Děkujeme za pochopení.
J61a87n24a 52M22a51j47o72v77á
Je pravda, že tam, kde mi neustále něco cpou se zdráhám vracet. Díky, Filipe. At mají lidé pořád hlad :-)
B65o96h78u21n47k72a 67J22a61k93u61b57c16o72v14á
Tak je to jasné, my chodíme k "našim" znají nás, neprudi s orazkama, jestli si dáme kafe, když si ho nikdy nedáváme, ale nezapomenou nám pripomenout bajecny Višňovy dortík, který tak milujeme, samozřejmě čas od času odmítneme, protože "dieta" ale večer doma placeme, že jsem udělali chybu a hned při příští návštěvě se přiznáme a ti dobrotu si dáme.
Jo, a my nikdy v restauraci nepřekážíme u jednoho piva a nejime a nepijeme přinese.
R56o23m40a81n 30E98n53d50e51r62s
Jediný článek, který mě z této titulky zaujal a nezklamal: je to ze života:)
F88i24l69i97p 85V47r72a84c13o29v28s39k48ý
Díky moc... taky máte trochu kliku, někdy taky plkám o politice
L85e29o15n30t62ý48n33a 83C87h82v66á39t81a69l26o72v34á
Chtělo by to přidat i něco o hostech, protože ti jsou stejní nebo ještě horší. Chvíli si stěžují, že je obsluha pomalá a chodí málo ke stolu, pak si stěžují, že je tam pořád a že je to ruší. Netolerují ani drobné chyby, mají spoustu "dobrých" rad, chtěli by všechno v prvotřídní kvalitě, ale zcela zdarma a ještě by u toho kopanci poháněli obsluhující personál, tolerance veškerá žádná.
F25i54l25i31p 33V13r69a36c24o31v75s53k85ý
dobrý den, můžeme sloužit :)
Z73d17e36n21k76a 10S46v14o26b66o73d16o56v40á
Stále vzpomínáme na restauraci v mini obci v podhůří Orlických hor. Třetí generace rodiny (i když už holt ne majitelé), skutečně domácí kuchyně, měli jsme pocit, že jsme na návštěvě u dobrých přátel, ne v hospodě se najíst. Co mě dostalo, byla babička, která nakoukla do jídelny a zkušeným okem zjistila, že se mi ke knedlíčku nedostává trocha té její výtečné omáčky a se slovy - určitě chcete ještě trošku, že ano - šla do kuchyně během chvilky stála u stolu se sběračkou v ruce a přidala mi. Prostě rodinná hospoda, jako za starých dobrých časů.
P81e59t77r 15K41o71r78e97c44k18y
Máme v našem okolí, v Biskoupkách, luxusní restaurant, který byl navštíven známými i neznámými osobnostmi. Když žila majitelova maminka rádi jsme tam zajeli, byla strašně milá a bezprostřední, obešla známé i neznáme promluvila s nimi, cítili jsme se fajn.
Pak odešla a zůstal jen majitel, který byl v minulosti vrchní kdesi v Plzni a ten umí jen to žoviální oslovení " JE (BYLO) TO V POŘÁDKU PŘÁTElÉ" a to několikráte za stolování, kdyby to myslel alespoň upřimně, no jsem divnej , mě to ale vadí.
M59i12c70h92a25e36l29a 97K86l50í25m75o72v52á
Máme takovou figurku číšníka, který by se rozdal a nechce nás pustit, aniž by nám "zabalil ještě nějakou svačinku na cestu...". Beru to jako rituál a věřím, že je to upřímné... ale introvertnější sestřenka už tam odmítá chodit.
Š21á92r31k25a 65A21n50d65r90l54o60v97á
Filipe, sleduješ někdy na Fcb Přiznání číšníků, kuchařů a servírek?
Někdy je to slušnej materiál.
M41a89r86i61e 92Š48í19p16k66o22v19á
Připomněl jsi mi, Filipe, že ve jménu zisku někteří číšníci dolévali víno (jde náhodou okolo, když zrovna upiješ). Tak to mi fakt vadilo. I tak jsem toho uměla vypít dost:-))) Italské červené se pije samo:-)
A co se týká servírování jídla, tak se přikláním k tomu, jak máš na těch fotkách v předchozím blogu. Úhledně, ale aby bylo co to je. Ty umělecké kreace mě tak neberou:-)))) A když tak jen na podívání.
Dík za další pěkný blog, a gratulace ke kámošům:-))
M60i27r21k27a 78P44a97n88t86l58í83k75o34v87á
Dějí se u nás, pane Vracovský, v restauracích různé prohřešky, kdy se zákazník cítí dotčený, ale to se dá v klidu řešit, i když to chce někdy silnější povahu. Na to používal dobrou metodu náš dědeček (už nežije). On se jako jihomoravan ve vínu vyznal, a když mu přinesli jiné než si objednal, a neomluvili se, poděkoval, zvedl se a odešel. ( ně to bylo trapné). Pro mne ale bylo kdysi kdysi velmi nepřípustné jednání na zájezdu ( kupodivu v Monte Karlu). Bylo to venku před hotelem nahoře na zahrádce, tam kde je krásný výhled na zátoku a na přístav. Koupila jsem si tam několik pohledů a chtěla jsem si tam u stolku ty pohledy napsat. Vtom přiběhl číšník a bez dotazu co si přejeme, vykázal nás z toho místa, prý tam ty pohledy nesmímepsát dokud neobjednali jídlo. Urazilo mě to. Objednali jsme si tedy jen minerálku, zaplatili jsme a odešli - i když jsme si tam oběd chtěli objednat. Pohledy jsem pak napsala venku na lavičce. Myslím si, že nejdůležitější je, aby se personál podniku k hostům. choval především vstřícně přívětivě - to další se dá prominout. Díky za článek.
F44i54l41i80p 93V84r33a82c45o54v38s79k45ý
Jasně, empatie je základ, nejen v pohostinství... díky za návštěvu
Š83á50r54k38a 68A49n74d69r73l18o76v34á
"Chtěli bysme špagety carbonara a přineste nám k tomu dva talíře navíc" Fakt jsem to zažila. Tři lidé, jedno jídlo. Takový jiný level jedlíků vlastních zásob při jednom pivu.
F60i72l47i60p 14V78r25a22c63o62v49s37k11ý
Narvaná terasa.... mohl byste nám tu konzervu ohřát ? Slavnosti Svobody 95, stále živé
- Počet článků 648
- Celková karma 25,51
- Průměrná čtenost 2134x
Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...