Otázka pro kouzelné sluchátko. Haló, haló... Proč je lidí v gastru málo ?
Myslím si, že největší výzvou do budoucna bude pro náš obor kompletně nutnost naučit se pracovat s faktem, že časy kdy nám připadalo normální přijít do práce ráno v sedm a odejít po půlnoci je zkrátka pryč.
Stejně tak si všichni budeme muset sáhnout do svědomí a vnímat, že i doba kdy každý s radostí „makal na černo“ a dostával kus výplaty „bokem“ se pro normální lidi stává minulostí. Stále víc lidí chápe, že tento přístup z nich nedělá „novodobé partyzány“ v boji proti nenažranému státu, ale občany druhé kategorie.
Hypotéka? Nemocenská? Penze? Zapomeň!!!
Ve chvíli kdy se všem v mozku propojí informace, že personál potřebujeme k podnikání úplně stejně jako zákazníka začne rovnice opět fungovat.
Sám jsem zažil firmy zaklínající se prozákaznickým přístupem. Své vlastní zaměstnance si ovšem pletli s hadrem na podlahu. A to ještě přeháním, protože když jste ten hadr opotřeboval rychleji než byla „norma“... Musel vám dát nadřízený jasně najevo, že za předčasný nákup nových hadrů nestojíte...
Tohle všechno samozřejmě hodně souvisí i s realitou v které si nekonkurujeme jen kvalitou služeb, ale často i cenou. Tu pak ponižujeme právě třeba na úkor férovému přístupu „ke svým vlastním.“
Co dělám já osobně abych jenom nepindal a snažil se situaci zlepšit ?
Vlastně tenhle blog píšu i proto abych se poradil o radost a o naději.
To co pravidelný čtenář ví je, že učím na hotelovce...
Poslední dobou mimo rachoty zažíváme i spousty uspokojeí a radosti, které tady nehodlám vypisovat. Radši hodím několik fotek jídla, které u nás v pondělí připravoval Radek David v rámci kurzu, kde nás pravidelně učí jak být profesně ještě lepší...
Fotograf už ze mě opravdu nebude, ale věřte, že jsem si to i tak užil po všech stránkách...
To s čím se ale dneska pochlubit chci je projekt, který souvisí výše napsaným. Jeho cílem je získat pro obor více absolventů než dnes. Nepoztrácet je už při studiu na odborných školách.
Ve spolupráci s oborovou asociací se chystáme mistry odborného výcviku z řad profesionálních kuchařů nejen učit vařit nejmodernější trendy, ale zároveň je naučit i to, jak své zkušenosti co nejefektivněji předat.
Protože pokud jejich pedagogická průprava značně pokulhává za tou praktickou, snižuje se i jejich potenciál naučit.
Nemáme plné třídy zapálených studentů. Nemůžeme hazardovat s tím, že o některé z nich ještě zbytečně přijdeme.. A musíme se naučit jak „probudit“ i řadu těch spících...
Sám jsem na provozu před vstupem do školství řadu kuchařů vychoval. Dneska už vím i o těch, které jsem z kuchyně vyhnal.
Tak nám držte palec. Jako zákazníci na tom můžete v budoucnu jenom profitovat :)
Písnička nemá s blogem společného nic. Ale je to skoro již tradiční muzikální kalendárium. Narozeniny by dneska oslavila jedna z nepřehlédnutelných person naší hudební scény Ota Petřina.
Filip Vracovský
Chcete někdy reklamovat léto ?

Nikdy v dětství nebylo ani moc horko, ani moc zima. A trvalo... Tak nějak nekonečně. Čím to, že dneska profrčí kolem jako rychlík?
Filip Vracovský
Přiznání Zdeňce Ortové

Musím reagovat na Zdeňky otevřený dopis. Mimoděk se dotkla hlubokých tajemství mé minulosti. Do jednoho příspěvku se to ale nevejde...
Filip Vracovský
Je třeba stydět se za to že jsme Češi ?

Podle mě tedy ani náhodou. Ale třeba máte jiný dojem. Brát vám ho nebudu. Jen mě prosím nepředělávejte. Jsem už velkej kluk.
Filip Vracovský
Když dohrál Paranoid bulel jsem jak želva... Ozzyho odcházení.

Každé kytarové sólo někdy dohraje a zpěv utichne. To co zůstane se nedá dost dobře vtěsnat jen na digitální stopu... Některé otisky jsou spíš „kérky“ na srdci...
Filip Vracovský
Srovnávač cen potravin. Zbytečnost, nebo ne ?

Aktuální zamyšlení na čtvrtek. Jsou věci důležité, důležitější a nejdůležitější. Potraviny zcela určitě spadají do té třetí kategorie...
Další články autora |
Nesnesitelná fotka. Mrtvý pasažér z boeingu vykolejil i otrlého reportéra
Seriál Kde je úcta k obětem? K pozůstalým? Snímky mrtvých cestujících ze sestřeleného letu MH17 vyvolaly...
Drát, který odpojil polovinu Čech. ČEPS zveřejnil snímky poškozeného vedení
Provozovatel přenosové soustavy ČEPS zveřejnil ve čtvrtek poprvé i snímky poškozeného vedení V411....
Zemřel hrdina vítězného dokumentu z Varů, policie ho našla v rybníce u Prahy
V rybníku v Ohrobci u Prahy našli svědci v neděli ráno mrtvého muže. Příčinu jeho smrti určí soudní...
Sucho na Orlíku. Hladina Vltavy je o deset metrů níž a odhalila starý jez, mlýn i bunkr
Ve vodní nádrži Orlík je kvůli suchu až o deset metrů méně vody. Kvůli nedostatku vody ve Vltavě...
U Máchova jezera vyhořela oblíbená restaurace Bílý Kámen, škoda je 20 milionů
U Máchova jezera v Doksech na Českolipsku vyhořela v noci na středu oblíbená restaurace Bílý Kámen....
Test špekáčků: Žádné kuřecí, poskrovnu škrobu. Porotci se chvílemi báli o zuby
Premium Bývala to pýcha českého uzenářství, pak symbol porevolučního šizení zákazníků. Dnes už se špekáčky...
Dovolená u moře ve Španělsku láká, ovšem místní mají smůlu. Ti na ni nemají
Španělská ekonomika těží z nebývale silně rostoucího cestovního ruchu. Pronájem lehátka a...
Policie si na Zbraslavi postaví obří sídlo za pět miliard. Místní to kritizují
Premium Policisté z elitních útvarů budou mít na okraji Prahy – na Zbraslavi – nové supermoderní sídlo za...
I když se dojedná příměří, co bude pak? Izraelci jsou ohledně Gazy skeptičtí
Premium Od naší spolupracovnice v Izraeli Zprávy agentur vytvářejí dojem, že po ukončení zásahu proti Hamásu nastane v Gaze klid a mír....

Prodej bytu 1+1 33 m2 Rýchorské sídliště, Svoboda nad Úpou
Rýchorské sídliště, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov
2 230 000 Kč
- Počet článků 773
- Celková karma 18,39
- Průměrná čtenost 2042x
Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...