Muzea s ptáky? Kdepak, raději bez ptáků, v kurzu budou ptáčice...Kuchaři to mají jinak.

Konečně někdo odhalil ty záškodníky, kteří v tichu a temných zákoutí muzeí kazí naší mládež na školních exkurzích.

Zaujala mě zpráva o tom, jak nerovně je zastoupeno v  těchto institucích pohlaví mezi vystavenými exponáty.Představte si to.Mezi špačky je zde jen deset procent samiček, u lasiček je to pak trestuhodně necelá čtvrtina.A takhle můžeme pokračovat...

Skvělou práci pro obhajobu středověkých názorů na roli samiček ve společnosti odvádějí ti nenápadní knihomolové mimo světla ramp.Šovinista za šovinistou v první linii na frontě proti pokroku.Musíme si uvědomit, že právě do těchto zařízení jsou jako na porážku houfně dováženy naše děti.Tady se jim nenápadně vyplachuje mozek.

Je třeba zakročit a podstatně zvýšit počet exponátů nejen samčího pohlaví.Úmyslně nepíšu jen samiček. I mezi ptáčky a zvířátky je jistě celá řada jedinců s neujasněným pohlavím a jejich práva nelze pošlapávat.

Situace je zlá.A jak nejsem fanouškem nějakého sociálního inženýrství, tady bych neváhal a pozitivně diskriminoval.Ostatně jako kuchař mohu jít příkladem.

Ta kotleta, krkovice, roštěná. Ta kližka, plec a oháňka.

To jelito, rizoto, zelí. Nebo to pečené sele a spláchneme to tím pivem.

Každopádně mužský rod (a pohlaví) je v gastronomii zastoupeno minimálně a nějaký brzlík, nedej bože mozeček nehrají v podstatě žádnou roli.

https://www.lidovky.cz/kultura/svetova-muzea-porusuji-vyvazenosti-zastoupeni-pohlavi-mezi-vycpanou-zveri-prevladaji-samci.A191027_115224_ln_kultura_ele?

Díky a ahoj Filip.

Autor: Filip Vracovský | pondělí 28.10.2019 7:08 | karma článku: 22,75 | přečteno: 364x