Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Doporučuji film Minority Report. Aneb když se prevence vymkne z ruky. Dávno tomu, kdy v Anglii mohli policisté chodit neozbrojeni. Ti drobní zlodějíčci, o nichž píše Karel Čapek, ti už tu nejsou. V Itálii je kdysi "řešili" tím, že jim poskytli vyučení, aby se mohli živit prací. Ale i tohle už je mimo.

Dnes byste musel nejdříve preventivně zakročit proti těm velkým, kteří dávají neblahý příklad, že těm menším to také projde.

Další problém je naše policie. Když mi jakýsi dobrák vyrazil okénko u auta a cosi málo pobral, povolal jsem policii. "No jo, my víme, kdo to dělá, to je taková partička z Liberce, ale nemůžeme je chytit při činu." Já na to, aby tedy nastražili past - luxusní vůz s pěknou náplní. "To nejde, na to nemáme prostředky."

Ono je to loupežnictví v genech, protože pračlověk byl zvyklý si vzít, co chtěl. A u některých lidí tento gen zvítězí. A to nejde výchovou změnit. Leda vzděláním se ze zlodějíčka stane politik. Takže - oprava loupežného genu. Ale fuj, to je eugenika!

A tak zkuste Plovoucí ostrov od Julese Vernea. Toho to tížilo, jako Vás. A ještě Pána much. A předlouhý seriál The 100.

Ale doufat je dobré. Dum spiro, spero. R^

1 0
možnosti
JB

Já jsem, co se upřednostňování prevence na úkor represe týče, skeptik. Píšete, že k tomu doba ještě nenazrála. Já se obávám, že k tomu doba nenazraje nikdy, co bude člověk člověkem. Kriminalita se může o něco málo snížit, její následky nemusí být tak zlé, ale policie s represí vždy bude mít v boji s kriminalitou naprosto nezastupitelné a podle mého názoru přednostní, privilegované místo.

P.S. I když v mnoha ohledech asi s Vámi nebudu nikdy názorově "souznít" :-), souhlasím s panem Benešem v tom, že jste velmi slušný člověk. Napadlo mne to už několikrát, když jsem četl Vaše blogy a hlavně diskusní příspěvky. R^

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den a díky za návštěvu, Zda silové složky budou moci být při zachování stávajícího modelu společnosti zrušené úplně to netuším ani v budoucnu, ale ve velký prostor pro prevenci věřím pevně :-)

0 0
možnosti
SB

Jste sice nejslušnější člen zdejší naivní sluníčkářské skupiny, avšak i tak vám rovněž ve vší slušnosti (a vy si slušnost od svých oponentů rozhodně plně zasloužíte) musím napsat, že přesně k takovýmto koncům vedou právě ty sluníčkářském názory, které dlouhodobě zastáváte.

Konec konců ani Václav Havel, kterého lidé vašeho názorového směru uznávají více než Václava Klause, se netajil svými sympatiemi k Zeleným.

Stejně jako klasický komunismus neexistoval v umírněné formě, což jsme natvrdo poznali 21. srpna 1968, když se Dubček předtím snažil o jakýsi trapný náznak reforem, před kterými by sám vzal roha, kdyby to pokračovalo a došlo to do stádia, kdy už by se mu to vymykalo z rukou, tak neexistuje ani umírněný neomarxistický směr politiky. Říkat, že "já jsem pro tento směr, ale nesmí to zacházet tak daleko," to je stejný nesmysl jako "já jsem pro Gottwalda, ale nejsem pro násilné nahánění zemědělců do družstev."

A i tento směr vždy bude mít tendenci jít dál a dál, stejně jako komunisté si nedali pokoj, dokud neznárodnili i posledního ševce, který byl tak malý, že boty ani nešil, nýbrž jen opravoval. Ale i toho znárodnili.

6 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu i příspěvek.... jen bych podotknul, že nadšení pro Zelené byla jedna z věcí, kterými jsem skutečně nikdy netrpěl, i v dobách na které vzpomínáte sice nebyla jejich politika tak radikální, ale nejeden bývalý radikál se u nich nacházel. Ano, Václava Havla jsem měl a mám rád, což nutně neznamená souhlasit s ním ve všem....

2 0
možnosti
  • Počet článků 673
  • Celková karma 20,89
  • Průměrná čtenost 2115x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik