Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

P33e27t82r 40N17e51d21v43ě38d

19. 2. 2022 21:00

Teda pane autore, tohle není fér. Takhle zábavnou formou upozorňovat na drobnosti, které pokládají základy pod schůdky po kterých se za rok, dva, možná i dokonce za čtyři roky dostanou nahoru zase koblihy....:-/

Jinak souhlas. Opravdu to vypadá divně, když je Tomio v souladu s naší pojistkou demokracie a pak to vyhrožováním s NS když už na covid rezignovali.

1 0
možnosti
Foto

Díky za komentář i návštěvu,,,,

0 0
možnosti
Foto

Jediná jistota je ta, že i s takovým prezidentem, premiérem a vicepremiérkou nás na závěr roku bude čekat Silvestr s Jiřinou Bohdalovou.

3 0
možnosti
Foto

No, nechci radši vidět Silvestra s premiérem Okamurou...

1 0
možnosti
PK

Jo, jo u nás na západě se vládní koalice jako vzor pro stranické chování na nižší úrovni skutečně nekoná...to potvrzuji..

1 0
možnosti
Foto

Přečetla jsem si to raději dvakrát, a stejně nesouhlasím. To, že jste ani vy nedal vládě těch 100 dní, mě vlastně ani nepřekvapuje, stejně jako to, kdo s vámi souhlasí.:-)

2 1
možnosti
Foto

Díky za návštěvu i komentář....

0 0
možnosti
Foto

Já bych s hodnocením nové vlády a to i z hlediska medialního počkal alespoň těch obligátních 100 dní.

K tomu nouzovému stavu-ano ten nechtěli (zcela správně) prodloužit když vláda odmítala odůvodnit proč jej potřebuje a odmítala opozici sdělit potřebná data. On se totiž ten nouzový stav od pandemického zákona o dost liší-zejména v možnosti mrhat státními prostředky-právě proto se tvořil pandemický zákon, který pořád potřebujeme a neskačme na tu nesmyslnou retoriku, že omikron je rýmička a že už není potřeba být připraven,

Podobně je to i s těmi úsporami v personální oblasti-na to je potřeba počkat s hodnocením ještě déle. Při reorganizaci takového rozsahu běžně napřed dochází k angažování nových lidí, kteří přenastaví fungování, zkednoduší organizaci práce, zvýší zapojení výpočetní techniky, propojí databáze... a až potom docházi k propouštění většího počtu lidí v nižších pozicích.

Takže za sebe já bych prostě počkal napřed alespoň těch 100 dní pro první soudy a poté skutečné hodnocení provedl po roce či dvou.Ono je to o zvyku lidí. něco tady nějakým způsobem fungovalo 8 let a lidi jsou na to prostě zvyklí a mají strach z něčeho nového. Pokud to ale fungovat bude tak velmi brzy názor změní.

Rovněž jsem volič TOPKY a rovněž nejsem úplně nadšen z některých lidí ve vládě (konkrétně Blažek, Langšádlová) a velkou část dalších realně neznám, ale vycházím z toho, že je potřeba především zachovat volnou soutěž politických stran a zbavit se těch co inklinují k Rusku, protože to jsou pro nás 2 momentáln největší rizika-ztráta demokracie a ocitnout se v Ruské vlivové zóně.

A ty dva zásadní úkoly zatím plní dobře, realně se staví celkem smysluplně s jasnou strategií i ke Covidu (ač osobně bych byl s rozvolněním pomalejší), řeší smysluplnně i energie-tedy jdou cestou adresné pomoci ne helikopterových peněz, snaží se ušetřit.....takže celkem jsem zatím spokojen-byť s dílčími výhradami a věřím, že se zlepší i komunikace až si sjednají personální pořádek na ministertvech

5 0
možnosti
Foto

Dobrý den děkuji Vám Radku za obsáhlý vstup... já nehodnotím reálné výsledky vlády, ale ty virtuální. Žijeme ve světě kde se to počítá.

