Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^R^R^R^R^R^R^

Dík! Ale Putlerovi jde moderním stylem o světovládu! Jeho oligarchové skupují majetky po celém světě! Nejen u nás! Nejen v Evropě! Po celém světě! A pak je bude chtít Putler dobýt, aby svým ruským oligarchům pomohl! Pozor na moderní taktiky!

:-)

0 0
možnosti

Vy jste převedl veliké sebemrčkařství.

PS: Ne, vy opravdu nejste liberál, ani v jedné větě v tomto textu.

0 2
možnosti
Foto

I Vám děkuji za názor.

0 0
možnosti
ZD

Konečně mohu dát s lehkým srdcem velkou karmu. Dík .

0 0
možnosti
Foto

Já děkuji Zdeňku za návštěvu.

0 0
možnosti

Nikdo si nepřeje jaderný konflikt, protože všichni víme, jak by to skončilo. Zeptám se vás ale pane autore takto: Když skončí válečný konflikt na Ukrajině (a je jen otázkou času, kdy bez vojenské pomoci padne) a Putin se rozhodne, že tentokrát napadne Lotyšsko, člena NATO, co bude správné? Nechat se opět zastrašit jeho rétorikou a obětovat malé Lotyšsko v zájmu zachování jaderného smíru? Nebo jít do konfliktu s Ruskem za každou cenu, ať to stojí, co to stojí?

2 1
možnosti

Odpovím Vám jednoduše. Proto Lotyšsko tolik chtělo být v NATO. Tlačit můžete jen do určité míry. Putin ví, že může do určité míry napadnout nečleny NATO a vyhrožovat. V tomto případě musí NATO lavírovat. Jakmile by napadl člena NATO, pustilo by se do něj konvenčními silami, Rusko by shořelo jak papír a se staženým ohonem by vyhrožovalo jadernými zbraněmi, aby je NATO nehnalo až do Moskvy. I zrůdy typu Putin chápou tyhle základní rozdíly. Ví, že pak by NATO zatlačil tam, kde už nemůže couvnout. Na Ukrajině couvat můžeme

1 0
možnosti
Foto

Víte, nejdříve jsem si říkal, že se opravdu řešily hlouposti, ale oni to hlouposti zase až tak nebyly. Spíš bych to viděl tak, že "řešení hloupostí" byl znak vyspělé svobodné civilizace. Možná se na to šlo špatně, jak už to tak bývá u všeho nového, ale to, že se to řešilo bylo dobře. Upřímně nejsem konzervatista a například ruský konzervatismus podávaný nám Klausem je mi až bytostně odporný. To, že to někdo vidí jako slabost? Ano. Já to naopak vidím jako sílu, že jsme zase o kus dál.

0 1
možnosti
ZD

Zjevně jste si nevšímal mnohem více věcí. Hlouposti, o kterých se zmiňujete, se řešily v mediální rovině, aby odstínily skutečné problémy a na Ukrajině přikládání jedno polínka za druhým k doutnajícímu konfliktu. Nikdo u nás nenosil příslušné trikolóry, že tam umírali po tisících lidé. Na hranicích stálo vojsko a tajné služby přátel nás - prvně v historii - informovaly o konkrétních krocích a jejich rozsahu buď v sobotu nebo příští úterý tak dlouho, že je nikdo nebral vážně. Jak píšete, dostali jsme se opravdu dál - i u nás jsme viděli záchody pro třetí nejisté pohlaví. A armáda neodjížděla a lidé umírali. Zdejší klávesnicoví hrdinové lízali ruskou zmrzlinu a hřáli se ruským plynem. A ti lidé na východě stále umírali a někdo stále přikládal. Dva týdny před tím než se nešťastně hnula armáda prohlásil ukrajinský president, že nastal čas na změnu atomové neutrality jeho země. V tom, že toto nezvažujete vidíte sílu? Jsme opravu dál, ale jen pro to co píše autor. Napsal bych kam dál jsme postoupili, ale asi by to neprošlo. Klaus, podle mne, v poslední době naopak hovoří velmi uvážlivě.

1 1
možnosti
Foto

Velice presne, 100% souhlas!

3 2
možnosti

Internet přitahuje extrémní reakce. Nemá cenu se nad tím rozčilovat

Mimochodem, myslím že ani Thatcher by teď moc nevěděla co, protože otevřený útok asi neočekával a ty jaderné zbraně jsou hrozba. Podle mě, jeden z největších problémů je postoj Německa, které zcela otevřeně dává přednost obchodu s Ruskem před problémy na Ukrajině.

Ještě jedna věc. Už roky se diskutuje o agresivní Číně, která třeba zabírá rybářské území Filipínám. Tam ten soudek s prachem také je. A i Čína má jaderné zbraně

3 0
možnosti
Foto

Dopbrý den, no mě šlo spíš o to, že by za Regana z Thatcherovou tahle situace nejspíš vůbec nenastala....Díky za zastavení.

1 1
možnosti
Foto

Zdravím Vás.

Ono je to i tím, kolik bílých límečků musí vždy zasednout, aby rozhodlo, a většinou z nich vyleze jen doporučení, prohlášení. Putinovi je úplně jedno, jestli se v OSN po dvou dnech shodne 140 států, že nejedná správně. Neklepli jej přes prsty v

2014 a ted se diví.

13 0
možnosti
Foto

Moc pěkné, když tu někdo, kdo nechtěl americký radar, teď píše o liberálech.

Možná by stálo za to podívat se, co kdo a jak psal v r. 2014 při akcích dovolenkářů. A při sestřelení civilního letadla. To by si někteří teď sypali popel na hlavu: "kdybysem to byl věděl, tak bysem nic nepsal".

Červená tlačítka byla v pohotovosti vždycky, což byla oboustranná pojistka. Která ovšem přestala fungovat jako pojistka, když někomu přeskočilo.

Pravda, chybí tu Reagan, ale nám zase Masaryk. Někde jsem našel jeho myšlenku, že "demokracii je nutno bránit .... třeba železem".

Nebude-li šílenec eliminován, tak na to železo stejně dojde. Putin nějakým trikem NATO do konfliktu zatáhne - jakoby už teď nepovažoval sankce za vyhlášení války.

;-(

7 0
možnosti
Foto

Také mi připadá, že dělá všechno pro to, aby NATO nezůstalo stranou.

4 0
možnosti
  • Počet článků 660
  • Celková karma 22,94
  • Průměrná čtenost 2138x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik