Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máte svým způsobem pravdu, Filipe. Ani já nepovažuji tento styl volebního boje za férový. Ale s celkovým vyzněním blogu tak úplně nesouhlasím, protože se snažím rozlišovat mezi stylem politiky jednotlivých politických uskupení a mezi jednorázovým selháním. Proto k volbám určitě půjdu....

Dovolte ale malé zamyšlení nad dnešní vyhroceností a nenávistí našich pseudoelit. To nevzniklo ze dne na den. Podívejte se na exprezidenta Zemana, kterého vysloveně těšilo (a těší) provokovat vulgaritami a urážkami. Vezměte Babiše, který se ve sněmovně po napomenutí M. Pekarovou-Adamovou ohradil, že "on si může říkat, co chce", jinými slovy, že pro něj žádná pravidla neplatí. Co Babiš, když urážel všechny účastníky demonstrace na Letné, že jsou "zaplacení" nebo jiné rovnou označil za fašisty?Co Babišův výrok, že sněmovna funguje podle toho, jak je pan Kalousek nalitej? Co jeho výrok, že Kalousek „zabil lidi přes padáky“" Co soudružka Konečná se svými zoufalými výpady a přestřelkou s Černochovou? Nebo hádka Schillerové a Pekarové o "hlásné troubě Kremlu? Nebo zoufalé lži o špatné akustice na Pražském Hradě? Vezměte současné TV debaty, kdy moderátora nikdo neposlouchá a "hosté" se mezi sebou hádají a uráží. Atd. To všechno přitápělo pod kotlem tak, až papiňák začal pískat!!

Z mého pohledu právě vulgární populismus hnutí ANO cílený na jednodušší voliče eskaloval tuto agresivitu až do dnešního stavu. Koalice SPOLU by si měla vzít poučení z prezidenta Pavla, který se svém úřadě chová s patřičnou důstojností, a nesnižovat se na úroveň těch, které jsme nevolili právě proto, že si přejeme lepší politickou kulturu.

10 0
možnosti
Foto

Zdravím, vůbec se nezabývám Babišem. Spíš mě trápí, že místo něčeho pozitivního jsme přijali jeho metody a místo tvorby něčeho zůstal program porážet ho zase a znova. Za mě je to jednoznačně prohra ideálu.

6 0
možnosti
JZ

Já to vidím asi takto, hnutí ANO si musí uvědomit, že, kdo seje vítr sklízí bouři.

5 4
možnosti
PC

... pokud si dobře vzpomínám, tak bývalá opozice slibovala "změnu", tedy i styl komunikace.

6 0
možnosti
Foto

Základem svobodných voleb je i ,,férová" soutěž politic. subjektů"

1 0
možnosti
Foto

Pán Jirko zasielam zaujímavý citát, vraj to povedal stalin, cítala som ho na forbese: "Považujem za celkom nedôležité, kto bude voliť a ako, čo však je nesmierne dôležité, je, kto bude počítať hlasy a ako."

2 0
možnosti
KT

Kampaň se mi nelíbí, ale zůstávám volebně stabilní. Pokud někdo volí podle blbých plakátů nebo špatně vedené kampaně, neměl by volit vůbec, protože nemá žádný názor.

10 2
možnosti
Foto

Dobrý den Kláro, jsem tomu nejblíž nevolit vůbec... poprvé od plnoletosti.

4 1
možnosti
JK

Zbabělé, falešné. Čím dál tím víc se zařazujete po bok ,,velikánů" místní chcimírovské scény. Ale karma vám bude jistě stoupat a to se vyplatí. Třeba se i vypracujete na úroveň pana Lněničky či Petříka. Gratuluji.

6 11
možnosti
Foto

Kdybyste napsal ještě jednoduché... Dal bych Vašemu příspěvku karmu. Protože stejně prosté články Vašemu vidění věci bližší ji sklízejí rovněž. Já jsem s plným vědomím občas pavlačovitý... Proč ? Protože se mi zrovna chce...

11 0
možnosti

Není to o nic horší, než Babišovy výkřiky před prezidentskou volbou, že nás generál Pavel zatáhne do války. Já se poslední dobou začínám stydět za vás. Je zajímavé sledovat, jak se mění struktura vašich podporovatelů.

10 12
možnosti
Foto

Za mě se stydět nemusíte. Veřejně přísahám na vše co je mi milé, že se s Vámi neznám, nikdy jsem Vás neviděl, nevolil a netoužím po tom.

11 0
možnosti
TP

Souhlasím i nesouhlasím. Nejsem z takové kampaně rád a byl bych spokojenější, kdyby zůstala jenom jako nápad. Ale! Slušně se můžete chovat chvíli a pak nastává zlom. Pokud váš oponent slušnost neuznává, klidně lže, nemá problém tvrdit každý den něco jiného, rozumí jenom síle a uznává jenom toho, kdo je silnější, s tím se slušně nedá. Bohužel se musíte snížit na jeho úroveň, nebo jít pryč a nechat ho vyhrát.

8 3
možnosti
Foto

Tady platí, že na sprostou díru sprostá záplata. Když si vzpomenu na předchozí kampaň anoistů, tak si neumím představit sprosťárnu, která by byla horší.

11 5
možnosti
PN

Já nevím, proč byste se měl stydět. Vy a snad ani nikdo jiný, ze zdejších příznivců SPOLU není autorem té podivnosti. Já, jako kobliha jsem se jen zasmál a rád bych i SPOLU poděkoval, za další z ukázek té ZMĚNY.

2 0
možnosti
OF

Střelba do vlastní nohy, stejně jako ty trička. To nevymyslíš

4 0
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 21,25
  • Průměrná čtenost 2113x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik