- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
To slyším prvně, že je nějaký rozpor v tom, jak jíst krupicovou kaši.
Rád jsem Vás osvítil osvětou....
Jsou jídla, která mi, možná bohužel, znechutila školní jídelna. A to navždy. Patří mezi ně i krupicová kaše, puckovitá, plovoucí v moři másla). Také rajská polévka s rozblemcanou rýží, zemlbába oslizlá i okoralá, rýžový nákyp (oschlá tvrdá rýže) a samozřejmě škraloup na kakau. Ne, k těmto dobrotám mě nevrátí ani michelinský kuchař, Filipe. Spolu s Bezručem každému takovému jídlu řeknu: Sám dožiju, bez tvé lásky, jak ten život dlouho trvá, ...
Kuchařky z jídelny jistě úpí v očistci.... Takhle poznamenat jinošskou duši...
I kvůli rýžovému nákypu se švestkama může dojí k nejednotě, ba až sporům v posádce. Třeba i na lodi, co nabírá vodu
Na palubě hlavně bacha na kurděje Jiří :D
Když jsme se s manželkou poznali, hádali jsme se, jestli z kuřete prso, nebo stehno. Ona stehna nejí. Je to vlastně ideální stav. Já mám z pečeného kuřete stehna, kůži a křidélka a ona jen prsa. Oboustranná spokojenost. Krupicovou kaši nejím, ale žena právě křičí že určitě nemíchat.
U kuřete u nás ještě dobrý... kachna to je oříšek :D
Ten, kdo míchá krupicovou kaši, by měl být vykázán že slušné společnosti . To je jako drobit si knedlíky do frankfurtské polévky ...
Bílé nebo červené?
Hezký víkend Filipe
Vašek
Za mě oboje podle momentální chuti. Hlavně musí být dobré.
Možno sa môžete poučiť od nás, od nášho zlého príkladu.
Poučit se ? Toho bych se nebál :D
Krupicovou kaši už jsem léta nejedl, ale bez sladkého hlavního jídla alespoň jednou týdně se neobejdu. Má žena je spíše "masařka", takže se leckdy musím připomenout, že už jsme dlouho neměli blbouny s povidly, švestkové knedlíky, zemlbábu, palačinky, nebo "zlatý hřeb" - rýžový nákyp s meruňkami.
Já jsem exot, co "musí" zajíst sladké masem. Se mnou je to těžký.... Ale dobře udělanej nákyp s meruňkami... Hmmmm