Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Filipe, penize investované do kvalitních potravin mě rozhodně nemrzí. Jsem odkázaná na nákup na netu v dovážkovém obchodě. A jsem velmi spokojená. Velký výběr všeho, a dobře viditelné složení výrobku. V sortimentu mají větší výběr než v obchodě.

0 0
možnosti
JR

J31a91n 77R34á12ž

15. 3. 2021 18:35

Hodně lidí naříká, že farmářské produkty jsou drahé. Řekl bych, jak kde. V sousední vsi je takový zmenšený sobotní farmářský trh. Pět farmářů se domluvilo se zastupitelstvem a za relativně malý peníz si pronajali plácek, kde mají chatky a prodávají tam své produkty. Jsou sice o něco dražší než v Bille nebo Kauflandu v okresním městě, ale takovou zeleninu, zavařené maso, sádlo, klobásky, ale i chleba jako ve farmářském krámku tam nekoupíte. A možná je to pocit, ale i vajíčka od slepic volně pobíhajících na louce u farmy nám chutnají lépe a nevadí, že nestojí 2,50Kč/ks jako v hypermarketu.

0 0
možnosti
MV

My tady u nás na vsi šmelime... Posledně jsem vysmelil zápůjčku kostýmu za vaničku doma vyskvarenyho sádla!

0 0
možnosti
JR

J37a74n 10R43á82ž

15. 3. 2021 18:40

Mňam...... nic také nechutná víc než chleba namazaný pomalu škvařeným domácím sádlem!

0 0
možnosti
VV

Asi nikdy nezapomenu, kdyz jsem v klatovskem Lidlu koukal co pani prede mnou vyndava z vozejku na pas, a ona pam polozila cosi vakuove zabaleneho s nazvem opekacky a cenovkou 29 Kc/kg. Zahledla mne a pravila: Nam to chutna.

Cili jak pravivaly nase babicky - proti gustu zadnej disputat.

0 0
možnosti
TP

Všeobecně souhlas, ale s mlékem nemáte pravdu. V právě nadojeném kvalitním mléce máte 30 000 bakterií na 1 ml - to je přirozený stav. Kdysi byla i norma na méně kvalitní např. 800 000/ml. No a ty bakterie se množí a mléko kysne (mění cukry na kyselinu mléčnou). Trvanlivé mléko se dělá fyzikální metodou - vysoký záhřev na 137 C na 2-4 sekundy. Je to pod tlakem., mléko tak nevaří. Zabije to všechno včetně spor. Proto mléko vydrží, sem tam do něho něco spadne ze vzduchu, ale v ledničce se to bude množit hodně pomalu. A taky proto trv.mléko teď nezkysne, ale zhnije, protože se v něm množí jen bakterie ze vzduchu , ne ty přirozené z vemene.

0 0
možnosti
MR

My, obyvatelé ČR se v rámci nákupu potravin většinově chováme jako úplná jelita. Pokud do letáku uvedou, že je něco "levné" nebo "zlevněno" tak to nakupujeme automaticky. O tom, že se většinou jedná o stále předražený hnus se neobtěžujeme ani přemýšlet. V normální ne-covidové době trávívám hodně času ve Slovinsku, Rakousku, Řecku a trochu méně v Itálii. Všude jsou běžné potraviny v obchodě průměrně trochu dražší, ale v nesrovnatelné kvalitě a výběru. A co se týká těch místních eko-bio-farmářských obchodů, tak ceny v nich často výrazně převyšují ceny stejného zboží ve výše zmíněných zemích.

0 0
možnosti
PK

Maso od Jardy z Těrešova, uzeniny od Anýže, ovoce včetně toho v lahvi vypáleného z Břas a mléko a jogurty z farmy Pliskov.

V Plzni jsou min, dvě farmářské prodejny , slušný sortiment a taky dosti draho. A někdo již pravil v diskusi, že zboží od našeho západního souseda je kvalitnější, asi to tak krapet i bude. V Břasech máme Německý obchůdek a zboží lze získat i online.

Farmářské trhy v Berouně a dvakrát do roka hrnčířské a cibulový jarmark v Hořovicích....už se těším až zkrotíme vira a vše se obnoví...

0 0
možnosti
Foto

Záměrně se vyhýbám výrobkům, které vlastní Agrofert.;-D

2 0
možnosti
PK

Já nikoliv kvůli AGF, ale proto, že mi z jejich nabídky nic neoslovilo...

1 0
možnosti
JH

J56a83n 37H30a57r69v39a81n

15. 3. 2021 10:04

Přímo hnůj je BEZLEPKOVÝ nápoj ZAJÍC. Když mě kdosi upozornil, abych si přečetl složení, tak jsem ještě neotevřenou krabici vyhodil. Je to narváno chemikáliemi jako benzoan sodný (prokazatelně rakovinotvorný) a množstvím dalších Rv

Hlavně že na krabici je velkým písmem to BEZLEPKOVÝ RvRvRv

0 0
možnosti
Foto

Mě hlavně zaujalo, že tato ROSTLINNÁ mléka obsahují kasein.

0 0
možnosti
Foto

Před covidem to bylo jednoduší. Jezdilo se do Německa. Sýry jogurty byly levnější než u nás a kvalitnější.

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den, já se od nich úplně neodstřihl, využíváme doma e shop., třeba Edeka má...

0 0
možnosti
  • Počet článků 661
  • Celková karma 22,50
  • Průměrná čtenost 2135x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik