Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vlastně vůbec netuším, co jsi chtěl říct, Filipe :) Tolik různých rozporuplných informací v jednom krátkém textu ...

1 0
možnosti
Foto

Ahoj, jak jsem psal už panu Macháčkovi, očividně není podpírání hlavní myšlenky nějakými podpůrnými tématy mou silnou stránkou. Vadí mi strašně silná rétoritika, kterou na druhé straně nepodporují činy. Rozumím tomu, že nelze fungovat na principech tohle je absolutně dobré a tohle je absolutně špatné. Ale nemohu pak nikoho dehonestovat z pozice, že se tím řídím... A tím někoho nemyslím estrémisty...

0 0
možnosti
LH

Nejlepší shrnutí, jaké jsem kdy četla. Díky.

0 0
možnosti
Foto

Díky za zastavení, a už to začíná opět gradovat. Ázerdbajdžán vycítil Ruskou slabost a jde porcovat Arménii. Budeme cudně mlčet. Však nám slíbil zdvojnásobit dodávky plynu aby nahradil ten Ruský...

0 0
možnosti
LK

Pamatuji si ještě ty časy, když přímo na nádražích čekali bijci na Ukrajince, kteří přijížděli vlakem či busem z Ukrajiny. Za bílého dne a veřejně si je pak "filtrovali", přebíral je pak "brigadýr" (tak se nazývali kápové těch skupin, co u nás působili). Policie to nějak moc neřešila v duchu poučky, ať se pobijou mezi sebou, dokud to násilí nejde mimo komunitu, tak moc neřešíme. Možná jim křivdím, ale žádné policejní hlídky jsem u těch vlaků neviděl tehdy. Bohužel mnoho shnilých trámů jsme tím tenkrát dávali do základů naší mladé demokracie...

3 0
možnosti
Foto

Díky za reakci. Myslím si, že máme jako Západ jako celek k Ukrajině, ale nejen jí historický dluh který sahá ještě mnohem dál. Tak doufám, že pokud za nás tu válku vybojují, opět se na ně kvůli nějakým pragmatickým důvodům nevykašleme...

0 0
možnosti
PS

P58e76t41r 96S73k64á47c10e51l

11. 9. 2022 23:03

Taky je mi líto prostých Ukrajinců, domníval jsem, že nejsou až tak dobro-srdeční jako Rusové. Po roce 1990 u nás prováděli výkopové práce učitelé z Ukrajiny, podpořil jsem je v jejich nouzi. Odebrali jim pasy, atd. Ale co se nyní děje, to je průběh zla v přímém přenosu z Bruselu. Další důvod k opuštění nefunkčního spolku a bez sankcí. Jak navrhuje pan Hlásenský, je k dispozici na Youtube.

0 3
možnosti
JK

Jaká asociace vás přesvědčila, že když na Ukrajinu brutálně zaútočili putinovi hrdlořezové, tak jde o zlo z Bruselu?

0 0
možnosti
JP

J41a36n 38P20a31v96l39í84k

11. 9. 2022 17:50

Souhlasím s tím, že odebíráním plynu z Ruska nepřímo financujeme válku na Ukrajině ve prospěch Ruska, což pan autor kritizuje. Zajímalo by mě, jak by se postavil k tomu, kdyby vláda veškeré dodávky stopla (já bych byl pro). To by bylo křiku.

4 1
možnosti
Foto

Dobrý den. Netuším z čeho tak usuzejete. Od počátku těchto debat tvrdím jedinou věc. Jsem ochoten jít do všeho co bude dávat smysl. Usvetrováním v nynějším stavu, přtípadně nákupem Babišových potravin v supermarketových akcích jak se dozvídám zde na blogu to ale nebude...

0 1
možnosti
IL

I36v91o 25L28y31č59k35a

11. 9. 2022 16:21

Dobře napsáno. Karma.

1 1
možnosti
Foto

Já jsem smysl a obsah blogu nepochopil, ale jak čtu, nejsem sám.

To není tím, že byste v jednotlivostech neměl pravdu, ale kontext kulhá a nepasuje. Jako kdybyste měl na jídeláku knedlo-zelo-vepřo, ale hostům servíroval podivný vepřová hambáč s kynutým knedlíkem plněným zelím s batáty.

Ano, platíme Putinovi za plyn a on z toho financuje válku proti Ukrajině, ale každý ví, že momentálně nemáme jiné řešení.

Nevím jak kdo, ale já od vlády nezaregistroval jedinou informací, že na Ukrajině podporujeme boj za mýtické Dobro, vždy to byla materiální podpora v boji proti ruskému teroristickému agresorovi. Nikdy to nebylo pro řešení interních záležitostí!!!

Vy sám jste pro podporu Ukrajiny, hodláte v podpoře pokračovat, ale vládu za to obnažujete. Ne, že by nahotu nepotřebovala, ale určitě ne v tomto kontextu.

A tak je to v celém vašem blogu. Dosud jsem vám celkem rozumněl a měl obdobné názory, ale tohle je nepochopitelný úlet. Snad ojedinělý.

Přeji hezký a jasný den.

22 0
možnosti
Foto

Poslední dobou se panu Vracovskému něco připálí každou chvíli. A chvilky zdravého racionálního rozumu jsou stále řidší. A stále více mi připomíná uzlíček emocí. Asi krize středního věku. Bejvávalo dobře, bejvávalo.;-(

3 5
možnosti
FN

K první polovině vašeho příspěvku. Dělám v “oboru”, takže vím jak “zaměstnávání” Ukrajinců fungovalo... Nebylo to o mafianovi. Kdyby nebyla poptávka po levné pracovní sile zadarmo, mafiáni se neuživí. Tím špatným v tomto byly české firmy. Chtít pracovníka, který maká, za kterého není potřeba platit odvody, který když nestíhá, odpadne, onemocní nebo prostě jen potřebuje volno, tak mafián nahradí jiným kusem. To bylo to, o co místním podnikatelům vyhovovalo. Oficiální zaměstnanec má každou chvíli dovolenou, občas onemocní, má paragraf na nemocné dítě, a taky nechce makat 300, 350 hodin měsíčně. To vše nahradil kus masa, který je, pokud padne na hubu, po domluvě s mafianem možno vyměnit za jiný kus. Naše firmy jsou novodobí otrokáři, mafián jen ty otroky do republiky přiveze.

4 1
možnosti
Foto

Cituji sám sebe : Ukrajinci tehdy hodně ubližovali sami sobě. S naší vydatnou pomocí.

2 0
možnosti
EH

Taky se mi stává, že čitatel neumí uchopit složitější myšlenku, která přesahuje stanovisko, jestli podporujete Losnu nebo Mažňáka.

Světová politika nejsou volby dvou stran ani boj Dobra a Zla. Těch stran je tam příliš mnoho. Parametrů na rozhodování je také více.

Ač přeji Ukrajině výhru z celého srdce, mám obavu, že válka se bude táhnout bez výsledku roky a Ukrajinců ubývat nejen na bojištích. Žádný recept nepředkládám, páč ho po mě nikdo nechce.

3 4
možnosti
TL

Čitatel ne součástí zlomku.

Nejspíše jste však měla na mysli čtenáře, že.

Nedivte se, že vám nerozumějí, když zaměňujete slova se zcela odlišným významem.

4 0
možnosti
  • Počet článků 655
  • Celková karma 23,66
  • Průměrná čtenost 2143x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik