- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Filipe, chodím asi do jen těch správných restauraci. Samozřejmě, do těch kde už nás znají, třeba si i tykame s majitelem apod. Když se náhodou něco vyskytne, bereme to s nadhledem. Jsme lidi... Jdi hned na druhý díl,, mám skluz
Já jsem milovala roštěnou na roštu s hranolkama a musím říct, že jsem se málokdy spletla, že ji kuchaři tenkrát uměli a taky maso bylo asi kvalitní, taky ji servirovali s tou zeleninovou oblohou, měla jsem to tak docela ráda i když Pohlreich je zuřivý odpůrce. Mně zase irituje servírování jídla v patrovém provedení, návrší se to na sebe a ty, človíčku si to rozparceluj...
Talíř s tou oblohou byl hezky barevný pro oko, voňavý a jídlo dobrý...a já jsem nemusela nic přeskládávat, nojono staromilec...
Dělají ještě někde roštěnou na roštu? :-)
Roštěnou jedině klasika na pepři, nebo na pravých hříbcích!! Se spoustou šťávy a je jedno, jestli s rýží nebo bramborem. K tomu kyselou okurku... Ňam Přiznám se, že hovězí roštěnou "na roštu" jsem snad ještě nejdl. Jak se to připravuje, aby nebyla tvrdá?
Příliš aktivní číšník je taky děs. Když se přijde 5x během konzumace zeptat, zda je vše v pořádku.
Ahoj, jasně.... ale ještě víc mě vadí.... tak nic, to bude až zítra, nebo jindy pokud si přispím
My to řešíme tak, že si s partnerkou nebo často i s kamošem, dáme každý něco jiného a pak si to prohodíme. Je to možná proti bontónu a etiketě, ale okusíme dvě jídla. Bohužel, málokdy si opravdu pochutnáme. Mám kamaráda, který má restauraci a fakt umí. Měl jsem jednu hospodu, kde měli fantastické hotovky a obchodní partneři, které jsem tam bral na obědy si nemohli vynachválit, ale... paní kuchařka odešla do penze a je to o hodně, hodně horší. No a v jiných restauracích? Většinou na doporučení a když už, tak se raději přikláníme k nějaké klasice za ne moc peňez. Tedy, ne že bych si za dobré jídlo rád nepřiplatil. Ale když už mám být pak zklamaný, tak ať mne aspoň moc nestojí.
S blogem naprostý souhlas! Dobrý číšník, to je dnes asi poklad, který se však v běžné restauraci v naší situaci snad ani nedá zaplatit. Pokud nejde o rodinné příslušníky, nebo "blázny", kteří svou prací žijí a ještě k tomu je hodně baví.
To vaše jídlo vypadá skvěle už od pohledu a věřím, že tak opravdi i chutnají!
Díky za návštěvu i obsáhlý komentář.... Mé celoživotní přesvědčení je, že jídlo by mělo být trošku víc, než jen zaplácnout žaludek, a když je každá jeho část výborná, zákazník se vrátí. Baví mě i vyšší formy gastronomie, ale nejvíc zážitků je s dobrou tradiční kuchyní, udělanou tak, aby bylo vidět, že je 21. století. S tím souvisí i to, že se snažím vychovávat kuchaře, nejen aranžéry jídla, ač "plating" a "foodstyling" jsou dnes kvůli moci sociálních sítí důležitou součástí vaření. Nejvíc zklamaný jsem, když vidím něco lákavého a po prvním soustu poznám, že kuchař neumí úplné základy. Každý by chtěl hrát tu nejvyšší ligu, ale stejně jako hokejista před nástupem v NHL, musí se naučit bruslit....
Tak já prosím jednou se zelím, děkuji.
Mě celkem nic nerozčílí, chodím si do restaurace užít, odpočinout si, pobavit se, takže se nerozčiluji. Ale někdy obsluha překvapí. V restauraci v Náchodě jsme si objednali ražniči. Slečna přinesla talíř a na něm tři plátky masa, když jsem to odmítla s tím, že to není naše, protože máme objednané ražniči, tak mi tvrdila, že to je ražniči . . .
Ražniči podle norem... tři plátky masa, hořčice a cibulka no.... normované stravování nebyl špatný nápad, ale dopadlo to jako tradičně .... blbě no
Tak tohle rozhodnout.....dá se pak najedený odejít a nebýt na pochybách jestli ta druhá verze nebyla třeba lepší? Já bych na tu druhou variantu zašel i kdyby personál měl všechny Vámi popisované chybičky.
A díky pane gangstere za milé pomučení.
Díky moc, uvidíme v kolik se zítra vykopu z postele (mám pár dní odpočinku po náročném létě) mělo by být pokračování...
Tak jestli si mohu vybrat, tak se zelím.
Jasně že.... ale to jen proto, že jste ještě neměl šípkovou ode mě , díky za zastavení.
Filipe, se šípkovou i se Šípkovou, obojí si vychutnám
do restaurací chodím jen v případě stravování, jinak navštěvuju hospody. Tam se mi zdá, že se nic k horšímu nezměnilo, pravda, vždycky se najde nafučenej, ale rozhodně nepřevažují, to je asi proto, že mají k hostům nějak blíž, věčně se v něčem nepatlají, politika a věčná rouškománie jde většinou mimo ně a s hosty promluví vlídné teplé lidské slovo.
Po sezónně soutěžní gastronomie se nejvíc těším až si sednu u jezu v hospodě na dobrýho utopence a když mám den, dojím to ještě klobásou... díky za návštěvu....