Abysme jako škola vyhráli? Že jsme nejchytřejší a nejsocialističtější škola? Proč jste mi - ateistovi - vzal jedinou mou ukotvenou jistotu? nebo už mám syndrom skleněnýho onemocnění.;-D

1 0
možnosti
Foto

achjo;-D... prosimvás to neni hrané...to je autentické. Tak oni nám LHALI! ted jsem si to našla...- dům v Dědicích , kam povinně putovaly zástupy školáků, historici považují za místo, kde se s jistotou nenarodil:))) Představte si to, oni nám, dětem, nadějným komsomolcům, tenkrát LHALI:)))

a já v tom- nebýt Vašeho blogu,Filipe, já v tom klidně žiju dál.:)) zřejmě se o něj málo zajímám.

1 0
možnosti
Foto

O93t73a91k87a95r 80S31e40k21l

23. 11. 2018 15:45

Ahoj Filipe , ;-D , souhlas , karma a jeden malý nesouhlas. Jeho jméno by snad i mohlo ( mělo) být zapomenuto.

4 0
možnosti
Foto

Zravím všechny.... nemám momentálně kdy odpovědět jednotlivě, jen se omlouvám, pokud jsem víc nevypíchl, že by měl dnes narozeniny, takže na ostatní prezidenty dojít může, ve chvílích případných výročí :)

1 0
možnosti
Foto

A ještě k tomu má dnes svátek ;-D

Různé další naše prezidenty by jistě bylo taky zajímavé popsat u příležitosti jejich narozenin R^

3 0
možnosti
OK

O47t53a 96K50i88n66c

23. 11. 2018 15:01

Ode mne karma a těším se na další díl.

4 0
možnosti
MV

Těším se na další pokračování blogu o prezidentech.

3 0
možnosti
MB

Kluk z Karlína, Kléma je opravdu zajímavý! I um v prosté hlavě, čímsi opravdu nadán. Konal a opět prokázal, že mýcení "Zla minulého", je k ničemu - Pokud je tím - nastoleno "Zlo nové"! Zřejmě i u něj, zbytky lidství, nějaké svědomí - Vše zahnat alkoholismem! Šílený život ve strachu, aby nebyl zavražděn - tedy vraždí on ostatní! Dokud se komunisté pobíjejí navzájem - budiž. Logicky se to vymkne a pak i Milada Horáková. Oroduje kde kdo, i A,Eistein = Žena, symbol života , matka! Kléma váhá, nalije si tedy Vodku! Spravedlnost existuje - Nedbá doporučení neletět letadlem - (Jeho cévní systém je na převýšení a tlaky chatrný). Pohřbí tedy masového vraha Stalina a následu jej jej oddaně - jako věrný služebník. Tedy máme rovněž odpudivého, masového banditu. To ovšem Semelové nevadí k tomu, aby pokračovala v živnosti, koná taneční! Na desce jeho hrobu. Asi 7.5% naší populace pilně trénují Rudokožecké břišní tance, opravdu pěkně jim to duní ... !

6 0
možnosti
Foto

Myslím, že ho zabil Stalin. Trpěl syfilidou a ta, jak známo, postihuje v pozdějším stádiu i cévy. Existuje klinická jednotka syfilitická mesoaortitida - tedy postižení střední části stěny srdečnice zánětlivým procesem. Stává se křehkou a labilní. A změna tlaku v letadle dokoná své dílo zkázy.

Škoda ho nebyla, spíše jen to, že umřel příliš pozdě. R^

14 0
možnosti
Foto

I56v17a32n 16M22a39r89e97k

23. 11. 2018 13:39

Není třeba se brouzdat v minulosti p. Vracovský. Dnes máme v samotném vedení EU někoho, kdo ve spotřebě lihových nápojů jmenovaným zdatně sekunduje. Navíc od od našich břídilů svou proimigrační politikou ohrožuje občany celé EU. Rv

3 2
možnosti
VV

Tak tak daleko se pane Marku Milous Zeman jeste nedostal.

5 0
možnosti
  • Počet článků 679
  • Celková karma 21,54
  • Průměrná čtenost 2120x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik