Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O, tady je někdo labužník ;-D

Já klasika smazak ;-D ruské vejce už dneska není dobré, mají tam fuj salát ;-)

Filipe teď před spaním psát o jídle... Zítra budu dělat svíčkovou z kruty ;-D a knedl mňam

0 0
možnosti
RM

vloni jsem byla v cukrárně v Mnichově Hradišti a k zákusku jsem si objednala jahodový koktejl. Po jeho prvním loku se mi vrátila vzpomínka na mé mládí, protože měl úplně stejnou chuť a byl vynikající. Až tam půjdu příště, dám si ho znovu. A je mi jedno za jakou cenu, za tu neopakovatelnou chuť to stojí.

1 0
možnosti
ZS

Vlašák (5 deka) a rohlík, studentský oběd v bufíku, když docházely peníze "přidělené" na měsíc. ;-D

0 0
možnosti
TP

Okolo 12-13 let jsem miloval mlíčňák na Lenince (Ostrava-Poruba), kde byl jahodový koktejl a chlebíčky s vajíčkem, fantastické. Později jsme chodili na pivo a na hlad jsme si dávali třeba jen knedlíky se zelím, protože to bylo strašně levné, asi tak jako 1 pivo a byli jsme chudí studenti. Číšníci asi rostli :-) A začátkem 90. let byla jednička ve výběru býčí žlázy :-)

2 0
možnosti
Foto

Díky za zastavení i vzpomínky :-)

0 0
možnosti

Hezké ohlédnutíR^.

Pokud jde o Plzeň, nedám dopustit na Fénix (ranní vyprošťovací desítka a dršťková) a "mlíčňák" v Prešovské (vaječnice s oblohou, topinka s míchanými vejci a další mastné lahůdky:-)).

2 0
možnosti
Foto

Díky :-) Na Plzeň se chci určitě jednou zaměřit a za mě tam nebude chybět Adrie....R^

2 0
možnosti
DV

D74a65v32i30d 66V65l64k

14. 3. 2021 8:36

Otázkou je jestli ty potraviny byly opravdu lepší, nebo jsem jen nostalgičtí za ztraceným mládím;-D Jako člověk ,který teď hodně intenzivně dělá v potravinách bych si dovolil tvrdit, že socialistické potraviny byly kvalitnější než současné potraviny prodávané v marketech a to zejména paradoxně proto, že soudruzi neměli valuty na to , aby kupovali umělá dochucovadla a náhražky a potraviny byly čerstvější s kratší expirací. Farmářské potraviny dneška jsou podle mne ale kvalitnější a čistšía chutnější , než byl potraviny socialistické. Problém je samozřejmě cena. Oni dneska masoví výrobci potraviny "vylepšují a kazí" zejména proto, že Češi jsou lakomí utrácet za kvalitní potraviny, takže si za ty šmakulády(jak říká pan Vaněk) co jedí můžou sami:-/ Takže jahody se šlehačkou za 2,50 jsou už jen pohádka mládí a kdybych nechal dneska vyrobit opravdu kvalitní Pařížák z kvalitních surovin, tak bude v bistru typu mléčňák absolutně neprodejný.

4 0
možnosti
Foto

Ahoj Davide, ono bylo tehdy v potravinách mnohem méně ěček apod, ale mnohem brutálněji se hnojilo, takže pokud chceš porovnat jestli byli potraviny zdravější, musel bys to vzít v úvahu, sle už to zavání politikou a tahat to sem nechci... ;-D Jasně, malé pěstitele a obchodníky jsme si zlikvidovali v devadesátkách... Nikdo nás k tomu nenutil. Na druhou stranu naštěstí pro naše podnikání se trend obrací. Nejen síť Farmářských obchodů, gruntů.... ale jsou nejrůznější prodeje ze dvora, bedničky, Scuky... Díky moc za návštěvu :-)

1 0
možnosti
VJ

Já jsem měl rát všelijaké ty vnitřnosti. Pličky na semtaně, srdce na smetaně, smažené vemínko, ledvinky , býčí žlázy ( to mívali v bufetu Lucerna) . Taky byl dobrej ten rybí bufet , teď nevím jestli to byla pasáž Jalta nebo v tý pasáži vedle, co jsem už zapomněl jak se jmenovala . Asi Luxor.

2 0
možnosti
Foto

Díky, ano, plíčky bylo echt pochoutkové jídlo mého dědečka :-)

1 0
možnosti
Foto

Přesně tak! "Mlíčňák" byl super. Točené horké mléko, točené kakao, jahodový koktejl, nespočet zákusků a chlebíčků . . . Kdo by odolal? Levné, rychlé a hlavně - chuťově vynikající! Žádná "éčka", žádná chemie, ale skutečně čerstvé, primární suroviny. Těžké bylo najít volné místo ať k sezení ke stolku nebo k stání. Když jsem byl starší, ve 2.pol.80.let, bufet býval také skvělé místo k jídlu a "odpočinku". Výborné pivo, neboť se neustálo točilo, levná a chutná jídla. Obyčejná, ale "mňamky". V Praze bufet Družba, v Brně Sputnik, občerstvení přímo v řeznictvích /ovar, prdelačka, uzené a pod./ a tak dále. Bylo to fajn, to už se bohužel nikdy nevrátí. Teď zde máme dobu covidovou, pak bude pocovidová, ale to už sem do "retro socialismus" absolutně nepatří . . . :-):-/

2 0
možnosti
Foto

Korunu jsem omylem zaměnil za Družbu, i když ta na Václaváku také byla. Já měl ale na mysli "Korunu", omlouvám se . . .

3 0
možnosti
HN

V Družbě na Václaváku jsem si dával guláš a místo pečiva bramborák, kdo by tenkrát řekl, že se to dnes bude podávat běžně. Jinak držťkovka v ,,tunýlku" neměla chybu.

1 0
možnosti
Foto

Díky za vizionářské myšlenky, ano, guláš a bramborák to k sobě pasuje ;-D

0 0
možnosti
DM

V Pelhřimově je mlíčňák pořád stejný :-)

1 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu a tip :-)

0 0
možnosti