Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ještě jednou díky a všem zároveň omluva, že pracovní kvapík mi neumožňuje komunikovat hned, což normálně já moc rád :)

0 0
možnosti

Neznám dopodrobna situaci na Plzeňsku, takže se vyjádřím spíše obecně na základě svých zkušeností.

Proti Ukrajincům (nejčastějším zahraničním dělníkům u nás), případně i Slovákům nebo Rusům, se častěji vymezují právě "sluníčkáři." Tyto skupiny totiž nejsou chráněny politickou korektností (běloši, křesťané).

Fóbům jako jsem já vadí spíše migrace z Afriky a západní Asie, jelikož jsou s ní velmi špatné zkušenosti ze zemí na západ od nás (místo práce soc. dávky, agresivita, terorismus, snaha šířit vlastní kulturu).

Obecně platí, že migrace není dobrá či špatná, vždy záleží na množství (je třeba rozlišovat migraci masovou a individuální), kompatibilitě kultur a záměru migrace. To se ovšem v dnešní době, v níž se zvykem vše zjednodušovat, těžko vysvětluje.

V případě situace na Plzeňsku bude asi něco špatně, ale těžko posuzovat. Migranti za to nemohou? Ano i ne, paradoxně to platí hlavně v případě masové migrace do západní Evropy, migranti prostě využívají nabídky, kterou jim německá kancléřka dala. Proč nekolonizovat, když jsou vítáni? To ovšem neplatí v případě individuální ekonomické migrace, zde jsou vítání jako zákona dbalí dělníci a samozřejmě jsou plně zodpovědní za své činy.

Zdá se, že i na tom Plzeňsku je jednou z hlavních příčin přílišná masovost této ekonomické migrace.

0 0
možnosti
Foto

J11a79n 92Š79i24k

28. 11. 2018 14:07

Přesně tak! Můžeme si za to sami. Přitom je to tak jednoduché. Stanovit pár pravidel a důsledně je dodržovat. Hezký den

0 0
možnosti
Foto

R^ děkuju a blahopřeji k titulce. To totiž moc nevoní říkat. Za spoustu negativních zkušeností si můžeme sami. Každý přesně víme, kdo tu největší nádeničinu udělá...automaticky se nám vybaví Ukrajinec, Bulhar, Čečenec, Slovák...Rom. Češi neméne jako svět maji celkem poctivě vzato ...ve svém slovníku bez skurpuli pojem levná pracovni síla. Užasně vyhovuje na jedné straně a na druhé vadí jako problém. Nikdo se nezabývá těmi, kdo jim nabídli finanční ráj v uvozovkách a v reálu je ti nádeníci naprosto nezajímají. Nezajímají je jejich nejmenovaní bossové, pro bůhví co po šichtě, nezajímá je jejich zdraví, osudy a cokoliv, co se na to nabaluje a co my ostatní pak hodnotíme...agentury a zaměstnavatele...toho si holt jako výrazného viníka všimne promile lidi...Filip VracovskýR^ Složité. A je to i výsledek našeho českého vyčůraného myšlení. Karma.

1 0
možnosti
Foto

Díky všem za komentáře a i případně předem za slušnou diskuzi F.

0 0
možnosti
JS

J79a69r14d44a 28S95o21k55o21l

27. 11. 2018 19:36

Všeho moc škodo !!

0 0
možnosti
PK

Migrace byla, je a bude. Musí být přísně řízena. Co je moc je příliš, i pro kulturně bližší oblasti. Osobně preferuji ženskou migraci, není to vzhledem k mému věku z "onoho" důvodu. Dnes např. seznámení v Albertu s mladou pokladní při placení. Snažila se o "ř", moc jí to nešlo. Tak jí říkám - hovorte po slovensky, slečna. A ona - já nejsem Slovenka, já jsem Srbka. Z Kosova. Na můj dotaz, jaké to tam je - je to tam hrozné.

0 0
možnosti
PK

Zapomněl jsem dodat, že tato příjemná, spíše blondýnka, mi nevadí.

0 0
možnosti
Foto

P56e67t81r 31O86m41e47l65k94a

27. 11. 2018 18:32

To je zajímavé, já když jsem napsal něco podobného o cikánech, že díky bázni městské policie a dvojím metru se z nás stávají rasisté, tak to pan Horner hned vyskočil jak čertík z krabice. :-) Karma.R^

0 0
možnosti
RK

R25u60d24o39l49f 81K77o89n14c

27. 11. 2018 17:34

• Rasismus je jen projev a výsledek poznání a zkušeností s jistými odlišnými etniky, které právě terorizují nás / jiné etnika k tomu, aby přijímali JEJICH zvrhlosti ... které oni pa-Radox považují za morální a správné !!! A proto ŽÁDNÉ MULTI-KULTI.

4 0
možnosti
  • Počet článků 679
  • Celková karma 21,55
  • Průměrná čtenost 2120x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik