Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J61a87n24a 52M22a51j47o72v77á

18. 9. 2020 19:45

Je pravda, že tam, kde mi neustále něco cpou se zdráhám vracet. Díky, Filipe. At mají lidé pořád hlad :-)

1 0
možnosti
Foto

Tak je to jasné, my chodíme k "našim" znají nás, neprudi s orazkama, jestli si dáme kafe, když si ho nikdy nedáváme, ale nezapomenou nám pripomenout bajecny Višňovy dortík, který tak milujeme, samozřejmě čas od času odmítneme, protože "dieta" ale večer doma placeme, že jsem udělali chybu a hned při příští návštěvě se přiznáme a ti dobrotu si dáme. ;-D

Jo, a my nikdy v restauraci nepřekážíme u jednoho piva ;-) a nejime a nepijeme přinese.

1 0
možnosti
RE

Jediný článek, který mě z této titulky zaujal a nezklamal: je to ze života:)

3 0
možnosti
Foto

Díky moc... taky máte trochu kliku, někdy taky plkám o politice :-)

1 0
možnosti
Foto

Chtělo by to přidat i něco o hostech, protože ti jsou stejní nebo ještě horší. Chvíli si stěžují, že je obsluha pomalá a chodí málo ke stolu, pak si stěžují, že je tam pořád a že je to ruší. Netolerují ani drobné chyby, mají spoustu "dobrých" rad, chtěli by všechno v prvotřídní kvalitě, ale zcela zdarma a ještě by u toho kopanci poháněli obsluhující personál, tolerance veškerá žádná. :-)

3 0
možnosti
ZS

Stále vzpomínáme na restauraci v mini obci v podhůří Orlických hor. Třetí generace rodiny (i když už holt ne majitelé), skutečně domácí kuchyně, měli jsme pocit, že jsme na návštěvě u dobrých přátel, ne v hospodě se najíst. Co mě dostalo, byla babička, která nakoukla do jídelny a zkušeným okem zjistila, že se mi ke knedlíčku nedostává trocha té její výtečné omáčky a se slovy - určitě chcete ještě trošku, že ano - šla do kuchyně během chvilky stála u stolu se sběračkou v ruce a přidala mi. Prostě rodinná hospoda, jako za starých dobrých časů. :-)

4 0
možnosti
ND

Tak to muselo být kouzelné...

0 0
možnosti
PK

Máme v našem okolí, v Biskoupkách, luxusní restaurant, který byl navštíven známými i neznámými osobnostmi. Když žila majitelova maminka rádi jsme tam zajeli, byla strašně milá a bezprostřední, obešla známé i neznáme promluvila s nimi, cítili jsme se fajn.

Pak odešla a zůstal jen majitel, který byl v minulosti vrchní kdesi v Plzni a ten umí jen to žoviální oslovení " JE (BYLO) TO V POŘÁDKU PŘÁTElÉ" a to několikráte za stolování, kdyby to myslel alespoň upřimně, no jsem divnej , mě to ale vadí.

3 0
možnosti
Foto

:-) Máme takovou figurku číšníka, který by se rozdal a nechce nás pustit, aniž by nám "zabalil ještě nějakou svačinku na cestu...". Beru to jako rituál a věřím, že je to upřímné... ale introvertnější sestřenka už tam odmítá chodit. :-)

2 0
možnosti
Foto

Filipe, sleduješ někdy na Fcb Přiznání číšníků, kuchařů a servírek?

Někdy je to slušnej materiál.

2 0
možnosti
Foto

Přiznám se, že radši ne ;-D

1 0
možnosti

Připomněl jsi mi, Filipe, že ve jménu zisku někteří číšníci dolévali víno (jde náhodou okolo, když zrovna upiješ). Tak to mi fakt vadilo. I tak jsem toho uměla vypít dost:-))) Italské červené se pije samo:-)

A co se týká servírování jídla, tak se přikláním k tomu, jak máš na těch fotkách v předchozím blogu. Úhledně, ale aby bylo co to je. Ty umělecké kreace mě tak neberou:-)))) A když tak jen na podívání.

Dík za další pěkný blog, a gratulace ke kámošům:-))

1 0
možnosti

opr...aby bylo poznat...

0 0
možnosti
Foto

Dějí se u nás, pane Vracovský, v restauracích různé prohřešky, kdy se zákazník cítí dotčený, ale to se dá v klidu řešit, i když to chce někdy silnější povahu. Na to používal dobrou metodu náš dědeček (už nežije). On se jako jihomoravan ve vínu vyznal, a když mu přinesli jiné než si objednal, a neomluvili se, poděkoval, zvedl se a odešel. ( ně to bylo trapné). :-/ Pro mne ale bylo kdysi kdysi velmi nepřípustné jednání na zájezdu ( kupodivu v Monte Karlu). Bylo to venku před hotelem nahoře na zahrádce, tam kde je krásný výhled na zátoku a na přístav. Koupila jsem si tam několik pohledů a chtěla jsem si tam u stolku ty pohledy napsat. Vtom přiběhl číšník a bez dotazu co si přejeme, vykázal nás z toho místa, prý tam ty pohledy nesmímepsát dokud neobjednali jídlo. Urazilo mě to. Objednali jsme si tedy jen minerálku, zaplatili jsme a odešli - i když jsme si tam oběd chtěli objednat. Pohledy jsem pak napsala venku na lavičce. Myslím si, že nejdůležitější je, aby se personál podniku k hostům. choval především vstřícně přívětivě - to další se dá prominout. Díky za článek. ;-)R^

2 0
možnosti
Foto

Jasně, empatie je základ, nejen v pohostinství... díky za návštěvu :-)

0 0
možnosti
Foto

"Chtěli bysme špagety carbonara a přineste nám k tomu dva talíře navíc" ;-D Fakt jsem to zažila. Tři lidé, jedno jídlo. Takový jiný level jedlíků vlastních zásob při jednom pivu.:-)

1 0
možnosti
Foto

Narvaná terasa.... mohl byste nám tu konzervu ohřát ? Slavnosti Svobody 95, stále živé ;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 648
  • Celková karma 25,51
  • Průměrná čtenost 2134x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik