Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Jakýkoliv ústupek agresorovi obecně znamená nejen to, že chuť agresora na další agrese poroste.

Ono to probudí i další agresory a motivuje je to k dalším agresím.

Čili ústupky uzemním "nárokům" Ruska nejenže povzbudí Rusko k dalším "speciálním operacím" (došlo by k loňskému vpádu Ruska na Ukrajinu, kdyby se taková síla odporu ve světě zvedla už v roce 2014? při anexi Krymu?). Jakmile jiní zjistí, že to Rusku prošlo, rozjedou se další konflikty. Ať už otevřeně hrozící (Čína vs Tchaj-wan), nebo spící (Severní vs Jižní Korea, Japonsko - Rusko o Kurily atd.)

Celý svět ztratí jakoukoliv stabilitu a propadne se do chaosu.

Na Ukrajině se tudíž hraje o daleko víc než levný plyn pro české zadky. Hraje se tam o budoucnost prakticky celého světa.

4 0
možnosti
Foto

Karma, rusáci přitápí pod kotlem, protože cítí naší slabost. A to je hodně špatné. Ustoupit zločinci není dosažení míru, ale porážka.

5 0
možnosti
Foto

Dobrý den a díky. Navíc porážka nic neřešící ohledně zmíněného Míru. Ten by díky ní nenastal....

3 0
možnosti
JZ

Většinou Ti, co chtějí mír za každou cenu, jsou původci ničivé války. Takový Neville Chamberlain je toho zářným příkladem.

12 1
možnosti
Foto

Ano, bývá to tak.... díky.

1 0
možnosti
Foto

Bohužel to vypadá na dlouho. Karma, FilipeR^

7 0
možnosti
Foto

Může i nemusí. Nevíme, jaké skutečné plány má NATO. Nevíme, do jaké míry je už Rusko vyčerpané. Nevíme, jaká je nálada v oněch dvaadvaceti republikách federace, vesměs neruských. :-)

6 0
možnosti
Foto

J90a95n 29Š17i49k

14. 2. 2023 15:31

Trefný článek. Mír se dá dosáhnout dohodou, ta však evidentně v tuto chvíli není možná. Útočník by musel ukázat nějaký, třeba malý vstřícný krok, aby mohla být alespoň zahájena nějaká jednání. A ten neukazuje ani svou mimořádně nepřátelskou rétorikou téměř vůči celému světu (Lavrov, Peskov, atd.), ani jakýmikoliv faktickými kroky (příprava na další ofenzívu, napadání civilní infrastruktury). Desítky letících raket skoro každý den lze asi těžko považovat za holubice míru a signály k vyjednávání. K tomu ho nikdo nemůže přimět, ani Čína, Francie, nebo USA. To musí chtít Rusové sami. Hezký den

9 0
možnosti
Foto

Mír se dá dosáhnout dohodou, pane Šiku. Jen si nějak nemohu vzpomenout, kdy se to podařilo.;-) Samozřejmě pokud nepočítáme dohodu po vyhrané/prohrané válce :-)

1 0
možnosti
Foto

No, minimálně to dobře přiživuje....

0 0
možnosti
Foto

Na tato témata bohužel naši cenzoři a Fialova vláda povolili pouze jediný názor.

Otázkou je, zda jsou to Poslové, nebo Oslové míru.

Co je pravda, ukáže budoucnost...

1 9
možnosti
Foto

Dobrý den pane Petříku.

1 0
možnosti
Foto

Na Sk sa množia spory medzi stranami o možnom predaji našich stíhačiek Ukrajine. Taktiež o prezbrojovaní v EÚ a tiež otázky o tom, či robíme v NATO dosť pre zaistenie vlastnej obrany? Došlo k výraznému posilneniu obrany východného krídla NATO? Stíha obranný priemysel pokrývať potreby našich ozbrojených síl? Česká republika má v rámci záväzkov k NATO mať vybudovanú ťažkú mechanizovanú brigádu do konca roku 2026. Nie je to dosť neskoro?

3 0
možnosti
JD

SK nemůže prodat, nebo darovat Ukrajině letadla, jelikož je to asi v rozporu s ústavou Sk.

1 1
možnosti
MS

Hezký článek. Já myslím, že blog IDnes krásně ilustruje tu mírovou utopii, kterou popsal generál Pavel. Na blozích a diskuzích je krásně vidět, že všichni blogeři a diskutéři - mě nevyjímaje - jsou více osly, než posly, kterým jde více o vlastní ego, než o tvoření kompromisů. A to prosím máme pouze klávesnice. Žádné tanky, stíhačky, nebo červený čudlík. A na IDnes je to předváděčka "míru" každý den. Blog, protiblog, protiprotiblog a stále dokola a v diskuzi stejná jména z jednoho či druhého tábora a možná někdo, kdo se vymezuje proti všem.

Kdybych si představil hypotetickou situaci setkání blogerů a diskutérů v Praze po vyhlášení ankety bloger roku jako diplomatickou misi, tak předmětná hospoda s rautem skončí vypálená do základů.

3 0
možnosti
Foto

Ne každý podléhá davové psychóze ve světě virtuálním, natož v reálném;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 657
  • Celková karma 23,32
  • Průměrná čtenost 2139x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik