Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Troufnu si ale říct, že právě tenhle režim zasázel svá semínka do mnohých duších právě tak, aby jim bylo dáno klíčit v dobách jako je tato.

Zdroj: https://vracovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=766388

Vy mi připomínáte silně Stanislava Kostku Neumana a jeho pozdější imitátory, který hovořil o buržoazních přežitcích v nás (ten ale zemřel už v r. 1947), což mě silně jako úplný nesmysl silně vždy vytáčelo.

Kdo tedy demonstroval, stávkoval po 17. 11. 1989 ? Menšina. No v prvních svobodných volbách volilo komunisty 14% voličů.

Jinak řečeno, ta semínka musí být plody polistopadového režimu.

A popis dnešního stavu vládnutí od pana Stoniše v posledním čísle Reflexu je líčen daleko v černějších barvách než kterýkoli popis stavu vládnutí v 50. letech, který jsem kdy četl.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den... Zvyky, modely chování i konkrétní lidé. To přežívá.... Doufám, že jsem Vás nerozčílil, ale přesně takhle to cítím.

1 0
možnosti
Foto

Ono mlčení mně nevadí. Vím své a pamět jsem zatím neztratil, tudíž netřeba mně připomínat. Že jsou kom kde jsou, i to to je dań za samet a ,,heslo", že ,,nejsme jako oni". Dějiny tím nezměníme, ale ani současnost.

3 0
možnosti
Foto

Díky za zastavení i komentář.....

1 0
možnosti
Foto

Filipe, pokud mi na mou mejlovku: kocour@arcor.de pošleš tvou mejlovku, zašlu ti okolo toho zajímavou věc, jak je to už dávno mazaně na nás ušité...

0 0
možnosti
Foto

Ahoj Horste, maila pošlu ale nic mi neposílej, mám k tomu stejný vztah jako Kája Boháček :)

0 0
možnosti
Foto

Dodnes neskutečné lavírování v pojmu svoboda. Filipe R^

2 0
možnosti
Foto

Díky.... je to smutný dědictví....

1 0
možnosti
MB

U nás doma, je "Srandovní historická osa" - 1921, dědek jako mladý zakládá obchod a pořizuje ŽL. Komunisté, ve stejném roce - si rovněž zřizují svou živnost ! Vzájemně o sobě nevědí. Později se osobně seznámí ... !

Dědek a jemu podobní konají. Jsou v čele různých dobrospolků, zažívají skutečnou krizi a hledí na Adolfa. I adresa živnosti se mění na "Adolf Hitler Platz". Furt řeší kostelní zvony, jednou je zničí blesk, blesk, pak zase Áda !

Po 25.2. 1948, skutečně seskupil své syny, i mého otce. Pravil - "Děje se zde něco podivného, nemůže to mít dlouhého trvání. Proto běžte s režimem se namažte a hlavně neumažte" ! Tak jo, sranda života zajištěna ...

Dveře kliknkou, zákazník jde nakupovat ? Rudý šátek a holinka skutečně v r. 1950 nakoupil dobře ! Zadarmo vykoupil celý dědkův obchod, sklady, budovy ! Doba neuvěřitelná, dokud se komunisté vraždili sami, tak to ještě šlo ! Ráno zvonek - Hlasy z domácnosti - "Kdo jde, fašisté již přece byli poraženi ?

A únor zase ! 25.2. 1956 Nikita Chruščov v Moskvě říká - "Co jsme dělali - blbě jsme dělali. Vedl nás kultovní tyran a masovrah Stalin" ! Pravda, jakési oteplení 60 let, aby vše zase zmrazil 21.8. 1968 ! Co jsme říkali, blbě jsme říkali !

Nešťastný děd odešel - Rodič zase přistoupil blíže k dělnické třídě, aby se s touto sžil ! Chvála, r. 1989 se dožil. "Chvála", nedožil se toho, že na Hradě sedí bývalý komunista, vládu vede agent Stb. Jeho "Milovaní komunisté", se přetvořili! Poctivý děd, byl sice zničen - nicméně povstali noví bojovníci. Klub levicových milionářů ! Jejich živnost, z r. 1921 dodnes přežila ! Silně nechutný tabák ! :-)

3 0
možnosti
Foto

Generace našich předků z těch dob... no nebylo to vůbec snadné... Díky za návštěvu i trefný komentář :)

1 0
možnosti
Foto

Safra, kvůli hypertrofii článků o COVIDu prošel letošní "Vítězný únor" tak trochu bez pozornosti tisku i TV. Díky autorovi za připomenutí této hrůzné události. Mno , letos se snad více mluví o "suchém únoru " , což je i přes určitá omezení mnohem lepší než ten svátek komunistů....;-D

3 0
možnosti
Foto

Díky... ano, docela mě zarazilo, jak to výročí letos zapadlo. Suchej únor je blbost, jako každý extrémismus ( tedy alespoň za mou maličkost :) )

0 0
možnosti
Foto

R^ Jo, to bubnování na konci je fajn. Jako když na pívo nás do hospody svolávaj. Prej vo tom napsal knížku ňákej Grass - Plechovej bubínek. Asi o pivním festu. Ještě pár kovidovejch testů a bude pivní máj. Buřtů s cibulí zas čas . A kovide tě pic.

A roušky narrrrrveme do popelnic.

Ty, hele, koukni na ty bambuly, to musejí být komici. V senátu mluvil zas ten hurvínek, prej vědec, kterej se naučil, jak stáhnout králíka a myslel si, že tím porazí Zemana. Ještě že tohle je už za náma. Tyhlety frustráti mě neberou. Vždycky mě jenom........No nic.

Jó Hapka, to byl frajer. Ten nám rozuměl. Jednou jsem mistra viděl skrz sklo auzláku jednoho bistra. Černej plášť mu vlál ve větru, jak asi spěchal na to pívo. Jemu teda černá slušela. Ne jako tomu Sokolovi, co si myslel, že by taky mohl bejt prezidentem. To sme se tenkrát se starou nasmáli. Jan Sokol. Profesor, filosof. A vyfotili ho, jak jde s obyčejnou síťovkou na nákup a se směšným černým baretem na hlavě. No to by byl teda prezident......

Zdravím Vás, pane Vracovský. Ta píseň neztratila po tolika letech nic, naopak. Až mrazí. Vzpomněl jsem na pana Sokola, protože to byla jedna z našich smutných proher. Příležitost, kterou jsme narrrrrrrrrrvali.......

4 0
možnosti
Foto

Ano, myslím, že je nás mnoho, kteří si díky jeho nedávnému úmrtí uvědomují tu příležitost, která tu byla. Děkuji za návštěvu.

0 0
možnosti
DS

Nevíte náhodou o seznamu zemřelých v komunistickém kriminále bez soudu? Tam je někde i můj děda.

V sobotu pohřbíváme manželčinu babičku očkovanou tři dny po vyléčení se z Covid19. Druhou babičku jsme naštěstí odvezli včas na test protilátek, nebyla zavřená v kriminále - pardon, na samotce v domě s pečovatelskou službou.

Babiš i Gottwald se k moci dostali demokratickou volbou. Po 20 letech negativní zkušenosti s demokratickou vládou a dalších deseti letech zkušenosti s klaněním se před cizí mocností.

Dějiny se vracejí a tentokrát bohužel nikoliv jako fraška. I když to tak zpočátku vypadalo, stačí porovnat Babišovu a Gottwaldovu fotografii.

5 0
možnosti
Foto

Dobrý den. Přijměte upřímnou soustrast..... O konkrétním seznamu nevím, ale několikrát jsem potkal čísla zemřelých v komunistických kriminálech, tudíž snad nějaký existuje ? U očkování mě rovněž zarazilo (jsem laik) že nám přišli podmínky registrace pro učitele a nikde tam není krom technických podmínek ani zmínka třeba o konzultaci s praktickým lékařem. Dovedu si dobře představit i jako zmíněný laik, že někomu může očkování ublížit. Osobně se tedy po poradě s praktikem, který zná mé anamnézy naočkovat nechám, ale skutečně mě to zarazilo...

1 0
možnosti
JP

Sice jste napsal, že nemíníte konspirovat, ale přesto by mě zajímalo, v čem vidíte vliv února 1948 na současnou situaci? Nějak mi uniká pointa. Nejsem a nebyla jsem ani člen, ani volič, ale házet i současnou neutěšenou situaci na komunisty mi přijde přece jen trochu kostrbaté.

1 1
možnosti
Foto

Dobrý den, pohrobky normalizace máme v čele, a někdy i v sobě samých. Ta by bez Února nikdy nebyla...

8 0
možnosti