0 0
možnosti
Foto

Zaprvé - vítej znovu ve zdejším rybníčku.:-)

Za druhé - mám to naprosto stejně.R^

A za třetí - už neodcházej.;-D

4 0
možnosti
JP

J12a18n 33P19a46v40l85í67k

19. 2. 2022 13:28

Můj nepokoj pramení spíše ze skutečnosti, jak snadno naskakují zdejší voliči pětikoalice na témata z dílny hnojometu made in Agrofert: řev kolem tří nových ministrů, srovnávání rétoriky Babiše s Válkem (může s prominutím jen tupec), žádná změna oproti minulé vládě, atd. atp. Co takhle ocenit, jaký má současná vláda postoj k Ukrajině, Rusku, EU, NATO, na rozdíl od bývalého premiéra, který především mlžil, aby si to nerozházel s prezidentem. Co dále ocenit, že Putinův a čínský agent ve funkci prezidenta je již téměř marginální postavičkou, a to zásluhou vlády, která je nyní skutečně hlavním tvůrcem zahraniční politiky. Nebo ocenit volbu šéfa BIS, který má důvěru našich spojenců? Nebo první krok ke stabilizaci státního rozpočtu snížením enormního dluhu Schilerové? Záměr deagrofertizace státní správy, kterou nelze uskutečnit za dva měsíce. Zkrátka malé české kverulantství.

3 7
možnosti
Foto

Dobrý den pane Pavlíku, jak píšu bohužel svět v tomhle není spravedlivý. Ale i s tím je třeba kalkulovat a počítat aby mediálně obraz způsobu vlády vypadal lépe. Bez toho budou k ničemu i reálné výsledky. Do hodnocení věcí jako je rozpočet se nepouštím, na to jsem malý pán a nejeden neanoistický ekonom také tvrdí, že jsou málo proinvestiční. Já tomu nerozumím. Díky za obsáhlý komentář.

0 0
možnosti

Také jsem volil Pirstan! Proč? Protože tam nejsou tak velicí gauneři jako v Babišově ANO. Ano, jsou mistři slova! A žasnu zejména nad tím, jak babišovci nahrávají jen oligarchům a naivní chudí občané je volí!

Zklamal jste mne, ale to je jen moje věc. Tady Vás čeká odměna v podobě chval od lidí alternativního myšlení!

:-)

4 3
možnosti
Foto

Dobrý den pane doktore, jediné co k tomu můžu říct je to, že možná až moc snadno "ty druhé" označujeme alternativním myšlením.. Díky za zastavení a mějte fajn den.

0 0
možnosti
Foto

Zdravím, Filipe, bohužel dost s Vámi musím souhlasit a jsem rád, že jste aspoň naznačil, že se ještě uvidí. Strany nemají zameteno před vlastním prahem a chtějí jezdit na mnoha koních. Chtějí ušetřit, ale bojí se jkéhokoli nepopulárního opatření, takže nakonec nahrávají Okamurovi i Zemanovi, který prostě řekl pravdu, bude třeba zvýšit daně. Není nijak složité na to přijít. Rozpočet je hraní s čísly, nic jiného a i tím nahráli té bytosti Schillerové. Také mám čím dál větší obavy. Farský je nekomentovatelný, Vám karmaR^.

5 1
možnosti

Já bych tak nejásal! Zápas o naši svobodu a demokracii s patnácti procenty našich občanů s alternativním myšlením nebude lehký! :-)

1 0
možnosti
Foto

Nedá se než souhlasit.

Jen si občas člověk klade otázku, kdy se to zastaví.

Provokativní, prorocká otázka: až se vtrhne Putin?

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den Martine, já se moc do toho tématu pouštět nechtěl, kdybych za každou cenu chtěl být vtipný musel bych pana ministra pochválit za klaunské číslo na linii napětí. Očividně se mu však svým výstupem situaci zlepšit nepovedlo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 660
  • Celková karma 23,13
  • Průměrná čtenost 2138x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik