Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Foto

Vďaka názvu "játra pana starosty" už játra nemôžem jesť a keď vidím nášho pána starostu....

0 0
možnosti
MK

Když má název více než tři slova, je to podezřelé. Přeskakuji.

Když nenajdu nic, čemu bych rozuměl, dávám smažený sýr.

Když není v nabídce smažený sýr, ani si nesedám a jdu jinam.

0 0
možnosti
ZH

Například "Pečený pstruh na másle, vařený brambor s petrželkou, glazovaná zelenina" má pro mě větší vypovídací hodnotu než "Pstruh s bramborem a zeleninou." Dejme tomu, že spojky v tomto případě nepočítám za slova.

Pokud bych měl trvat na třech slovech, musel bych zůstat u hovězího guláše s knedlíkem, nebo svíčkové s knedlíkem, kde není pro našince třeba uvádět další informace.

2 0
možnosti
Foto

Díky všem za zastavení :) Pokusím se ještě vrátit ...

3 0
možnosti
RJ

Mně slušně vytáčí "zdrobnělinky". brambůrky, masíčko, šťávička...

Pokud je to v kombinaci s tím co popisujete odcházím se slovy tak jindy "puso".

4 0
možnosti
Foto

Poeti, kteří na jídelní lístky psávali bláboly typu „vepřová panenka na lůžku z polníčku“, jsou inspirující. Já jsem dnes posnídal vepřový bůček na lůžku z IKEA.

4 0
možnosti
Foto

Filipe, já jsem v klidu. Zlosyni si zpravidla objednávají kuřecí řízek nebo smažený sýr. 😉

0 0
možnosti
FL

Poslední věta je zrovna pro mě důležitá - co k jídlu poslouchat. Snesu playlist téměř čehokoli, nebo i amatérskou kapelu, kteří to moc neumí, ale s upřímnou snahou pobavit publikum. Kde musím poslouchat rádio a hloupé reklamy se snahou mi něco prodat, tam už mě příště neuviděj

4 0
možnosti
Foto

Když mají na lístku čtyři jídla, tak si ten podrobný popis rád přečtu.

Vašek

0 0
možnosti
JK

U nás ve vsi v dobách minulých někdo provozoval pizzerii. A jídelní lístek měl, pan básník, opravdu ve verších. Bylo to krásné, navíc nemohlo dojít k omylu, protože to stejně vždycky byla pizza.

A některé názvy jídel si tvoříme sami. Třeba dnes jsem dělala

" kuře pro chudý "

Je to kuře na paprice, ale jen z polévkové směsi.. ještě z dob, kdy jsme žili z jednoho platu a obraceli každou korunu. A moc mi ta nostalgie chutnala.

1 0
možnosti
  • Počet článků 805
  • Celková karma 24,27
  • Průměrná čtenost 2036x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.